Η Δημοτική Αρχή της Καλαμαριάς συνεχίζει τον αγώνα για την υπεράσπιση της Μαρίνας της Αρετσούς

11/3/2025 11:34    Η Δημοτική Αρχή της Καλαμαριάς
Η Δημοτική Αρχή της Καλαμαριάς συνεχίζει τον αγώνα για την υπεράσπιση της Μαρίνας της Αρετσούς – Μια οφειλόμενη απάντηση στα απαξιωτικά σχόλια στελέχους του Υπερταμείου

Η διοίκηση του Δήμου Καλαμαριάς, εν αναμονή και της συζήτησης στο ΣτΕ για την αίτηση ακύρωσης του Π.Δ. για το γενικό σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για τη Μαρίνα της Αρετσούς, καταγράφει καθημερινά την κλιμάκωση της ρητορικής στελεχών και «κύκλων» του Υπερταμείου, εναντίον του Δήμου και όλων όσοι αντιδρούν στο σχέδιο real estate για τη μαρίνα της πόλης.

Η αργκό που επέλεξε να χρησιμοποιήσει, απευθυνόμενος στον Δήμο Καλαμαριάς (σ.σ. «Περαστικά σας») την προηγούμενη εβδομάδα από το βήμα της Prodexpo North το μέλος του Δ.Σ. του Υπερταμείου, Π. Σταμπουλίδης, πέραν της προσβολής μιας δημοκρατικά εκλεγμένης διοίκησης ενός ιστορικού Δήμου της χώρας, δεν ταιριάζει στον διάλογο που οφείλει να γίνει για ένα μείζον θέμα, για το οποίο διαχρονικά το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμαριάς, η Μητροπολική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η κοινωνία έχουν σαφή θέση που έρχεται σε αντίθεση με το «φαραωνικό» σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Οι αναφορές του κ. Σταμπουλίδη που έκαναν σήμερα Δευτέρα 10.03, την εμφάνισή τους και στον αθηναϊκό Τύπο, απαξιώνουν την μεγάλη προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας και ολόκληρης της Θεσσαλονίκης να μην υπερδομηθεί, να μην καταστραφεί το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς.

Και αναρωτιόμαστε: Αυτοί είναι οι τεχνοκράτες που επιλέχθηκαν ως οι πλέον κατάλληλοι για να αποφασίσουν για την τύχη της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου; Συμβαδίζει η γλώσσα και η συμπεριφορά αυτή με την αριστεία και τα περί τεχνοκρατών εκπαιδευμένων στο… Χάρβαρντ, πάνω στα οποία στήθηκε το αφήγημα για το Υπερταμείο και τους συναφείς οργανισμούς; Και πού είναι οι ολοκληρωμένοι σχεδιασμοί για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου στα πρότυπα κάθε σύγχρονης χώρας;

Πληροφορούμε τον κ. Σταμπουλίδη, που αν και προφανώς ελάχιστα γνωρίζει την Θεσσαλονίκη και την Καλαμαριά, μιλάει με ύφος κατόχου δεκάδων διδακτορικών με θέμα την… Αρετσού, ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει την απόλυτη ευθύνη της απαξίωσης της Μαρίνας όλα αυτά τα χρόνια και της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης της χερσαίας ζώνης με την ανεξέλεγκτη απόθεση απόθεση χημικών αποβλήτων (χρώματα, μπογιές κλπ) των σκαφών που ελλιμενίζονται.

Ενδεικτικό της απαξίωσης, το αυταπόδεικτο γεγονός ότι στον ιστότοπο της Μαρίνα της Αρετσούς (thessaloniki-marina.gr), ο χρόνος έχει σταματήσει στο 2005, όπου έχει αναρτηθεί το τελευταίο «νέο», ενώ ο πιο πρόσφατος τιμοκατάλογος για σκάφη είναι του 2016!

Όσοι, λοιπόν, απαξιώνουν συστηματικά τη δημόσια περιουσία θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και μάλιστα όταν έρχονται ως επισκέπτες σε μια πόλη για την οποία έχουν άγνοια των γεωγραφικών και αναπτυξιακών δεδομένων της.

Καλούμε τη διοίκηση του Υπερταμείου και τους αρμόδιους υπουργούς να μεριμνήσουν για την εκπαίδευση των στελεχών τους τόσο στο αντικείμενο το οποίο καλούνται να διαχειριστούν, όσο και στους τρόπους συμπεριφοράς απέναντι στην αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες.

Η Δημοτική Αρχή της Καλαμαριάς δηλώνει για ακόμα μία φορά πως έχουν γνώση οι φύλακες. Ο δρόμος είναι μακρύς και η διοίκηση του Δήμου θα υπερασπιστεί σε κάθε επίπεδο το παραλιακό μέτωπο της πόλης ώστε η Μαρίνα της Καλαμαριάς να αποτελέσει πραγματικό πόλο ανάπτυξης για την πόλη και τους κατοίκους της και ανάσα για ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.
Επόμενο Προηγούμενο
 

10/10 ποτέ κανείς: Μπορείς να βρεις τη χώρα απ’ τη σημαία στο τεστ που όλοι οι μαθητές πατώνουν;

10/10 ποτέ κανείς: Μπορείς να βρεις τη χώρα απ’ τη σημαία στο τεστ που όλοι οι μαθητές πατώνουν;

13:30 12/8/2020

Για πολύ δυνατούς παίκτες...

Σάρωνε σε τηλεθέαση και επιστρέφει! Η πιο εμφιλεγόμενη σειρά του ALPHA ξανά στις οθόνες μας

Σάρωνε σε τηλεθέαση και επιστρέφει! Η πιο εμφιλεγόμενη σειρά του ALPHA ξανά στις οθόνες μας

13:27 12/8/2020

Επιστροφή στο… παρελθόν για τον ALPHA.

Δολοφονία επιπέδου FBI: Μπορείς να βρεις το «αθώο» λάθος που πρόδωσε τον δολοφόνο;

Δολοφονία επιπέδου FBI: Μπορείς να βρεις το «αθώο» λάθος που πρόδωσε τον δολοφόνο;

13:25 12/8/2020

Η υπαστυνόμος Χαρά βρέθηκε νεκρή στο κάτω μέρος της σκάλας του αστυνομικού τμήματος

Περνάει δίπλα σου και δεν το καταλαβαίνεις: Το νέο πρόσωπο του Βασίλη Παλαιοκώστα που πλέον δεν αναγνωρίζεται

Περνάει δίπλα σου και δεν το καταλαβαίνεις: Το νέο πρόσωπο του Βασίλη Παλαιοκώστα που πλέον δεν αναγνωρίζεται

13:22 12/8/2020

Πιάσε με αν μπορείς...

Κορονοϊός: Ο επίμονος λόξιγκας μπορεί να συνδέεται με την COVID-19

Κορονοϊός: Ο επίμονος λόξιγκας μπορεί να συνδέεται με την COVID-19

23:37 11/8/2020

νέα δεδομένα

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για 1.209 μόνιμες προσλήψεις σε φορείς του υπουργείου Υγείας

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για 1.209 μόνιμες προσλήψεις σε φορείς του υπουργείου Υγείας

22:07 11/8/2020

Εκδόθηκε η 6Κ/2020 Προκήρυξη

Ρωσία: Η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ενέκρινε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Ρωσία: Η πρώτη χώρα παγκοσμίως που ενέκρινε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

22:03 11/8/2020

video

Λίβανος: Στους 171 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού

Λίβανος: Στους 171 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού

21:53 11/8/2020

Ενός λεπτού σιγή

Σοκ στην Καλλιθέα: Καρέ - καρέ η σύλληψη του 67χρονου με το τσεκούρι

Σοκ στην Καλλιθέα: Καρέ - καρέ η σύλληψη του 67χρονου με το τσεκούρι

21:48 11/8/2020

video

Δένδιας προς Άγκυρα: Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα (video)

Δένδιας προς Άγκυρα: Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα (video)

21:36 11/8/2020

υπουργός Εξωτερικών

Κλασικά Έπιπλα