Καλαμαριά: Ψήφισμα για την Ημέρα της Γυναίκας από το δημοτικό συμβούλιο

6/3/2020 17:14    έκδοση έκτακτου ψηφίσματος
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς που συνήλθε την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, αποφάσισε την έκδοση έκτακτου ψηφίσματος για την Ημέρα της Γυναίκας, (αριθμ. απόφασης 53/2020).

 Αναλυτικότερα:

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι ΚΑΤΑ Π Λ Ε Ι Ο Ψ Η Φ Ι Α

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμαριάς εκφράζει τη συμπαράσταση του και συμπαρατάσσεται με τις γυναίκες και τα κινήματά τους, αλλά και με τις εργατικές ενώσεις και τα συνδικάτα, που συμμετέχουν στην τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 6/3/2020, από τις 12μ-15μμ, στο πλαίσιο της παγκόσμιας κινητοποίησης της Φεμινιστικής Απεργίας της 8 ης του Μάρτη για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και προστασία του πλανήτη.

Είμαστε πεισμένες και πεισμένοι ότι ισότητα των φύλων δεν αφορά μόνο τον τομέα της εργασίας αλλά, επίσης, τη βία κατά των γυναικών, που τόσο συχνά καταλήγει σε γυναικοκτονίες, τη διακίνηση και εμπορία γυναικών, την τόσο αναγκαία συμμετοχή τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων, τη θηλυκή φτώχεια, την εκπαίδευση, το περιβάλλον, όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις των γυναικών και των κινημάτων τους για δημόσιες πολιτικές και ένα ισχυρό και συμπεριληπτικό κράτος πρόνοιας που θα καλύπτει όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, λόγω εθνότητας/ εθνικότητας, κοινωνικής τάξης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου, χρώματος, θρησκείας, κ.λπ.

Επειδή θεωρούμε πως ο αγώνας για την ισότητα των φύλων είναι απόλυτα συνδεδεμένος με την υπεράσπιση του πλανήτη, διαμαρτυρόμαστε ενάντια στις πολιτικές που καταστρέφουν τη φύση, εκμεταλλεύονται τη Γη και τις γυναίκες και απαιτούμε η υπεράσπιση της ζωής και η αντιμετώπιση της κλιματικής έκτακτης ανάγκης να βρίσκονται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής οικονομίας και της πολιτικής σε όλα τα επίπεδα.

Διεκδικούμε ευρωπαϊκές πολιτικές  προσανατολισμένες  προς την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση, με αξιοποίηση ειδικών κονδυλίων, προκειμένου η μετάβαση αυτή να είναι ισότιμη και δίκαιη.

Επειδή θεωρούμε επίσης πως ο αγώνας για την ισότητα των φύλων είναι απόλυτα συνδεδεμένος με την υπεράσπιση της ειρήνης και της αλληλεγγύης, δηλώνουμε ότι η πρόληψη και η Διπλωματία για την Ειρήνη είναι πιο απαραίτητη από ποτέ και λέμε όχι στους πολέμους, των οποίων οι άμεσες συνέπειες είναι χιλιάδες θύματα και πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο, με εκατομμύρια γυναίκες ανάμεσά τους, θύματα ξεχασμένα, κακοποιημένα και βιασμένα. Έτσι,

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 8 ης ΤΟΥ Μάρτη 2020, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 6/3 12-15μμ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Βερναρδάκης: 1.000 ευρώ σε ένα εκατ. πολίτες το φετινό κοινωνικό μέρισμα

Βερναρδάκης: 1.000 ευρώ σε ένα εκατ. πολίτες το φετινό κοινωνικό μέρισμα

10:00 17/10/2017

ο υπουργός Επικρατείας

Οι Άραβες θα πίνουν… την Ελληνική Green Cola!

Οι Άραβες θα πίνουν… την Ελληνική Green Cola!

09:59 17/10/2017

Το νέο επενδυτικό deal της εταιρείας

«Ψήνονται» νέα mall σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη

«Ψήνονται» νέα mall σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη

09:55 17/10/2017

Το σχέδιο της ΓΑΙΑΟΣΕ για τις δύο περιοχές

Πόσο θα πληρώσουμε για ρεύμα και πετρέλαιο φέτος το χειμώνα

Πόσο θα πληρώσουμε για ρεύμα και πετρέλαιο φέτος το χειμώνα

09:53 17/10/2017

Όλα τα σενάρια

2 Χειριστές ζητά ο Δήμος Τεμπών

2 Χειριστές ζητά ο Δήμος Τεμπών

09:45 17/10/2017

με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου

Ενίσχυση χιλιάδων ευρώ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική για έργα υποδομών

Ενίσχυση χιλιάδων ευρώ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική για έργα υποδομών

09:37 17/10/2017

έργα αποκατάστασης των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Ζητούν περισσότερα δρομολόγια του ΟΑΣΘ για μαθητές

Ζητούν περισσότερα δρομολόγια του ΟΑΣΘ για μαθητές

09:33 17/10/2017

«Οικολογία-Αλληλεγγύη»

Όποιος πρόλαβε - Δεν υπάρχει χρόνος για άλλα σχολεία στο θωρηκτό «Αβέρωφ»!

Όποιος πρόλαβε - Δεν υπάρχει χρόνος για άλλα σχολεία στο θωρηκτό «Αβέρωφ»!

09:22 17/10/2017

Γενικό Επιτελείο Ναυτικού

Στην επόμενη φάση η πώληση για το Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Στην επόμενη φάση η πώληση για το Λιμάνι Θεσσαλονίκης

09:19 17/10/2017

ΤΑΙΠΕΔ

Θεσσαλονίκη: Έρχεται η Γιορτή Καστάνου με άφθονα κάστανα, γλέντι και θέα!

Θεσσαλονίκη: Έρχεται η Γιορτή Καστάνου με άφθονα κάστανα, γλέντι και θέα!

09:16 17/10/2017

Ορεινή πεζοπορία στο «Περιαστικό δάσος» και το «Καλογερικό»

Κλασικά Έπιπλα