Έβρος: Εκατοντάδες αστυνομικοί κάνουν αίτημα να πάνε στα σύνορα

5/3/2020 13:58    τι λένε οι πρόεδροι ενώσεων
Υπερενισχυμένη είναι από το Σάββατο το πρωί η αστυνομική δύναμη στον Έβρο στην επιχείρηση προστασιας των ελληνικών συνόρων.

Η αστυνομική παρουσία έχει σχεδόν δεκαπλασιαστεί με τα σύνορα της χώρας να μην φαντάζουν αυτή την ώρα μια «δυσμενής μετάθεση» αλλά ένα σημείο που εκατοντάδες αστυνομικοί θέλουν να υπηρετήσουν.

Τις τελευταίες μέρες τα αιτήματα αστυνομικών για να ανέβουν στον Έβρο είναι υπερπολλαπλάσια από τις ανάγκες που προκύπτουν στις αντίστοιχες διαταγές προκαλώντας χαμόγελα στους αξιωματικούς της αστυνομίας.

«Οι αστυνομικοί είναι υπερήφανοι για αυτό που κάνουν» δηλώνει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης που συμμετείχε στην επιχείρηση στον Έβρο.

«Οι επιθυμίες είναι συνεχόμενες και όλο και περισσότεροι θέλουν να ανέβουν στα σύνορα. Βγαίνουν οι διαταγές και εκδηλώνονται παραπάνω επιθυμίες. Αν για παράδειγμα μια διαταγή ζητά 50 άτομα δηλώνουν επιθυμία 200» σημειώνει για το μεγάλο ενδιαφέρον των αστυνομικών να συμμετέχουν στην όλη επιχείρηση. 

«Η αντίδραση της πολιτείας ήταν καλή. Η χώρα προστατεύει τα σύνορά της» αναφέρει σχετικά με το αίσθημα που υπάρχει ανάμεσα στους αστυνομικούς για τις κινήσεις της κυβέρνησης.

«Είναι συγκινητική η προσφορά των συναδέλφων να έρθουν να δουλέψουν από άλλες υπηρεσίες από όλη την Ελλάδα. Τα μηνύματά μας είναι αυτά και μας συγκινεί» σημειώνει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης Χρήστος Τουφάκης. 

«Επιχειρησιακά ήταν πάρα πολύ σωστά τα μέτρα. Λειτούργησαν άμεσα κι άψογα» αναφέρει στο πως βλέπουν οι συνάδελφοί του την επιχείρηση. Επίσης ο κ. Τουφάκης μιλά για συγκινητική προσφορά των πολιτών του νομού που συνέδραμαν με διάφορους τρόπους στο έργο των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού. 

«Από όλα τα μέρη της Ελλάδος θέλουν να ανέβουν πάνω και να επιχειρήσουν. Έχουν την συμπαράσταση όλων όσοι επιχειρούν στο νομό μας» τονίζει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας Ηλίας Ακίδης. 

«Συνάδελφοι ενημερώνουν τις διευθύνσεις τους ότι θέλουν να ανέβουν. Συνάδελφοι από Πελοπόννησο, Αθήνα, Λάρισα, Καστοριά, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, από όλη την Ελλάδα» συμπληρώνει. 

Ο κ. Ακίδης στέκεται και στην συμπαράσταση του απλού κόσμου και στην βοήθεια που έχει δώσει μέσα σε λίγα 24ωρα. «Έχουμε γεμίσει δύο αποθήκες με νερά και τρόφιμα. Λέμε στον κόσμο ότι δεν υπάρχει θέμα σίτισης. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε την υποδομή σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό (εξαρτήσεις διμοιριών, μάσκες, καλαμίδες, είδη υγιενής και προστασίας κλπ)» αναφέρει ενημερώνοντας ότι υπάρχουν σκέψεις να δημιουργηθεί ένα κοινός λογαριασμός αστυνομίας και δήμου ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα από πολίτες που ήδη έχουν εκδηλώσει την επιθυμία τους να συνδράμουν. 

«Δεν ξέρουμε πόσο θα τραβήξει -σε μάκρος- αυτή η επιχείρηση, η κατάσταση είναι απρόβλεπτη» σημειώνει με νόημα ο κ. Ακίδης.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Στη Θεσσαλονίκη ξανά την άλλη εβδομάδα Τσίπρας – Μητσοτάκης

Στη Θεσσαλονίκη ξανά την άλλη εβδομάδα Τσίπρας – Μητσοτάκης

16:33 27/9/2017

Thessaloniki Summit

Εκτάκτως συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο απόψε

Εκτάκτως συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο απόψε

16:24 27/9/2017

για τη μεταφορά ή μη των διαθεσίμων του Δήμου Καλαμαριάς

Το πρόγραμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Θεσσαλονίκη

Το πρόγραμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Θεσσαλονίκη

16:18 27/9/2017

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί ο κ.κ. Βαρθολομαίος

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ «Το πρώτο μου σχολείο» ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΤΜΗΜΑ

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ «Το πρώτο μου σχολείο» ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΤΜΗΜΑ

15:45 27/9/2017

υπάρχουν θέσεις VOUCHERS

"Όχι" στη μεταφορά των αποθεματικών των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας

15:41 27/9/2017

ΠΕΔ-ΚΜ

Σύγκληση Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς

Σύγκληση Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς

15:34 27/9/2017

τακτική συνεδρίαση

Επιχείρηση απομάκρυνσης αλλοδαπών από το χώρο του Κόδρα

Επιχείρηση απομάκρυνσης αλλοδαπών από το χώρο του Κόδρα

15:28 27/9/2017

«επιχείρηση σκούπα»

Στα ΕΠΑΛ Λαγκαδά κάνουν κατάληψη επειδή δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στην αυλή!

Στα ΕΠΑΛ Λαγκαδά κάνουν κατάληψη επειδή δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στην αυλή!

15:15 27/9/2017

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ

Μειοδοτικός διαγωνισμός για την εκρίζωση πρέμνων κ την φύτευση νέων δέντρων

Μειοδοτικός διαγωνισμός για την εκρίζωση πρέμνων κ την φύτευση νέων δέντρων

13:41 27/9/2017

Τμήμα Προμηθειών

Έκθεση «100 χρόνια από τη μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης τον Αύγουστο του 1917»

Έκθεση «100 χρόνια από τη μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης τον Αύγουστο του 1917»

01:19 27/9/2017

στον εκθεσιακό χώρο του ΚΙΘ

Κλασικά Έπιπλα