Η κακοκαιρία έφερε 2.500 κεραυνούς και μεγάλα ύψη βροχής

14/10/2020 00:36    Βελτίωση του καιρού την Τετάρτη
Το ψυχρό μέτωπο που διέσχισε την Ελλάδα από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, προκάλεσε ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της χώρας, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται στα δυτικά και βορειοανατολικά. Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:00 σήμερα είχαν καταγραφεί στο Δοξάτο Δράμας (71 χιλιοστά), στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (49), στη Θερμή Λέσβου (48) και στον Κορυδαλλό(43).

Το ψυχρό μέτωπο συνοδεύτηκε και από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr κατέγραψε περίπου 2.500 κεραυνούς, η πλειονότητα των οποίων σημειώθηκε πάνω από την ξηρά.

Αύριο ο καιρός αναμένεται βελτιωμένος, με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα δυτικά και στο Αιγαίο, τοπικές βροχές στα δυτικά και πιθανώς στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Μέτριοι άνεμοι γενικά δυτικών διευθύνσεων θα πνέουν στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά και στο Αιγαίο θα είναι αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο, στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, ενώ πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει επίσης στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 19 βαθμούς), 16 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως 25 βαθμούς), 19 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 17 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νότιους.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αναμένεται στην Αττική, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μετά το απόγευμα στο Σαρωνικό από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.


ΑΜΠΕ
Επόμενο Προηγούμενο
 

Μυστήριο με την εντυπωσιακή σαρκοφάγο που βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια

Μυστήριο με την εντυπωσιακή σαρκοφάγο που βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια

03:03 14/7/2018

βιντεο

Ευχαριστήρια ανακοίνωση της ΠΑΕ Απόλλων Πόντου

Ευχαριστήρια ανακοίνωση της ΠΑΕ Απόλλων Πόντου

02:59 14/7/2018

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Εορτή του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου

Εορτή του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου

02:43 14/7/2018

14 Ιουλίου

Υψηλές θερμοκρασίες στην Καλαμαριά σήμερα Σάββατο

Υψηλές θερμοκρασίες στην Καλαμαριά σήμερα Σάββατο

02:41 14/7/2018

14 Ιουλίου

Η έκθεση «Greek Body Overlays» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Η έκθεση «Greek Body Overlays» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

00:17 14/7/2018

από τις 17 Ιουλίου

Καλαμαριά - Οι γονείς των αγοριών που γεννήθηκαν το 2017 στο γραφείο Μητρώου Αρρένων

Καλαμαριά - Οι γονείς των αγοριών που γεννήθηκαν το 2017 στο γραφείο Μητρώου Αρρένων

00:02 14/7/2018

κατάρτιση του ετήσιου μητρώου

Θεσσαλονίκη: Αυτά είναι τα 11 σχολεία για το Σχολείο που Θέλεις – Πώς ψηφίζεις!

Θεσσαλονίκη: Αυτά είναι τα 11 σχολεία για το Σχολείο που Θέλεις – Πώς ψηφίζεις!

23:53 13/7/2018

πρόγραμμα της Coca Cola

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε πατέρα που ασελγούσε στην 3χρονη κόρη του

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε πατέρα που ασελγούσε στην 3χρονη κόρη του

23:45 13/7/2018

καταγγελία από την σύζυγό του

Υποψήφιος για τρίτη θητεία ο Γ. Μπουτάρης

Υποψήφιος για τρίτη θητεία ο Γ. Μπουτάρης

23:39 13/7/2018

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Απομακρύνονται από τις ακτές της Κασσάνδρας οι παράνομες ξαπλώστρες

Απομακρύνονται από τις ακτές της Κασσάνδρας οι παράνομες ξαπλώστρες

23:37 13/7/2018

πρωτοβουλία του Δήμου

Κλασικά Έπιπλα