Τουρκία: Κατηγορούν τον Ερντογάν για πλαστό απολυτήριο Γυμνασίου!

15/1/2021 17:45    Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα
Την αυθεντικότητα του διπλώματος με το οποίο αποφοίτησε από το γυμνάσιο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αμφισβητεί το αντιπολιτευόμενο Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα (HKP) Τουρκίας, μετά από χρόνια συζήτησης σχετικά με την ύπαρξη ή όχι του πανεπιστημιακού πτυχίου του Τούρκου προέδρου.

Το HKP, ένα αριστερό και αντιιμπεριαλιστικό πολιτικό κόμμα, υπέβαλε αναφορά στο Γυμνάσιο Eyup της Κωνσταντινούπολης, ρωτώντας αν ο Ερντογάν ήταν ή όχι εγγεγραμμένος στο σχολείο. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος, Τατσεττίν Τσολάκ, οι ημερομηνίες στο βιογραφικό του Τούρκου προέδρου δεν ταιριάζουν. Το 1973, οι μαθητές ήταν υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν πρόσθετα μαθήματα μετά το τέλος του γυμνασίου για να μπορέσουν να εγγραφούν στο πανεπιστήμιο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ήταν απόφοιτος ενός επαγγελματικού γυμνασίου για την κατάρτιση των ιμάμηδων και ως εκ τούτου θα χρειαζόταν να παρακολουθήσει τα πρόσθετα μαθήματα που θα διαρκούσαν ένα χρόνο. «Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο Ερντογάν παρακολούθησε πρόσθετα μαθήματα το 1973 και εγγράφηκε επίσης στο πανεπιστήμιο το 1973», δήλωσε ο Τσολάκ, υπογραμμίζοντας πως αυτά τα δύο γεγονότα δεν θα μπορούσαν να συμπέσουν.

Θέση του HKP είναι ότι ο Ερντογάν δεν έχει απολυτήριο γυμνασίου, δεν μπορούσε να εγγραφεί στο πανεπιστήμιο και ως εκ τούτου, δεν τηρούσε τις προϋποθέσεις για να γίνει αρχηγός του τουρκικού κράτους.

Από την εκλογή του Ερντογάν το 2014, υπήρξε μια πολυετής διαμάχη ως προς την ολοκλήρωση ή όχι του πανεπιστημίου, καθώς το γραφείο του Τούρκου προέδρου δεν παρείχε ικανοποιητική τεκμηρίωση για την αποφοίτησή του. Παρά τις εκκλήσεις, ο Ερντογάν δεν προσκόμισε πρωτότυπο αντίγραφο του τετραετούς πτυχίου για να αποδείξει ότι είναι επιλέξιμος για πρόεδρος, ενώ δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να αποδεικνύουν την ολοκλήρωση των σπουδών του.

Τον Δεκέμβριο δε αναφέρθηκε πως ένας βοηθός του Ερντογάν, χρησιμοποίησε ψεύτικο δίπλωμα γυμνασίου για να μπει στο πανεπιστήμιο, ενώ η εφημερίδα «Cumhuriyet» δημοσίευσε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο, η Hamza Yerlikaya, πρώην παλαιστής και επικεφαλής σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, δικάστηκε με την κατηγορία της πλαστογραφίας από το 7ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Άγκυρας. Η απόφαση ήταν καταδικαστική για τη Yerlikaya.


philenews
Επόμενο Προηγούμενο
 

Μια υπέροχη Κυριακή στο Κόδρα!

Μια υπέροχη Κυριακή στο Κόδρα!

20:00 2/6/2025

Ένα ακόμα ιδιαίτερο κυριακάτικο ραντεβού

Καθημερινοί καθαρισμοί στις παιδικές χαρές του Δήμου Καλαμαριάς

Καθημερινοί καθαρισμοί στις παιδικές χαρές του Δήμου Καλαμαριάς

16:52 2/6/2025

Με την άνοδο της θερμοκρασίας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

12:18 2/6/2025

Δευτέρα 2/6

Γιώργος Νταλάρας και Χρήστος Μάστορας στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Γης

Γιώργος Νταλάρας και Χρήστος Μάστορας στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Γης

20:00 1/6/2025

Πέμπτη 5/6

Η Παράσταση «Οι Εστριμμένες» στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Αθήναιον

Η Παράσταση «Οι Εστριμμένες» στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Αθήναιον

14:00 1/6/2025

Πέμπτη 19/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 1/6/2025

Κυριακή 1/6

Ζήσε την εμπειρία του καλοκαιριού στην Καλαμαριά

Ζήσε την εμπειρία του καλοκαιριού στην Καλαμαριά

17:00 31/5/2025

Μια μεγάλη γιορτή της θάλασσας από 3/06 - 8:00 πμ - 29/07 - 5:00 μμ

Στις 23 Ιουνίου το πρώτο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο για Σποράδες

Στις 23 Ιουνίου το πρώτο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο για Σποράδες

13:00 31/5/2025

Στις 23 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο δρομολόγιο

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 31/5/2025

Σάββατο 31/5

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

20:00 30/5/2025

29/5 - 4/6

Κλασικά Έπιπλα