1600 άμεσες προσλήψεις σε στρατό και πολεμικό ναυτικό

12/3/2020 15:13     ΓΕΝ
Την ανακατάταξη ή επανακατάταξη 1.200 οπλιτών και εφέδρων στον Στρατό Ξηράς (600 στις Ειδικές Δυνάμεις) για βραχεία περίοδο τριών ετών, µε δυνατότητα παράτασης εφάπαξ για επιπλέον τρία έτη, προκήρυξε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Oι ενδιαφερόµενοι οπλίτες ή έφεδροι (Πεζικού-Τεθωρακισµένων-Πυροβολικού-Τεχνικού Υγειονοµικού και Ειδικών Δυνάμεων), που πληρούν τα απαιτούµενα προσόντα, θα πρέπει να υποβάλουν για την ανακατάταξη ή επανακατάταξή τους, τα δικαιολογητικά έως την 30ή Απριλίου 2020 (όσα υποβληθούν µετά από αυτήν την ηµεροµηνία θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσµα).

Οι μεν οπλίτες στις μονάδες που υπηρετούν εφόσον µέχρι την 30ή Απριλίου 2020 διανύεται το τελευταίο τρίµηνο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων. οι δε έφεδροι στις Στρατολογικές Υπηρεσίες (ΣΥ) στις οποίες υπάγονται ή στις πλησιέστερες στον τόπο διαµονής τους, εφόσον δεν έχουν παρέλθει τρία έτη από την ηµεροµηνία της οριστικής απόλυσής τους από τις Ένοπλες ∆υνάµεις κατά την ηµεροµηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών τους.

Οι σχετικές προκήρυξεις, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τις ειδικότητες και τις προϋποθέσεις ανακατάταξης των ενδιαφερομένων, αναρτήθηκαν σήμερα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με τίτλο «Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης Ο-Σ (πλην Ειδικών ∆υνάµεων)» ώρα 7:39:58 και «Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης Ειδικών ∆υνάµεων» ώρα 7:36:21.

Επίσης την ανακατάταξη ή επανακατάταξη 400 οπλιτών και εφέδρων  στο Πολεμικό Ναυτικό (50 στις Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών)  για βραχεία περίοδο τριών (3) ετών, µε δυνατότητα παράτασης εφάπαξ για επιπλέον τρία (3) έτη, προκήρυξε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

"Δικαίωμα υποβολής αίτησης ανακατάταξης ή επανακατάταξης στις Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού έχουν, με την επιφύλαξη της παραγράφου 3, οι οπλίτες και έφεδροι, που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα , ανεξαρτήτως του Κλάδου στον οποίο υπηρετούν ή στην εφεδρεία του οποίου ανήκουν, καθώς και ανεξαρτήτως Όπλου ή Σώματος για τους υπηρετούντες ή υπηρετήσαντες σε οποιοδήποτε Όπλο ή Σώμα του Στρατού Ξηράς, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ειδικότητα που τους απονεμήθηκε", αναφέρει η σχετική προκήρυξη.

Oι ενδιαφερόμενοι οπλίτες ή έφεδροι που πληρούν τα απαιτούµενα προσόντα, θα πρέπει να υποβάλουν για την ανακατάταξη ή επανακατάταξή τους, τα δικαιολογητικά, έως την 30ή  Απριλίου 2020 (όσα υποβληθούν µετά από αυτήν την ημερομηνία θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσµα). Οι μεν οπλίτες, στις μονάδες που υπηρετούν, εφόσον µέχρι την 30η Απριλίου 2020 διανύεται το τελευταίο τρίµηνο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων. 

Οι δε έφεδροι, στις Στρατολογικές Υπηρεσίες (ΣΥ) στις οποίες υπάγονται ή στις πλησιέστερες στον τόπο διαµονής τους, εφόσον δεν έχουν παρέλθει τρία (3) έτη από την ημερομηνία της οριστικής τους απόλυσης από τις Ένοπλες ∆υνάµεις κατά την ηµεροµηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών τους.

Οι σχετικές  προκηρύξεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων  τις ειδικότητες και τις προϋποθέσεις ανακατάταξης των ενδιαφερομένων αναρτήθηκαν σήμερα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ  με τίτλο  "Ανακατατάξεις Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) (ώρα 09:30:51  για τις Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών) και (09:24:48 για τις υπόλοιπες 350 θέσεις).


ΑΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο
 

Δωρεάν το εμβόλιο για τον έρπητα ζωστήρα

Δωρεάν το εμβόλιο για τον έρπητα ζωστήρα

10:19 17/10/2017

Ενας στους τέσσερις θα νοσήσει

Γάλλοι μαζεύουν υπογραφές για να πάρει η Ελλάδα 7,8 δις ευρω!

Γάλλοι μαζεύουν υπογραφές για να πάρει η Ελλάδα 7,8 δις ευρω!

10:09 17/10/2017

Rendez l’argent aux Grecs !

Βερναρδάκης: 1.000 ευρώ σε ένα εκατ. πολίτες το φετινό κοινωνικό μέρισμα

Βερναρδάκης: 1.000 ευρώ σε ένα εκατ. πολίτες το φετινό κοινωνικό μέρισμα

10:00 17/10/2017

ο υπουργός Επικρατείας

Οι Άραβες θα πίνουν… την Ελληνική Green Cola!

Οι Άραβες θα πίνουν… την Ελληνική Green Cola!

09:59 17/10/2017

Το νέο επενδυτικό deal της εταιρείας

«Ψήνονται» νέα mall σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη

«Ψήνονται» νέα mall σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη

09:55 17/10/2017

Το σχέδιο της ΓΑΙΑΟΣΕ για τις δύο περιοχές

Πόσο θα πληρώσουμε για ρεύμα και πετρέλαιο φέτος το χειμώνα

Πόσο θα πληρώσουμε για ρεύμα και πετρέλαιο φέτος το χειμώνα

09:53 17/10/2017

Όλα τα σενάρια

2 Χειριστές ζητά ο Δήμος Τεμπών

2 Χειριστές ζητά ο Δήμος Τεμπών

09:45 17/10/2017

με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου

Ενίσχυση χιλιάδων ευρώ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική για έργα υποδομών

Ενίσχυση χιλιάδων ευρώ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική για έργα υποδομών

09:37 17/10/2017

έργα αποκατάστασης των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Ζητούν περισσότερα δρομολόγια του ΟΑΣΘ για μαθητές

Ζητούν περισσότερα δρομολόγια του ΟΑΣΘ για μαθητές

09:33 17/10/2017

«Οικολογία-Αλληλεγγύη»

Όποιος πρόλαβε - Δεν υπάρχει χρόνος για άλλα σχολεία στο θωρηκτό «Αβέρωφ»!

Όποιος πρόλαβε - Δεν υπάρχει χρόνος για άλλα σχολεία στο θωρηκτό «Αβέρωφ»!

09:22 17/10/2017

Γενικό Επιτελείο Ναυτικού

Κλασικά Έπιπλα