Βρέθηκε το σπίτι του Χριστού στη Ναζαρέτ; (βιντεο)

24/11/2020 18:25    μια σπουδαία ανακάλυψη
Μπροστά σε μια σπουδαία ανακάλυψη βρέθηκε μια ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής τον καθηγητή Κεν Νταρκ. Όπως υποστήριξε ο ίδιος, μιλώντας στο CBS, δεν αποκλείεται να ήρθε στο "φως" το σπίτι όπου μεγάλωσε ως παιδί ο Ιησούς Χριστός.

Πρόκειται για μία κρύπτη που χρονολογείται στον 1ο αιώνα μ.Χ και ανακαλύφθηκε κάτω από ένα μοναστήρι στην Ναζαρέτ, κοντά στον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

«Δεν πρόκειται να βρούμε μια επιγραφή που να λέει ότι αυτό είναι το σπίτι του Ιησού» παραδέχεται ο καθηγητής Αρχαιολογίας και Ιστορίας του Reading University της Αγγλίας, δημοσιεύοντας μάλιστα και φωτογραφίες από το χώρο, ωστόσο τα στοιχεία που υπάρχουν δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για το σπίτι της Αγίας Οικογένειας και ο τόπος του Ευαγγελισμού της Παναγίας.

Η κρύπτη αυτή είναι σχεδόν σίγουρο πως αποτελούσε οικογενειακή κατοικία. Ήταν κατασκευασμένος με ιδιαίτερη τεχνογνωσία, γεγονός που συνάδει με την ιδιότητα του Ιωσήφ ως «τέκτονα», που του αποδίδεται στην Καινή Διαθήκη. Ακόμη, στην τοποθεσία όπου βρίσκεται το μοναστήρι βρισκόταν κάποτε η λεγόμενη εκκλησία της «Θρέψης», όπως ήταν γνωστή κατά τον 4ο μ.Χ. αιώνα, λόγω του γεγονότος πως οι προσκυνητές θεωρούσαν ότι είχε χτιστεί πάνω από μια κρύπτη όπου ανετράφη κάποιος νεαρός προφήτης. Από την άλλη, η κοντινή στο σημείο εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου θεωρείται πως έχει χτιστεί ακριβώς στο σημείο όπου έλαβε χώρα το γεγονός του Ευαγγελισμού, όπως παραδίδεται από τις Γραφές.

Η κρύπτη ανακαλύφθηκε το 1880 και έκτοτε δεν είχε κανείς ασχοληθεί μαζί της. Πλέον, αρχαιολόγοι από το Πανεπιστήμιο Reading έχουν μετατρέψει την κρύπτη αυτή σε χώρο μελέτης και ερευνών.«Μπορεί να μην μάθουμε ποτέ εάν ο χώρος πρόκειται πράγματι για την κατοικία όπου ο Ιησούς πέρασε την παιδική του ηλικία», σχολίασε ο Κεν Νταρκ.

«Παρόλα αυτά, είναι ένα ενδεχόμενο που δεν αποκλείουμε. Όντας αρχαιολόγοι, δεν επινοούμε φανταστικές ιστορίες αλλά δουλεύουμε βάσει στοιχείων, και ό,τι έχουμε μέχρι στιγμής στα χέρια μας είναι πειστικό και έχει συνοχή», προσέθεσε.

Πάντως, οι μοναχές του μοναστηριού που βρίσκεται από πάνω ξεναγούν ήδη τον κόσμο στην κρύπτη αυτή, εξηγώντας τους τα στοιχεία που οδήγησαν τον Κεν Νταρκ σε αυτή την υπόθεση:





ant1news
Επόμενο Προηγούμενο
 

Οπαδοί επιτέθηκαν σε επιβάτες και οδηγό του ΟΑΣΘ

Οπαδοί επιτέθηκαν σε επιβάτες και οδηγό του ΟΑΣΘ

22:02 29/9/2019

Επίταξαν το λεωφορείο για να πάνε γήπεδο

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς για τον αδικοχαμένο φίλαθλο (φώτο)

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς για τον αδικοχαμένο φίλαθλο (φώτο)

21:18 29/9/2019

facebook

Σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε δίχρονο κορίτσι

Σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε δίχρονο κορίτσι

20:16 29/9/2019

στην Πέλλα

Η NASA μας δείχνει πως μπορεί να είναι μια μαύρη τρύπα από κοντά!

Η NASA μας δείχνει πως μπορεί να είναι μια μαύρη τρύπα από κοντά!

20:14 29/9/2019

εικονα

Φωτιά στη Μόρια: Ένας νεκρός - Επεισόδια σε εξέλιξη

Φωτιά στη Μόρια: Ένας νεκρός - Επεισόδια σε εξέλιξη

20:05 29/9/2019

Η κατάσταση ξεφεύγει λέει ο δήμαρχος

Επτά συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Επτά συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

19:59 29/9/2019

στο πλαίσιο του αυτόφωρου

Οι αισιόδοξοι άνθρωποι κινδυνεύουν λιγότερο να πεθάνουν από την καρδιά τους

Οι αισιόδοξοι άνθρωποι κινδυνεύουν λιγότερο να πεθάνουν από την καρδιά τους

19:53 29/9/2019

νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα

«Χάθηκε μια ζωή, δεν μπορούμε να κάνουμε δηλώσεις...»

«Χάθηκε μια ζωή, δεν μπορούμε να κάνουμε δηλώσεις...»

19:49 29/9/2019

Αλέκος Βοσνιάδης

ΣΟΚ στην Καλαμαριά: Φίλαθλος έχασε τη ζωή του στο Απόλλων Πόντου-Χανιά

ΣΟΚ στην Καλαμαριά: Φίλαθλος έχασε τη ζωή του στο Απόλλων Πόντου-Χανιά

19:44 29/9/2019

Σοκαριστικές στιγμές

Καλαμαριά: Απόλλων Πόντου - Χανιά 0-4

Καλαμαριά: Απόλλων Πόντου - Χανιά 0-4

19:31 29/9/2019

κατέρρευσε στο δεύτερο μέρος

Κλασικά Έπιπλα