Με έξοδα του ελληνικού κράτους θα μένουν στην Ελλάδα όσοι τουρίστες βρίσκονται θετικοί στον κορoνοϊό

1/6/2020 22:10    τι ανακοίνωσε ο Πέτσας
Η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να επωμιστεί το κόστος για όσους τουρίστες βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό ερχόμενοι στην Ελλάδα. Αυτό προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Από τις 15 Ιουνίου υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μας σταθερά και μεθοδικά, με κανόνες και πρωτόκολλα ασφάλειας και υγιεινής. Είμαστε περήφανοι για τη συλλογική αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας» είπε αρχικά ο κ. Πέτσας σύμφωνα με το iefimerida και εξήγησε ότι «η έγκυρη λήψη αποφάσεων, ο αποτελεσματικός έλεγχος, η ιχνηλάτηση, η διαφάνεια είναι μόνο ένα μέρος της επιτυχημένης αυτής αντιμετώπισης».

Πέτσας: «Περιμένουμε πολύ λιγότερα περιστατικά»

«Φροντίζουμε αυτό το καλοκαίρι η υγεία και η ασφάλεια να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα ενόσω θα μοιραζόμαστε μαζί τον πολιτισμό, την ιστορία και τις ομορφιές της πατρίδας μας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Περιμένουμε πολύ λιγότερα περιστατικά – μακάρι και κανένα- καθώς οι επιδημιολογικοί κύκλοι στις χώρες της Ευρώπης από όπου περιμένουμε τουριστικές ροές, συντονίζονται προς τα κάτω».

Ο κ. Πέτσας, αποκάλυψε δε πως τα θετικά κρούσματα θα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, με κόστος που θα αναλάβει το ελληνικό δημόσιο.

Και η Κύπρος θα εφαρμόσει το μοντέλο

Αντίστοιχη κίνηση έκανε την προηγούμενη εβδομάδα και η Κύπρος η οποία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να καλύψει πλήρως το κόστος διαμονής, διατροφής και νοσηλείας σε όσους τουρίστες διαγνωστούν θετικοί στον κορωνοϊό κατά την διάρκεια των διακοπών τους στο νησί - καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους. Το μόνο που δεν θα καλύπτεται είναι τα έξοδα μεταφοράς από την Κύπρο στον τόπο μόνιμης κατοικίας, κάτι ωστόσο λογικό αφού όποιος έρχεται για διακοπές στο νησί είναι λογικό να έχει κλεισμένη πτήση επιστροφής.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο που υπάρχει από την Κυπριακή Κυβέρνηση, θα γίνεται τυχαία δειγματοληπτική διενέργεια τεστ κατά την άφιξη των τουριστών στην Κύπρο και το κόστος θα το επωμίζεται η Δημοκρατία. Σε περίπτωση που υπάρξει ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, η Κύπρος θα καλύπτει το κόστος διαμονής, διατροφής και ιατροφαρμακευτικές περίθαλψης κάποιου ασθενή, ενώ ο ασθενής θα πρέπει από την πλευρά του να καλύψει μόνο το κόστος επαναπατρισμού.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Τα κρούσματα μόλυνσης έσπασαν το φράγμα των 100.000 στις ΗΠΑ

Τα κρούσματα μόλυνσης έσπασαν το φράγμα των 100.000 στις ΗΠΑ

10:14 28/3/2020

κορονοϊός

Δήμος Θεσσαλονίκης: Δέσμη μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης λόγω κορονοϊού

Δήμος Θεσσαλονίκης: Δέσμη μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης λόγω κορονοϊού

21:07 27/3/2020

τι ανακοίνωσε ο δήμαρχος

Επίπεδα καλοκαιριού Ελλάδας: Πώς αντέδρασε ο κορωνοϊός σε 6 χώρες με θερμοκρασία άνω των 27°C

Επίπεδα καλοκαιριού Ελλάδας: Πώς αντέδρασε ο κορωνοϊός σε 6 χώρες με θερμοκρασία άνω των 27°C

21:00 27/3/2020

Τα κρούσματα και τα πρώτα συμπεράσματα

Επαναπατρισμός 50 Ελλήνων φοιτητών από Τουρκία

Επαναπατρισμός 50 Ελλήνων φοιτητών από Τουρκία

20:56 27/3/2020

μέσω τελωνείου των Κήπων

Πώς να μην πεινάς συνέχεια στην καραντίνα

Πώς να μην πεινάς συνέχεια στην καραντίνα

20:53 27/3/2020

Σούζυ τρως..

Κορονοϊός - Κύπρος: Ακόμη δύο νεκροί

Κορονοϊός - Κύπρος: Ακόμη δύο νεκροί

20:22 27/3/2020

16 τα νέα κρούσματα

Κορονοϊός - Τουρκία: Άλλοι 17 θάνατοι

Κορονοϊός - Τουρκία: Άλλοι 17 θάνατοι

20:20 27/3/2020

Στους 92 το σύνολο

Κορονοϊός - Ιταλία: Ρεκόρ νεκρών 919 σε μια μέρα!

Κορονοϊός - Ιταλία: Ρεκόρ νεκρών 919 σε μια μέρα!

19:59 27/3/2020

Τραγωδία δίχως τέλος

Κορονοϊός: 28 νεκροί - 966 κρούσματα - 65 διασωληνωμένοι

Κορονοϊός: 28 νεκροί - 966 κρούσματα - 65 διασωληνωμένοι

18:09 27/3/2020

νέα ενημέρωση

Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης από το «Παπανικολάου» - Ψ.Ν.Θ

Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης από το «Παπανικολάου» - Ψ.Ν.Θ

17:03 27/3/2020

από 1η Απριλίου

Κλασικά Έπιπλα