Αφιερωμένη στα 100 χρόνια του εκθεσιακού φορέα η 89η ΔΕΘ

5/8/2025 16:59    Επετειακός ο χαρακτήρας της φετινής διοργάνωσης
Αφιερωμένη στα 100 χρόνια του εκθεσιακού φορέα θα είναι η 89η ΔΕΘ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 14 Σεπτεμβρίου και θα έχει επετειακό χαρακτήρα. Η φετινή διοργάνωση θα αποτελέσει μια ξεχωριστή γιορτή, καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της ΔΕΘ-HELEXPO το 1925. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζονται ειδικές επετειακές εκδηλώσεις, που θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Με θεματικά και πολυδιάστατα αφιερώματα, ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών-Music Events με δημοφιλείς τραγουδιστές, πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, αλλά και με πολλές εκπλήξεις η 89η ΔΕΘ φιλοδοξεί να αφήσει το επετειακό της αποτύπωμα στην ιστορία του εκθεσιακού φορέα.

Τα αφιερώματα της 89ης ΔΕΘ έχουν ως εξής:

AutoThessaloniki: Το αφιέρωμα αυτό αποτελεί ένα από τα εκθεσιακά highlights της 89ης ΔΕΘ, εγκαινιάζοντας μια νέα, δυναμική πλατφόρμα για τον κόσμο του αυτοκινήτου. Συγκεντρώνοντας κορυφαίες εταιρείες και εμβληματικές μάρκες του κλάδου, αποτελεί μια ολοκληρωμένη ματιά στο αύριο της αυτοκίνησης, από τις τεχνολογικές καινοτομίες έως τις λύσεις της καθημερινής μετακίνησης. Στο AutoThessaloniki θα παρουσιαστούν όλα τα νέα μοντέλα που κάνουν πρεμιέρα στην ελληνική αγορά.

Αkademia: Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα θεματικά αφιερώματα της ΔΕΘ και φέρνει πιο κοντά την εκπαιδευτική κοινότητα με το κοινό, λειτουργώντας ως πλατφόρμα ενημέρωσης, ανταλλαγής ιδεών και ενίσχυσης της δημιουργικότητας στον χώρο της εκπαίδευσης.

Τεχνολογία/Έρευνα/Καινοτομία: Το εν λόγω θεματικό αφιέρωμα αναδεικνύει τα πρόσφατα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας και καινοτομίας με σημαντικά εκθέματα, ειδικά προγράμματα και έξυπνες εφαρμογές.

Η Ελλάδα του Πολιτισμού και 100 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης.

Η Ελλάδα των περιφερειών - Γεύσεις από Ελλάδα: Στο αφιέρωμα αυτό φιλοξενούνται τα αυθεντικά προϊόντα, οι τοπικές γεύσεις και οι συνταγές της πλούσιας ελληνικής γης, οι οποίες φημίζονται διεθνώς για τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά.

Ελλάδα και Επιχειρηματικότητα: Η ελληνική επιχειρηματικότητα ξεδιπλώνει τη δυναμική της στο εκθεσιακό αυτό αφιέρωμα, που αναδεικνύει τις τρέχουσες καταναλωτικές τάσεις και το εμπορικό προφίλ της εγχώριας αγοράς. Συμμετέχουν όλα τα επιμελητήρια της χώρας με εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπό την οργανωτική επιμέλεια της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, ενώ με αυτόνομη συμμετοχή δίνουν το «παρών» τα Επιμελητήρια Ημαθίας και Θεσσαλονίκης.

Διεθνείς συμμετοχές: Το εν λόγω αφιέρωμα υποδέχεται τις επίσημες Κρατικές Συμμετοχές χωρών που λαμβάνουν μέρος μέσω των πρεσβειών τους ή άλλων κρατικών φορέων τους, αλλά και μεμονωμένες ξένες επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται για την ελληνική αγορά.

Ενέργεια - Κυκλική Οικονομία: Ο οικολογικός σχεδιασμός, η επαναχρησιμοποίηση των υλικών για τη μειωμένη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και οι πρωτοπόρες τεχνολογικές εφαρμογές για τη βέλτιστη εκμετάλλευση της ενέργειας συνθέτουν αυτό το εκθεσιακό αφιέρωμα, το οποίο ευθυγραμμίζεται πλήρως με το πνεύμα της κυκλικής οικονομίας.

Δημόσιοι φορείς-Οργανισμοί και Υπηρεσίες προς τον Πολίτη: Πρόκειται για τη θεματική ενότητα που φιλοξενεί τον δημόσιο τομέα της χώρας, παρέχοντας στους πολίτες την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τα τελευταία δεδομένα και τις υπηρεσίες που προσφέρει το κράτος σχετικά με την ευημερία τους και τη βελτίωση της εξυπηρέτησής τους.

Έπιπλα-Οικιακός Εξοπλισμός: Σε αυτό το αφιέρωμα οι επισκέπτες μπορούν να βρουν αντιπροσωπευτικά είδη επίπλωσης, αλλά και να πάρουν ιδέες για την ανανέωση του σπιτιού ή του γραφείου μέσα από μια ποικιλία εκθεμάτων και ειδικών προσφορών.

Γαστρονομία και Διατροφή: Στην εν λόγω ενότητα συμμετέχουν ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις που παρουσιάζουν μια πλούσια γκάμα προϊόντων λιανικής πώλησης, ενώ, παράλληλα, φιλοξενούνται διάφορες κατηγορίες τροφίμων και ποτών, συνθέτοντας έτσι την εικόνα ενός πολύχρωμου bazaar.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Κορωνοϊός - Σχολεία: Σε πιλοτική λειτουργία η εξ αποστάσεως διδασκαλία (video)

Κορωνοϊός - Σχολεία: Σε πιλοτική λειτουργία η εξ αποστάσεως διδασκαλία (video)

17:20 13/3/2020

υπουργείο Παιδείας

Δεν υπάρχει λόγος για αγορές τροφίμων παραπάνω από τις συνηθισμένες

Δεν υπάρχει λόγος για αγορές τροφίμων παραπάνω από τις συνηθισμένες

16:42 13/3/2020

Υπουργείο Ανάπτυξης

Εισαγγελέας για τις επιθέσεις σκύλων στη Θεσσαλονίκη

Εισαγγελέας για τις επιθέσεις σκύλων στη Θεσσαλονίκη

16:38 13/3/2020

Προκαταρκτική έρευνα

Καλαμαριά: Υποβιβάζεται ομάδα μετά τα επεισόδια στο γήπεδο της Μίκρας

Καλαμαριά: Υποβιβάζεται ομάδα μετά τα επεισόδια στο γήπεδο της Μίκρας

16:28 13/3/2020

Β' κατηγορία

Θετικός στον κορονοϊό ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Θετικός στον κορονοϊό ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών

16:16 13/3/2020

καθηγητής Πέτρος Σφηκάκης

7 στους 10 τάσσονται υπέρ της αναβολής της Θείας Κοινωνίας

7 στους 10 τάσσονται υπέρ της αναβολής της Θείας Κοινωνίας

16:13 13/3/2020

Ερευνα για τα μέτρα

Επεκτείνονται και στους δήμους οι ρυθμίσεις χρεών και οφειλών από ιδιώτες

Επεκτείνονται και στους δήμους οι ρυθμίσεις χρεών και οφειλών από ιδιώτες

15:58 13/3/2020

ερμηνευτική εγκύκλιος

Αν δεν ανήκετε στις ευπαθείς ομάδες και έχετε ήπια συμπτώματα μην πηγαίνετε στα δημόσια νοσοκομεία

Αν δεν ανήκετε στις ευπαθείς ομάδες και έχετε ήπια συμπτώματα μην πηγαίνετε στα δημόσια νοσοκομεία

15:52 13/3/2020

ΕΟΔΥ

Κλείνει το τουρκικό κοινοβούλιο

Κλείνει το τουρκικό κοινοβούλιο

15:47 13/3/2020

λόγω κορονοϊού

ΟΑΣΘ: Κλειστές οι μπροστινές πόρτες των λεωφορείων - Απολυμάνσεις κάθε βράδυ

ΟΑΣΘ: Κλειστές οι μπροστινές πόρτες των λεωφορείων - Απολυμάνσεις κάθε βράδυ

15:40 13/3/2020

πρόεδρος των Εργαζoμένων

Κλασικά Έπιπλα