Με έξοδα του ελληνικού κράτους θα μένουν στην Ελλάδα όσοι τουρίστες βρίσκονται θετικοί στον κορoνοϊό

1/6/2020 22:10    τι ανακοίνωσε ο Πέτσας
Η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να επωμιστεί το κόστος για όσους τουρίστες βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό ερχόμενοι στην Ελλάδα. Αυτό προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Από τις 15 Ιουνίου υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μας σταθερά και μεθοδικά, με κανόνες και πρωτόκολλα ασφάλειας και υγιεινής. Είμαστε περήφανοι για τη συλλογική αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας» είπε αρχικά ο κ. Πέτσας σύμφωνα με το iefimerida και εξήγησε ότι «η έγκυρη λήψη αποφάσεων, ο αποτελεσματικός έλεγχος, η ιχνηλάτηση, η διαφάνεια είναι μόνο ένα μέρος της επιτυχημένης αυτής αντιμετώπισης».

Πέτσας: «Περιμένουμε πολύ λιγότερα περιστατικά»

«Φροντίζουμε αυτό το καλοκαίρι η υγεία και η ασφάλεια να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα ενόσω θα μοιραζόμαστε μαζί τον πολιτισμό, την ιστορία και τις ομορφιές της πατρίδας μας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Περιμένουμε πολύ λιγότερα περιστατικά – μακάρι και κανένα- καθώς οι επιδημιολογικοί κύκλοι στις χώρες της Ευρώπης από όπου περιμένουμε τουριστικές ροές, συντονίζονται προς τα κάτω».

Ο κ. Πέτσας, αποκάλυψε δε πως τα θετικά κρούσματα θα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, με κόστος που θα αναλάβει το ελληνικό δημόσιο.

Και η Κύπρος θα εφαρμόσει το μοντέλο

Αντίστοιχη κίνηση έκανε την προηγούμενη εβδομάδα και η Κύπρος η οποία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να καλύψει πλήρως το κόστος διαμονής, διατροφής και νοσηλείας σε όσους τουρίστες διαγνωστούν θετικοί στον κορωνοϊό κατά την διάρκεια των διακοπών τους στο νησί - καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους. Το μόνο που δεν θα καλύπτεται είναι τα έξοδα μεταφοράς από την Κύπρο στον τόπο μόνιμης κατοικίας, κάτι ωστόσο λογικό αφού όποιος έρχεται για διακοπές στο νησί είναι λογικό να έχει κλεισμένη πτήση επιστροφής.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχέδιο που υπάρχει από την Κυπριακή Κυβέρνηση, θα γίνεται τυχαία δειγματοληπτική διενέργεια τεστ κατά την άφιξη των τουριστών στην Κύπρο και το κόστος θα το επωμίζεται η Δημοκρατία. Σε περίπτωση που υπάρξει ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, η Κύπρος θα καλύπτει το κόστος διαμονής, διατροφής και ιατροφαρμακευτικές περίθαλψης κάποιου ασθενή, ενώ ο ασθενής θα πρέπει από την πλευρά του να καλύψει μόνο το κόστος επαναπατρισμού.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Οι Άραβες θα πίνουν… την Ελληνική Green Cola!

Οι Άραβες θα πίνουν… την Ελληνική Green Cola!

09:59 17/10/2017

Το νέο επενδυτικό deal της εταιρείας

«Ψήνονται» νέα mall σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη

«Ψήνονται» νέα mall σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη

09:55 17/10/2017

Το σχέδιο της ΓΑΙΑΟΣΕ για τις δύο περιοχές

Πόσο θα πληρώσουμε για ρεύμα και πετρέλαιο φέτος το χειμώνα

Πόσο θα πληρώσουμε για ρεύμα και πετρέλαιο φέτος το χειμώνα

09:53 17/10/2017

Όλα τα σενάρια

2 Χειριστές ζητά ο Δήμος Τεμπών

2 Χειριστές ζητά ο Δήμος Τεμπών

09:45 17/10/2017

με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου

Ενίσχυση χιλιάδων ευρώ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική για έργα υποδομών

Ενίσχυση χιλιάδων ευρώ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική για έργα υποδομών

09:37 17/10/2017

έργα αποκατάστασης των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Ζητούν περισσότερα δρομολόγια του ΟΑΣΘ για μαθητές

Ζητούν περισσότερα δρομολόγια του ΟΑΣΘ για μαθητές

09:33 17/10/2017

«Οικολογία-Αλληλεγγύη»

Όποιος πρόλαβε - Δεν υπάρχει χρόνος για άλλα σχολεία στο θωρηκτό «Αβέρωφ»!

Όποιος πρόλαβε - Δεν υπάρχει χρόνος για άλλα σχολεία στο θωρηκτό «Αβέρωφ»!

09:22 17/10/2017

Γενικό Επιτελείο Ναυτικού

Στην επόμενη φάση η πώληση για το Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Στην επόμενη φάση η πώληση για το Λιμάνι Θεσσαλονίκης

09:19 17/10/2017

ΤΑΙΠΕΔ

Θεσσαλονίκη: Έρχεται η Γιορτή Καστάνου με άφθονα κάστανα, γλέντι και θέα!

Θεσσαλονίκη: Έρχεται η Γιορτή Καστάνου με άφθονα κάστανα, γλέντι και θέα!

09:16 17/10/2017

Ορεινή πεζοπορία στο «Περιαστικό δάσος» και το «Καλογερικό»

Τουλάχιστον 1.000.000 αυτοκίνητα ανακαλεί η Mercedes

Τουλάχιστον 1.000.000 αυτοκίνητα ανακαλεί η Mercedes

09:12 17/10/2017

εξαιτίας ενός ελαττώματος

Κλασικά Έπιπλα