Σήμα κινδύνου για τις ΜΕΘ στην Αττική

23/9/2020 19:23    Αναστασία Κοτανίδου
Τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ στην Αττική ανακοίνωσε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας ΕΕΕΘ, η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δήλωση της, στην Αττική είναι διαθέσιμα 337 κρεβάτια ΜΕΘ σε κρατικά και στρατιωτικά Νοσοκομεία.

Από αυτά 107 έχουν διατεθεί για τις ανάγκες των ασθενών με COVID-19, ενώ εντός των επομένων ημερών θα προστεθούν άλλα 42 σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ. Σήμερα, 23/09/20, το 30% των κλινών ΜΕΘ στην Αττική είναι ελεύθερες προς διάθεση, ειδικότερα δε από τις κλίνες ΜΕΘ-COVID είναι ελεύθερες το 40% των κλινών.

Υπενθυμίζεται πως ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων αποτυπώθηκε και την Τρίτη από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, με την καταγραφή 346 νέων περιστατικών μόλυνσης από τον ιό. Βάσει των στοιχείων και πάλι η Αττική βρέθηκε στο επίκεντρο με 210 κρούσματα. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 77 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ ανακοινώθηκαν οκτώ ακόμα καταγεγραμμένοι θάνατοι και 352 συνολικά στη χώρα. 

Για την οριακή κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία λόγω της πανδημίας, για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και το ενδεχόμενο lockdown, μίλησαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας -Πειραιά Ματίνα Παγώνη και ο καθηγητής δημόσιας υγείας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμώνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος.

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 580 άτομα με κορωνοϊό. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, ενώ στις ΜΕΘ υπάρχουν νέοι άνθρωποι, μέχρι και 17 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα. «Έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19 για να μετατραπούν και αυτές σε Covid-19», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τονίζοντας ότι σήμερα εκκενώνονται Μονάδες Εντατικής στο Αττικό, ενώ θα ακολουθήσει το Γεννηματά και άλλα νοσοκομεία.

«Αυτή τη στιγμή ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει. Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς, είναι γεμάτος και με κρούσματα Covid-19» τόνισε.

«Εφημερεύαμε προχθές. Τα περιστατικά που μπήκαν Covid-19, τα μισά διασωληνώθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά», τόνισε η κ. Παγώνη.

Εξήγησε ότι η τα κρούσματα που βλέπουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα της κατάστασης πριν από 15 ημέρες, γύρω στις 5 Σεπτέμβρη, όταν δηλαδή γύρισαν όλοι από τις διακοπές και πριν ανοίξουν τα σχολεία.


kathimerini

Επόμενο Προηγούμενο
 

2 εκατ. ευρώ για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης

2 εκατ. ευρώ για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης

16:41 29/5/2018

Στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο

Πρωταθλητής Παγκορασίδων ο Ν. Βότσης

Πρωταθλητής Παγκορασίδων ο Ν. Βότσης

16:04 29/5/2018

ΕΠΕΣΘ

Αυτοκτόνησε 29χρονος στη Λαμία

Αυτοκτόνησε 29χρονος στη Λαμία

15:13 29/5/2018

στα Καλύβια

Μακεδονία - Αυτά είναι τα τρία πιθανά ονόματα για τα Σκόπια

Μακεδονία - Αυτά είναι τα τρία πιθανά ονόματα για τα Σκόπια

15:01 29/5/2018

Οι δυο πλευρές έχουν φτάσει πολύ κοντά

Θεσσαλονίκη: 33 παραβάσεις για κινητό και ζώνη την τελευταία εβδομάδα

Θεσσαλονίκη: 33 παραβάσεις για κινητό και ζώνη την τελευταία εβδομάδα

14:56 29/5/2018

Ελληνική Αστυνομίας

Εγκαινιάστηκε το Ψυχιατρικό Τμήμα στο Ιπποκράτειο

Εγκαινιάστηκε το Ψυχιατρικό Τμήμα στο Ιπποκράτειο

14:21 29/5/2018

12 κλίνες

Διπλή «αποστολή» υποβρύχιου και παράκτιου καθαρισμού στην Καλαμαριά

Διπλή «αποστολή» υποβρύχιου και παράκτιου καθαρισμού στην Καλαμαριά

14:12 29/5/2018

στο Αλιευτικό Καταφύγιο Αρετσούς

Κατεχόμενα -  Με 17 μαχαιριές έσφαξε τον γιο της!

Κατεχόμενα - Με 17 μαχαιριές έσφαξε τον γιο της!

13:51 29/5/2018

Ο παππούς πέθανε από το θέαμα

Αναδάσωση στη Β. Ελλάδα με 400.000 δένδρα και θάμνους

Αναδάσωση στη Β. Ελλάδα με 400.000 δένδρα και θάμνους

13:46 29/5/2018

από τον Διαδριατικό Αγωγό

Τέσσερις νεκροί έπειτα από πυροβολισμούς στη Λιέγη - Βιντεο

Τέσσερις νεκροί έπειτα από πυροβολισμούς στη Λιέγη - Βιντεο

13:37 29/5/2018

Βέλγιο

Κλασικά Έπιπλα