Σήμα κινδύνου για τις ΜΕΘ στην Αττική

23/9/2020 19:23    Αναστασία Κοτανίδου
Τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ στην Αττική ανακοίνωσε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας ΕΕΕΘ, η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δήλωση της, στην Αττική είναι διαθέσιμα 337 κρεβάτια ΜΕΘ σε κρατικά και στρατιωτικά Νοσοκομεία.

Από αυτά 107 έχουν διατεθεί για τις ανάγκες των ασθενών με COVID-19, ενώ εντός των επομένων ημερών θα προστεθούν άλλα 42 σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ. Σήμερα, 23/09/20, το 30% των κλινών ΜΕΘ στην Αττική είναι ελεύθερες προς διάθεση, ειδικότερα δε από τις κλίνες ΜΕΘ-COVID είναι ελεύθερες το 40% των κλινών.

Υπενθυμίζεται πως ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων αποτυπώθηκε και την Τρίτη από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, με την καταγραφή 346 νέων περιστατικών μόλυνσης από τον ιό. Βάσει των στοιχείων και πάλι η Αττική βρέθηκε στο επίκεντρο με 210 κρούσματα. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 77 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ ανακοινώθηκαν οκτώ ακόμα καταγεγραμμένοι θάνατοι και 352 συνολικά στη χώρα. 

Για την οριακή κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία λόγω της πανδημίας, για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και το ενδεχόμενο lockdown, μίλησαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας -Πειραιά Ματίνα Παγώνη και ο καθηγητής δημόσιας υγείας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμώνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος.

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 580 άτομα με κορωνοϊό. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, ενώ στις ΜΕΘ υπάρχουν νέοι άνθρωποι, μέχρι και 17 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα. «Έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19 για να μετατραπούν και αυτές σε Covid-19», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τονίζοντας ότι σήμερα εκκενώνονται Μονάδες Εντατικής στο Αττικό, ενώ θα ακολουθήσει το Γεννηματά και άλλα νοσοκομεία.

«Αυτή τη στιγμή ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει. Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς, είναι γεμάτος και με κρούσματα Covid-19» τόνισε.

«Εφημερεύαμε προχθές. Τα περιστατικά που μπήκαν Covid-19, τα μισά διασωληνώθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά», τόνισε η κ. Παγώνη.

Εξήγησε ότι η τα κρούσματα που βλέπουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα της κατάστασης πριν από 15 ημέρες, γύρω στις 5 Σεπτέμβρη, όταν δηλαδή γύρισαν όλοι από τις διακοπές και πριν ανοίξουν τα σχολεία.


kathimerini

Επόμενο Προηγούμενο
 

Καλαμαριά - Δείτε τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου

Καλαμαριά - Δείτε τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου

16:09 25/5/2018

30 Μαΐου

Χάρρυ Κλυνν - Πλήθος κόσμου και ο Τσίπρας στην Κηδεία - Βιντεο

Χάρρυ Κλυνν - Πλήθος κόσμου και ο Τσίπρας στην Κηδεία - Βιντεο

14:45 25/5/2018

Σε κλίμα συγκίνησης και συνοδεία λύρας

Μητρόπολη Καλαμαριάς - Αφιέρωμα για το Μοναστήρι της Παναγίας Οδηγητρίας

Μητρόπολη Καλαμαριάς - Αφιέρωμα για το Μοναστήρι της Παναγίας Οδηγητρίας

02:43 25/5/2018

Λέσχη Κινηματογράφου

Αναβαθμίζεται ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων

Αναβαθμίζεται ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων

02:33 25/5/2018

2,3 εκατ. ευρώ

Ψυχιατρικό Τμήμα 12 κλινών θα αρχίσει να λειτουργεί στο Ιπποκράτειο

Ψυχιατρικό Τμήμα 12 κλινών θα αρχίσει να λειτουργεί στο Ιπποκράτειο

02:27 25/5/2018

Μετά από 25 χρόνια προσπαθειών

Φεστιβάλ πίτας με

Φεστιβάλ πίτας με "πρωταγωνίστρια" την ιστορία της μπουγάτσας

02:25 25/5/2018

pie festival

Πέντε προκηρύξεις το επόμενο δίμηνο για 1.033 μόνιμες θέσεις

Πέντε προκηρύξεις το επόμενο δίμηνο για 1.033 μόνιμες θέσεις

01:29 25/5/2018

ΑΣΕΠ

38χρονος αυτοκτόνησε πάνω από τον τάφο φίλο του

38χρονος αυτοκτόνησε πάνω από τον τάφο φίλο του

01:24 25/5/2018

Σπάρτη

ΟΑΕΔ -Παιδικές Κατασκηνώσεις: Tα αποτελέσματα

ΟΑΕΔ -Παιδικές Κατασκηνώσεις: Tα αποτελέσματα

01:22 25/5/2018

ενστάσεις (προθεσμία)

Έρχονται προγράμματα του ΟΑΕΔ με ποσόστωση φύλου

Έρχονται προγράμματα του ΟΑΕΔ με ποσόστωση φύλου

01:19 25/5/2018

για να κλείσει η «ψαλίδα» άνδρα - γυναίκα

Κλασικά Έπιπλα