Παύλος Κοντογιαννίδης για καταγγελίες: Τον γερό σεισμό δεν τον έχουμε νιώσει ακόμη (βιντεο)

22/2/2021 10:30    Ο γνωστός ηθοποιός
Ο ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης μίλησε το πρωί της Δευτέρας (22/2) στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open σχολιάζοντας τις καταγγελίες κατά του Δημήτρη Λιγνάδη και το ελληνικό #MeToo. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε σε όσα σοκαριστικά έχουν αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής, αλλά και σε όσα αναμένεται να δούμε ακόμα. «Αν μείνουμε μόνο στο θέμα του κυρίου Λιγνάδη και την ευθύνη που φέρνει η υπουργός νομίζω ότι έχουμε φύγει από το κάδρο. Το ουσιαστικό για μένα είναι η βία που αναπαράγεται σε πολλούς χώρους και με πολλούς τρόπους. Αυτή είναι η αρχή ενός μεγάλου κύματος. Κατά τη δική μου άποψη ακόμα τον γέρο σεισμό δεν τον έχουμε ακούσει και μιλάω πάντα για τον κλάδο μου» είπε ο Παύλος Κοντογιαννίδης.

«Η βία υπάρχει σε όλους τους χώρους κοινωνικής έκφρασης. Επειδή ο δικός μας ο χώρος βρίσκεται μπροστά στους προβολείς, έχει μεγάλη τηλεθέαση. Το ουσιαστικό του όλου θέματος είναι ότι σε μία κοινωνία που παράγει και αναπαράγει τη βία σε όλους τους χώρους εκφράσης, εκεί πρέπει να απευθυνθούν οι υπεύθυνοι για να βρούμε συνθήκες οι οποίες να κάνουν το βίωμα πιο ανθρώπινο. Εμείς οι ηθοποιοί υποτίθεται ότι υπηρετούμε την ψυχαγωγία και τη διαπαιδαγώγηση και οι δάσκαλοί μας αυτό λέγανε.

Ο ηθοποιός διαπαιδαγωγεί ψυχαγωγώντας και ψυχαγωγεί διαπαιδαγωγώντας. Με αυτή την έννοια πρώτα θα εξετάσουμε τον άνθρωπο. Το πρόβλημα του κάθε καταγγελλόμενου είναι πρόβλημα που χρήζει άλλων ειδικοτήτων. Κατά τη δική μου άποψη το Σωματείο δεν μπορεί να κάνει τίποτα, οι περισσότεροι διάσημοι δεν είναι καν μέλη του ΣΕΗ. Συνέχεια κατηγορούσαν το Σωματείο ότι μέλη του είναι οι άνεργοι, οι ατάλαντοι, οι μετρίου ταλέντου...» είπε ο ηθοποιός.





«Εγώ είμαι μία ζωή εκτός. Είμαι μία αυτόνομη καλλιτεχνική δύναμη. Η ανακοίνωση του ΣΕΗ δε με καλύπτει 100%. Είναι πολύ δύσκολο να κρίνεις, να κρίνει ο συνάδελφος έναν συνάδελφο ακόμα και εγκληματίας να είναι. Δεν μπορώ να κρίνω τους ανθρώπους που έχουν καταγγελθεί για το ταλέντο τους, εγώ θα κρίνω πρώτα τον άνθρωπο. Όποιο και να είναι το επάγγελμα του καθενός μας προέχει η ιδιότητα του ανθρώπου. Θέλει τρομερή δύναμη και έλεγχο να ελέγξεις την επιτυχία να μείνεις ταπεινός και δημιουργικός» είπε στο Open ο ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης.


ethnos

Επόμενο Προηγούμενο