Εγκαινιάστηκε σήμερα το νέο Κέντρο Πρόληψης Ελπίδα

21/11/2023 16:13    Ήταν ένας στόχος που επετεύχθη.
Ήταν ένας στόχος που επετεύχθη. Το Κέντρο Πρόληψης «ΕΛΠΙΔΑ» εγκαινίασε σήμερα το νέο του κτίριο επί της οδού Ησιόδου 10 στη Νέα Κρήνη, ανοίγοντας την αγκαλιά του σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

«Είμαι χαρούμενος γιατί βλέπω την πρόοδο. Βλέπω και συγκρίνω. Κι αυτό είναι το σημαντικότερο που έχουμε να κάνουμε κι εμείς, να δούμε πως ήμασταν πριν λίγο καιρό και πως είμαστε σήμερα. Εγκαινιάζουμε σήμερα το νέο κτίριο του Κέντρου Πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ, στην περιοχή της Νέας Κρήνης, όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη αναβάθμισής της. Εδώ κατασκευάσαμε τις ράμπες και τα πεζοδρόμια πριν από λίγους μήνες, εδώ συνεχίζουμε με έργα ανθρωπιάς, πολιτισμού θα τα χαρακτήριζα και  όχι μόνο υποδομής. Είναι έργα που δείχνουν ότι η Καλαμαριά στηρίζει τις ευάλωτες ομάδες και  κυρίως την πρόληψη, η οποία θα βοηθήσει όλη την κοινωνία μας, να μη ζήσει άσχημες συνθήκες, αλλά να τις προλάβουμε» τόνισε κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο οποίος συνεχάρη τόσο την πρόεδρο του Κέντρου, Μπέττυ Σεμακούλα, όσο και τους εργαζόμενους για το έργο που επιτελούν.

Ο νέος χώρος περιλαμβάνει δύο μεγάλες αίθουσες για ομάδες των είκοσι ατόμων η κάθε μία, μία μικρότερη για δέκα άτομα, μία αίθουσα συμβουλευτικής, γραφεία, wc για ΑΜΕΑ, ενώ είναι προσβάσιμος προς όλους.

«Είμαστε εδώ ζωντανοί, έτοιμοι, γιατί η ελπίδα αυτό είναι, ένα ζωντανό κύτταρο που δίνει ζωή, πολλαπλασιάζεται, αυτορυθμίζεται, προσαρμόζεται. Ανυπομονούμε για την επόμενη μέρα. Γιατί θέλουμε να  υπηρετήσουμε την τοπική κοινωνία,  γι’ αυτό εξάλλου φτιάχτηκαν τα κέντρα πρόληψης. Είμαστε έτοιμοι για κάθε πρόκληση. Δεσμευόμαστε, κι εγώ ως πρόεδρος, ότι θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με συνέπεια και όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται» δήλωσε η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης  «ΕΛΠΙΔΑ», Μπέττυ Σεμακούλα, η οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που εργάστηκαν εθελοντικά για να ολοκληρωθεί το έργο και να είναι έτοιμο να υποδεχτεί εκείνους που έχουν ανάγκη την ψυχική υγεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΕΝΤΡΟ  Πρόληψης ΕΛΠΙΔΑ στέκεται δίπλα σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, πλάι στους ανθρώπους του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, εδώ και 25 χρόνια και στηρίζεται από τους Δήμους Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη, Θέρμης και Θερμαϊκού.

Στα εγκαίνια του Κέντρου το παρόν έδωσαν οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας και Κατερίνα Νοτοπούλου, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, εκπρόσωπος του Δημάρχου Πυλαίας- Χορτιάτη, Άρτεμις Αγαθοκλέους, οι Αντιδήμαρχοι, Ναταλία Παντελίδου, Ιωάννης Πενόπουλος, Στέλιος Ματσαρίδης, Πασχάλης Λεμονής και δημοτικοί σύμβουλοι.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Λευκοπάθεια

Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Λευκοπάθεια

00:19 13/6/2018

ΟΗΕ

Εορτή της Αγίας Ακυλίνης

Εορτή της Αγίας Ακυλίνης

00:16 13/6/2018

13 Ιουνίου

Η δήλωση του Μητσοτάκη για τη συμφωνία με τα Σκόπια

Η δήλωση του Μητσοτάκη για τη συμφωνία με τα Σκόπια

23:32 12/6/2018

πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Το ιστορικό διάγγελμα Τσίπρα για τη συμφωνία με τα Σκόπια

Το ιστορικό διάγγελμα Τσίπρα για τη συμφωνία με τα Σκόπια

23:26 12/6/2018

Βόρεια Μακεδονία

Ραγδαίες εξελίξεις για το Σκοπιανό! Συμφωνία για «Βόρεια Μακεδονία»

Ραγδαίες εξελίξεις για το Σκοπιανό! Συμφωνία για «Βόρεια Μακεδονία»

19:06 12/6/2018

βιντεο

Βίντεο - σοκ: Άγρια συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Βίντεο - σοκ: Άγρια συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

18:54 12/6/2018

πριν από λίγη ώρα

Στην HORIZON 2020 για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα συμμετείχε ο δήμος Καλαμαριάς

Στην HORIZON 2020 για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα συμμετείχε ο δήμος Καλαμαριάς

15:27 12/6/2018

4η συνάντηση

Νόθευαν καύσιμα με διαλύτες μπογιάς από Βουλγαρία

Νόθευαν καύσιμα με διαλύτες μπογιάς από Βουλγαρία

15:19 12/6/2018

Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο

Πάνω από 2.000 διδάχθηκαν ποντιακά, κάποιοι με τη βοήθεια ρομπότ!

Πάνω από 2.000 διδάχθηκαν ποντιακά, κάποιοι με τη βοήθεια ρομπότ!

15:12 12/6/2018

Επιτροπή Ποντιακών Μελετών

Ανακαλύφθηκαν πατητήρια της Βυζαντινής Περιόδου στο Ισραήλ

Ανακαλύφθηκαν πατητήρια της Βυζαντινής Περιόδου στο Ισραήλ

15:09 12/6/2018

Εθνικό Πάρκο Τσιπορί

Κλασικά Έπιπλα