Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Ερχεται επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών

Ερχεται επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών

09:54 9/1/2019

στις επόμενες ημέρες

Τα 11 επιδόματα & οι αμοιβές που θα αυξηθούν μαζί με τον κατώτατο μισθό

Τα 11 επιδόματα & οι αμοιβές που θα αυξηθούν μαζί με τον κατώτατο μισθό

09:53 9/1/2019

από τον Φλεβάρη

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στον ΣΚΑΪ

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στον ΣΚΑΪ

09:48 9/1/2019

σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές στους νομούς Κιλκίς και Σερρών

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές στους νομούς Κιλκίς και Σερρών

09:38 9/1/2019

Πολιτική Προστασία

Μειωμένα τα τροχαία στη Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο

Μειωμένα τα τροχαία στη Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο

09:36 9/1/2019

Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης

Οι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη που παραμένουν κλειστοί

Οι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη που παραμένουν κλειστοί

09:34 9/1/2019

Γενική Αστυνομική Διεύθυνση

Κλειστά σχολεία σήμερα Τετάρτη σε 9 δήμους της Θεσσαλονίκης

Κλειστά σχολεία σήμερα Τετάρτη σε 9 δήμους της Θεσσαλονίκης

08:27 9/1/2019

Δείτε που

Του Οσίου Ευστρατίου του Θαυματουργού

Του Οσίου Ευστρατίου του Θαυματουργού

08:02 9/1/2019

9 Ιανουαρίου

Νέο κύμα κακοκαιρίας - Έρχεται η «Υπατία»!

Νέο κύμα κακοκαιρίας - Έρχεται η «Υπατία»!

07:54 9/1/2019

από την Τετάρτη

Ο καιρός στην Καλαμαριά σήμερα Τετάρτη

Ο καιρός στην Καλαμαριά σήμερα Τετάρτη

07:37 9/1/2019

9 Ιανουαρίου

Κλασικά Έπιπλα