Θεσσαλονίκη: Να κηρυχθεί η αγορά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

12/3/2020 16:32    Επαγγελματικό Επιμελητήριο
«Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του κορωνοϊού απαιτεί την κήρυξη του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης και στην Αγορά», επισημαίνει σε επιστολή του προς το πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει ετοιμότητα αλλά και να λάβει τολμηρά μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων πριν αυτές αντιμετωπίσουν το φάσμα του οικονομικού αφανισμού, λόγω του παγώματος πολλών συναλλαγών, που επιβάλλεται από την υφιστάμενη πανδημία», τονίζει το ΕΕΘ.

Όπως αναφέρεται σ' αυτήν, πολλά μέλη του Ε.Ε.Θ. εκπέμπουν μηνύματα ανησυχίας για το μέλλον τους, καθώς, είτε πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν από την Πολιτεία, είτε βλέπουν τον κύκλο των εργασιών τους να συρρικνώνεται, αφού οι περισσότεροι πολίτες αναστέλλουν πολλές από τις συναλλαγές τους, τις προμήθειες, τις αγορές και τις δραστηριότητες τους.

Ιδιωτικά Σχολεία, φροντιστήρια, παιδικοί σταθμοί, γυμναστήρια, κινηματογράφοι, θέατρα, χώροι εκδηλώσεων ανέστειλαν τη λειτουργία τους. Αλλά και ταβέρνες, καφετέριες, εμπορικά καταστήματα και πολλές άλλες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους έρχονται πλέον αντιμέτωποι με το φάσμα της οικονομικής καταστροφής.

Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να είναι:

    Επιδοτήσεις για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με εντολή της Πολιτείας.

    Αναστολή στην καταβολή κάθε φόρου και εισφοράς επιχείρησης προς την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία για τέσσερις μήνες.

    Αναστολή στην καταβολή του Φ.Π.Α για τέσσερις μήνες.

    Πάγωμα κάθε υφιστάμενης ρύθμισης προς Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία για διάστημα τουλάχιστον τεσσάρων μηνών.

    Επιδότηση των Ασφαλιστικών Εισφορών των εργαζομένων από το κράτος, ώστε να μην έχουμε απολύσεις.

    Θεσμοθέτηση νέας ρύθμισης τουλάχιστον 48 δόσεων για τις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις που θα προκύψουν το διάστημα της κρίσης.

    Άσκηση πιέσεων προς τις Τράπεζες ώστε κατά το διάστημα της κρίσης να προχωρήσουν σε μέτρα διευκόλυνσης προς τις επιχειρήσεις αλλά και σε νέα δανειακά προϊόντα για την στήριξη της ρευστότητας τους.

    Παροχή Φορολογικής και Ασφαλιστικής Ενημερότητας τουλάχιστον τετράμηνης διάρκειας στις επιχειρήσεις που σήμερα την διαθέτουν. Τυχόν καθυστερήσεις στις καταβολές που θα προκύψουν κατά το διάστημα της κρίσης να μην αίρουν των Ενημεροτήτων αυτών.

 «Η πανδημία του Κορονοϊού δεν απειλεί δυστυχώς μόνο την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων αλλά ταυτόχρονα απειλεί και την Οικονομία, με πρώτους υποψήφιους τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το καθεστώς της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να ισχύσει και για την Αγορά. Οι επιχειρήσεις πρέπει να στηριχθούν για να μην καταρρεύσουν. Τα μέτρα πρέπει να είναι τολμηρά και να ληφθούν έγκαιρα, γιατί αν καθυστερήσουν ίσως να μην αποδώσουν ποτέ», τονίζει με την ευκαιρία της επιστολής του ο πρόεδρος του Ε.Ε.Θ. και πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Ζορπίδης.


Επόμενο Προηγούμενο
 

ΗΠΑ-Β. Κορέα: Κήρυξαν τον «πόλεμο» με δηλώσεις

ΗΠΑ-Β. Κορέα: Κήρυξαν τον «πόλεμο» με δηλώσεις

02:10 26/9/2017

στο... βάθος πυρηνικός εφιάλτης

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 13% για ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 13% για ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ

02:08 26/9/2017

νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

20.000 συμμετοχές στον 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

20.000 συμμετοχές στον 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

02:01 26/9/2017

νέο ρεκόρ ατομικών συμμετοχών

Μοτοσικλέτα παρέσυρε πεζό στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Μοτοσικλέτα παρέσυρε πεζό στην ανατολική Θεσσαλονίκη

01:59 26/9/2017

Κωνσταντίνου Καραμανλή

Στη Θεσσαλονίκη το Euro Pride 2020

Στη Θεσσαλονίκη το Euro Pride 2020

01:54 26/9/2017

Μπουτάρης: Περήφανοι που το φέραμε

Εκδόθηκε η Ενοριακή Φλόγα

Εκδόθηκε η Ενοριακή Φλόγα

01:33 26/9/2017

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Γιορτή Νεολαίας – Ιεράς Μητρόπολης Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς

Γιορτή Νεολαίας – Ιεράς Μητρόπολης Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς

01:29 26/9/2017

Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο

Δραστηριότητες στις Παιδικές Βιβλιοθήκες τον μήνα Οκτώβριο

Δραστηριότητες στις Παιδικές Βιβλιοθήκες τον μήνα Οκτώβριο

01:26 26/9/2017

δειτε αναλυτικα το πρόγραμμα

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

01:12 26/9/2017

σήμερα Τρίτη

Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης

Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης

01:06 26/9/2017

Η 26η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί...

Κλασικά Έπιπλα