Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
200 τεμάχια την ημέρα: Η εταιρία- προτυπο απ’ τη Λάρισα που λύνει το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΕΣΥ

200 τεμάχια την ημέρα: Η εταιρία- προτυπο απ’ τη Λάρισα που λύνει το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΕΣΥ

22:31 21/4/2020

μεγάλο βήμα στη μάχη με τον κορωνοϊό

Οι τροφές που, αποδεδειγμένα, μειώνουν την χοληστερίνη

Οι τροφές που, αποδεδειγμένα, μειώνουν την χοληστερίνη

21:19 21/4/2020

επιστημονική έρευνα

Τσιόδρας για κλιματιστικά: Να μην χρησιμοποιούνται στην ανακύκλωση

Τσιόδρας για κλιματιστικά: Να μην χρησιμοποιούνται στην ανακύκλωση

20:27 21/4/2020

Προτιμούμε τα ανοιχτά παράθυρα

Κορονοϊός - Ιταλία: 534 νέοι νεκροί

Κορονοϊός - Ιταλία: 534 νέοι νεκροί

20:21 21/4/2020

Αύξηση κρουσμάτων και νεκρών

Διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος των 800 ευρώ

Διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος των 800 ευρώ

19:52 21/4/2020

ποιοι θα το πάρουν

ΟΑΣΘ: Στόχος 500 λεωφορεία στους δρόμους μέχρι το φθινόπωρο

ΟΑΣΘ: Στόχος 500 λεωφορεία στους δρόμους μέχρι το φθινόπωρο

19:48 21/4/2020

Καραμανλής: Ο ΟΑΣΘ γυρίζει σελίδα

Κορονοϊός: Σε καραντίνα ακόμη δύο χωριά στην Ξάνθη

Κορονοϊός: Σε καραντίνα ακόμη δύο χωριά στην Ξάνθη

19:44 21/4/2020

14ήμερη

Κορονοϊός: 121 νεκροί - 59 διασωληνωμένοι

Κορονοϊός: 121 νεκροί - 59 διασωληνωμένοι

19:34 21/4/2020

Τσιόδρας

Κορονοϊός: Την απώλεια όσφρησης - γεύσης μελετούν επιστήμονες από 38 χώρες στο Παπαγεωργίου

Κορονοϊός: Την απώλεια όσφρησης - γεύσης μελετούν επιστήμονες από 38 χώρες στο Παπαγεωργίου

16:25 21/4/2020

Θεσσαλονίκη

Στα 120 τα θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα - Αλλη μία νεκρή

Στα 120 τα θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα - Αλλη μία νεκρή

16:20 21/4/2020

Τρεις θάνατοι σε λίγες ώρες

Κλασικά Έπιπλα