Η Δημοτική Αρχή της Καλαμαριάς συνεχίζει τον αγώνα για την υπεράσπιση της Μαρίνας της Αρετσούς

11/3/2025 11:34    Η Δημοτική Αρχή της Καλαμαριάς
Η Δημοτική Αρχή της Καλαμαριάς συνεχίζει τον αγώνα για την υπεράσπιση της Μαρίνας της Αρετσούς – Μια οφειλόμενη απάντηση στα απαξιωτικά σχόλια στελέχους του Υπερταμείου

Η διοίκηση του Δήμου Καλαμαριάς, εν αναμονή και της συζήτησης στο ΣτΕ για την αίτηση ακύρωσης του Π.Δ. για το γενικό σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για τη Μαρίνα της Αρετσούς, καταγράφει καθημερινά την κλιμάκωση της ρητορικής στελεχών και «κύκλων» του Υπερταμείου, εναντίον του Δήμου και όλων όσοι αντιδρούν στο σχέδιο real estate για τη μαρίνα της πόλης.

Η αργκό που επέλεξε να χρησιμοποιήσει, απευθυνόμενος στον Δήμο Καλαμαριάς (σ.σ. «Περαστικά σας») την προηγούμενη εβδομάδα από το βήμα της Prodexpo North το μέλος του Δ.Σ. του Υπερταμείου, Π. Σταμπουλίδης, πέραν της προσβολής μιας δημοκρατικά εκλεγμένης διοίκησης ενός ιστορικού Δήμου της χώρας, δεν ταιριάζει στον διάλογο που οφείλει να γίνει για ένα μείζον θέμα, για το οποίο διαχρονικά το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμαριάς, η Μητροπολική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η κοινωνία έχουν σαφή θέση που έρχεται σε αντίθεση με το «φαραωνικό» σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Οι αναφορές του κ. Σταμπουλίδη που έκαναν σήμερα Δευτέρα 10.03, την εμφάνισή τους και στον αθηναϊκό Τύπο, απαξιώνουν την μεγάλη προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας και ολόκληρης της Θεσσαλονίκης να μην υπερδομηθεί, να μην καταστραφεί το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς.

Και αναρωτιόμαστε: Αυτοί είναι οι τεχνοκράτες που επιλέχθηκαν ως οι πλέον κατάλληλοι για να αποφασίσουν για την τύχη της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου; Συμβαδίζει η γλώσσα και η συμπεριφορά αυτή με την αριστεία και τα περί τεχνοκρατών εκπαιδευμένων στο… Χάρβαρντ, πάνω στα οποία στήθηκε το αφήγημα για το Υπερταμείο και τους συναφείς οργανισμούς; Και πού είναι οι ολοκληρωμένοι σχεδιασμοί για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου στα πρότυπα κάθε σύγχρονης χώρας;

Πληροφορούμε τον κ. Σταμπουλίδη, που αν και προφανώς ελάχιστα γνωρίζει την Θεσσαλονίκη και την Καλαμαριά, μιλάει με ύφος κατόχου δεκάδων διδακτορικών με θέμα την… Αρετσού, ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει την απόλυτη ευθύνη της απαξίωσης της Μαρίνας όλα αυτά τα χρόνια και της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης της χερσαίας ζώνης με την ανεξέλεγκτη απόθεση απόθεση χημικών αποβλήτων (χρώματα, μπογιές κλπ) των σκαφών που ελλιμενίζονται.

Ενδεικτικό της απαξίωσης, το αυταπόδεικτο γεγονός ότι στον ιστότοπο της Μαρίνα της Αρετσούς (thessaloniki-marina.gr), ο χρόνος έχει σταματήσει στο 2005, όπου έχει αναρτηθεί το τελευταίο «νέο», ενώ ο πιο πρόσφατος τιμοκατάλογος για σκάφη είναι του 2016!

Όσοι, λοιπόν, απαξιώνουν συστηματικά τη δημόσια περιουσία θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και μάλιστα όταν έρχονται ως επισκέπτες σε μια πόλη για την οποία έχουν άγνοια των γεωγραφικών και αναπτυξιακών δεδομένων της.

Καλούμε τη διοίκηση του Υπερταμείου και τους αρμόδιους υπουργούς να μεριμνήσουν για την εκπαίδευση των στελεχών τους τόσο στο αντικείμενο το οποίο καλούνται να διαχειριστούν, όσο και στους τρόπους συμπεριφοράς απέναντι στην αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Η Δημοτική Αρχή της Καλαμαριάς δηλώνει για ακόμα μία φορά πως έχουν γνώση οι φύλακες. Ο δρόμος είναι μακρύς και η διοίκηση του Δήμου θα υπερασπιστεί σε κάθε επίπεδο το παραλιακό μέτωπο της πόλης ώστε η Μαρίνα της Καλαμαριάς να αποτελέσει πραγματικό πόλο ανάπτυξης για την πόλη και τους κατοίκους της και ανάσα για ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.
Επόμενο Προηγούμενο
 

7/10 άθλος: Μπορείς να αναγνωρίσεις 10 Έλληνες τραγουδιστές από έναν μόνο στίχο τους;

7/10 άθλος: Μπορείς να αναγνωρίσεις 10 Έλληνες τραγουδιστές από έναν μόνο στίχο τους;

13:11 3/1/2021

Θα τα καταφέρεις;

Παίζει ήδη χωρίς αντίπαλο: Η ταινιάρα του Netflix που θα σαρώσει στα επερχόμενα Όσκαρ (vid)

Παίζει ήδη χωρίς αντίπαλο: Η ταινιάρα του Netflix που θα σαρώσει στα επερχόμενα Όσκαρ (vid)

13:10 3/1/2021

Κοινό και κριτικοί την αποθέωσαν

Η ελπίδα Ελλάδας και Ευρώπης: Η μεγάλη διαφορά του νέου εμβολίου που βγαίνει 1η Φλεβάρη

Η ελπίδα Ελλάδας και Ευρώπης: Η μεγάλη διαφορά του νέου εμβολίου που βγαίνει 1η Φλεβάρη

13:05 3/1/2021

το νέο «όπλο» της ανθρωπότητας

Τι θα γίνει τα Θεοφάνεια – Πως θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες

Τι θα γίνει τα Θεοφάνεια – Πως θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες

17:24 2/1/2021

κυβερνητικός εκπρόσωπος

Μητροπολίτης Κοζάνης: Εμβολιαστείτε και μην ακούτε τους δήθεν Χριστιανούς (βιντεο)

Μητροπολίτης Κοζάνης: Εμβολιαστείτε και μην ακούτε τους δήθεν Χριστιανούς (βιντεο)

17:18 2/1/2021

Παύλος

Δεν θα πληρώσουν ενοίκιο για τον Ιανουάριο οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές

Δεν θα πληρώσουν ενοίκιο για τον Ιανουάριο οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές

17:12 2/1/2021

υπουργείο Οικονομικών

11 συλλήψεις και 1.001 παραβάσεις των μέτρων την Πρωτοχρονιά

11 συλλήψεις και 1.001 παραβάσεις των μέτρων την Πρωτοχρονιά

17:09 2/1/2021

ΕΛΑΣ

Θεσσαλονίκη: Ο πρώτος γάμος του 2021 τελέστηκε στο δημαρχιακό μέγαρο

Θεσσαλονίκη: Ο πρώτος γάμος του 2021 τελέστηκε στο δημαρχιακό μέγαρο

17:07 2/1/2021

φορώντας μάσκες

Lockdown: Αυστηρότερα μέτρα από Κυριακή 3 Ιανουαρίου - Τι θα ισχύει

Lockdown: Αυστηρότερα μέτρα από Κυριακή 3 Ιανουαρίου - Τι θα ισχύει

17:05 2/1/2021

μέχρι την Δευτέρα 11/1

Άση Μπήλιου: Τα 3 ζώδια που προβλέπει ότι θα είναι τα πιο τυχερά του 2021

Άση Μπήλιου: Τα 3 ζώδια που προβλέπει ότι θα είναι τα πιο τυχερά του 2021

14:53 2/1/2021

Για να δούμε τι θα δούμε

Κλασικά Έπιπλα