Εξήντα οκτώ οι τραυματίες από τις σεισμικές δονήσεις στην Αλβανία

21/9/2019 22:01    Αισθητός έγινε και στην Κέρκυρα
Αισθητός έγινε στην Κέρκυρα ο σεισμός που σημειώθηκε στην Αλβανία και ήταν μεγέθους 5,8 της κλίμακας Ρίχτερ ενώ ακολούθησε και δεύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ.

Ο σεισμός σημειώθηκε στο θαλάσσιο χώρο σε απόσταση ενός χιλιομέτρου δυτικά από το Δυρράχιο με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων .

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ανδρέας Ρίζος «η Πυροσβεστική προβαίνει σε ελέγχους στην παλαιά πόλη της Κέρκυρας και στο βόρειο συγκρότημα του νησιού».

Εξήντα οκτώ οι τραυματίες από τις δύο σεισμικές δονήσεις στην Αλβανία

Εξήντα οκτώ άτομα τραυματίστηκαν από τις δύο σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν την Αλβανία το απόγευμα και ζήτησαν ιατρική βοήθεια στα νοσοκομεία των Τιράνων και του Δυρραχίου δήλωσε η υπουργός Υγείας Ογκέρτα Μαναστιρλίου, αναφέρουν αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Από αυτούς οι 21 παραμένουν για νοσηλεία χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Από τις σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν κατολισθήσεις και στο οδικό δίκτυο Καβάγια - Δυρράχιο χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους.

Ζημιές σε κτίρια από τις σεισμικές δονήσεις, στους δρόμους παραμένουν οι κάτοικοι

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν σε πολλές πόλεις της Αλβανίας, κυρίως στα Τίρανα, μετά τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν το απόγευμα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, κάποια σπίτια και άλλα κτίρια έχουν υποστεί ζημιές, αλλά δεν έχουν καταρρεύσει. Λίγο νωρίτερα, τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για 10 κτίρια που κατέρρευσαν σε ένα χωριό κοντά στην πρωτεύουσα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μια ακτίνα τουλάχιστον 250 χλιομέτρων και ήταν "ο ισχυρότερος των τελευταίων 20-30 ετών στην Αλβανία", σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Στα Τίρανα και στο Δυρράχιο πολλά κτίρια εμφανίσαν ρωγμές. Στα σουπερμάρκετ, τα προϊόντα έπεσαν από τα ράφια και σκόρπισαν στο πάτωμα. Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι είδε σταθμευμένα αυτοκίνητα που είχαν υποστεί ζημιές, καθώς έπεσαν επάνω τους τούβλα από την πρόσοψη ενός κτιρίου.

Στο πανεπιστήμιο, ζημιές έχει υποστεί το κτίριο που στεγάζει το τμήμα Γεωλογίας.

Μέχρι αργά το απόγευμα, οι κάτοικοι των Τιράνων παρέμεναν στους δρόμους. "Φοβάμαι να επιστρέψω στο σπίτι μου γιατί μετά από έναν τόσο ισχυρό σεισμό μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλοι", είπε μια 50χρονη γυναίκα, η Ντρίτα Λότζα.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 12/6/2025

Πέμπτη 12/6

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγή στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγή στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

20:00 11/6/2025

Στην Νικ. Πλαστήρα αυτό το Σαββατοκύριακο (14-15/6)

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

17:05 11/6/2025

Από Πέμπτη 5/6 ως Τετάρτη 11/6

Ανακοίνωση του Δήμου Καλαμαριάς για τους βανδαλισμούς στο 3ο και 10ο Γυμνάσιο

Ανακοίνωση του Δήμου Καλαμαριάς για τους βανδαλισμούς στο 3ο και 10ο Γυμνάσιο

15:09 11/6/2025

Εικόνες καταστροφής

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 11/6/2025

Τετάρτη 11/6

1o Yard Craft Beer Festival

1o Yard Craft Beer Festival

20:00 10/6/2025

Το 1o Yard Craft Beer Festival είναι γεγονός!

Ακυρώνεται η συναυλία του Γιώργου Μαζωνάκη

Ακυρώνεται η συναυλία του Γιώργου Μαζωνάκη

17:00 10/6/2025

Τετάρτη 11/6

Ξεκινούν οι αιτήσεις για παραχώρηση σχολικών χώρων και γυμναστηρίων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους

Ξεκινούν οι αιτήσεις για παραχώρηση σχολικών χώρων και γυμναστηρίων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους

14:21 10/6/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανακοινώνει

Προσωρινή διακοπή στη διαχείριση των ανακυκλώσιμων

Προσωρινή διακοπή στη διαχείριση των ανακυκλώσιμων

12:14 10/6/2025

Εκτός λειτουργίας το ΚΔΑΥ της Θέρμης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 10/6/2025

Τρίτη 10/6

Κλασικά Έπιπλα