Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Αντί για Θεσσαλονίκη η RyanAir προσγείωσε αεροπλάνο στη Ρουμανία!

Αντί για Θεσσαλονίκη η RyanAir προσγείωσε αεροπλάνο στη Ρουμανία!

22:21 5/1/2019

Απίστευτη ταλαιπωρία

Μια νεκρή και δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία

Μια νεκρή και δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία

21:52 5/1/2019

Τραγωδία στην Κερατέα

"Βλέποντας και κάνοντας" και την Κυριακή τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

21:46 5/1/2019

Περίπου 200 αστικά λεωφορεία..

Απεγκλωβίστηκαν 12 άτομα που είχαν παγιδευτεί στον Χορτιάτη

Απεγκλωβίστηκαν 12 άτομα που είχαν παγιδευτεί στον Χορτιάτη

21:42 5/1/2019

Πυροσβεστική Υπηρεσία

Με λιγότερα ασθενοφόρα αλλά χωρίς προβλήματα λειτούργησε το ΕΚΑΒ

Με λιγότερα ασθενοφόρα αλλά χωρίς προβλήματα λειτούργησε το ΕΚΑΒ

21:36 5/1/2019

στην εξυπηρέτηση των πολιτών

Μην αφήνεται τις βρύσες ανοιχτές λόγω της παγωνιάς

Μην αφήνεται τις βρύσες ανοιχτές λόγω της παγωνιάς

21:29 5/1/2019

ΕΥΑΘ

Καλαμαριά: Συνεχίζει τη μάχη με τα χιόνια ο δήμος

Καλαμαριά: Συνεχίζει τη μάχη με τα χιόνια ο δήμος

21:11 5/1/2019

24ωρο και το Σαββατοκύριακο

Καλαμαριά: Μόνο στην Αρετσού θα πέσει ο Σταυρός τα Θεοφάνεια

Καλαμαριά: Μόνο στην Αρετσού θα πέσει ο Σταυρός τα Θεοφάνεια

19:37 5/1/2019

Μητρόπολη Καλαμαριάς

Καλαμαριά: Δείτε τα 18 σημεία που μπορούμε να βρούμε αλάτι

Καλαμαριά: Δείτε τα 18 σημεία που μπορούμε να βρούμε αλάτι

15:34 5/1/2019

Δήμος Καλαμαριάς

Τι ισχύει αν δεν πάμε στην δουλειά λόγω χιονιού και κακοκαιρίας

Τι ισχύει αν δεν πάμε στην δουλειά λόγω χιονιού και κακοκαιρίας

15:26 5/1/2019

Υπουργείο Εργασίας

Κλασικά Έπιπλα