Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Διαμαρτυρία νοσηλευτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Διαμαρτυρία νοσηλευτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

16:18 21/5/2020

πλατεία Αριστοτέλους

Πολύωρη διακοπή νερού την Κυριακή σε περιοχή της Θεσσαλονίκης

Πολύωρη διακοπή νερού την Κυριακή σε περιοχή της Θεσσαλονίκης

16:14 21/5/2020

ΕΥΑΘ

Γαλάζιες σημαίες - Δείτε τις παραλίες σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Κατερίνη

Γαλάζιες σημαίες - Δείτε τις παραλίες σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Κατερίνη

16:04 21/5/2020

497 παραλίες σε όλη τη χώρα

Οι παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν μαζί με τα δημοτικά σχολεία

Οι παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν μαζί με τα δημοτικά σχολεία

14:01 21/5/2020

τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Αποζημιώσεις σε 15.778 δικαιούχους καταβάλει αύριο ο ΕΛΓΑ

Αποζημιώσεις σε 15.778 δικαιούχους καταβάλει αύριο ο ΕΛΓΑ

13:56 21/5/2020

34,8 εκατ. ευρώ

Επέτειος 156 χρόνων από την ένωση της Επτανήσου με τη «μητέρα» Ελλάδα

Επέτειος 156 χρόνων από την ένωση της Επτανήσου με τη «μητέρα» Ελλάδα

13:50 21/5/2020

τιμητική πτήση μαχητικών

27χρονος έκλεψε κοσμήματα 80.000€

27χρονος έκλεψε κοσμήματα 80.000€

13:45 21/5/2020

εξιχνιάστηκε υπόθεση στη Βέροια

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν κλοπές - Άρπαζαν τσάντες και κινητά

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν κλοπές - Άρπαζαν τσάντες και κινητά

13:36 21/5/2020

Γενική Αστυνομική Διεύθυνση

120€ σε 250.000 δικαιούχους για τουρισμό

120€ σε 250.000 δικαιούχους για τουρισμό

13:30 21/5/2020

θα δοθεί το voucher

Επιτέλους την είδαμε: Το κορμί της Μαρίας Μπέη είναι η απάντηση στις Instagrammers (Pics)

Επιτέλους την είδαμε: Το κορμί της Μαρίας Μπέη είναι η απάντηση στις Instagrammers (Pics)

13:07 21/5/2020

χωρίς φίλτρα και επεξεργασία

Κλασικά Έπιπλα