Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Θεσσαλονίκη: Τα πρόστιμα για μάσκες και αποστάσεις εχθές Κυριακή

Θεσσαλονίκη: Τα πρόστιμα για μάσκες και αποστάσεις εχθές Κυριακή

12:51 11/5/2020

ΕΛΑΣ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη για κλοπές άνω 120.000€

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη για κλοπές άνω 120.000€

11:31 11/5/2020

ανατολικά

Ψήσιμο κρέατος: Έτσι δεν θα παραχθούν καρκινογόνες ουσίες

Ψήσιμο κρέατος: Έτσι δεν θα παραχθούν καρκινογόνες ουσίες

11:23 11/5/2020

Ανακαλύψτε πώς

Πάνω από 2 λάθη κόβεσαι: Θυμάσαι τι σημαίνουν 13 φράσεις στα Λατινικά που κι ένα 10χρονο γνωρίζει;

Πάνω από 2 λάθη κόβεσαι: Θυμάσαι τι σημαίνουν 13 φράσεις στα Λατινικά που κι ένα 10χρονο γνωρίζει;

11:17 11/5/2020

Θα περάσεις ή θα πάρεις κάτω απ’ τη βάση;

Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες σε τροχαίο

Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες σε τροχαίο

11:16 11/5/2020

Πάτρα

Έρευνα και στην Ελλάδα: Γιατί οι άνδρες υποφέρουν περισσότερο από κορονοϊό

Έρευνα και στην Ελλάδα: Γιατί οι άνδρες υποφέρουν περισσότερο από κορονοϊό

10:40 11/5/2020

τι λένε ερευνητές

Έως 24 Μαΐου η προθεσμία για το IBAN μακροχρόνια ανέργων για τα 400 ευρώ

Έως 24 Μαΐου η προθεσμία για το IBAN μακροχρόνια ανέργων για τα 400 ευρώ

10:25 11/5/2020

ΟΑΕΔ

Κεραμέως: Τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας στα σχολεία

Κεραμέως: Τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας στα σχολεία

10:23 11/5/2020

υπουργός Παιδείας

Οι Θεσσαλονικείς ξέθαψαν παλιές συσκευές τον καιρό της καραντίνας

Οι Θεσσαλονικείς ξέθαψαν παλιές συσκευές τον καιρό της καραντίνας

10:20 11/5/2020

λόγω της παραμονής στο σπίτι

Τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή στις επιχειρήσεις

Τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή στις επιχειρήσεις

10:14 11/5/2020

ΑΑΔΕ

Κλασικά Έπιπλα