Κίνα: Παραμένει ο κίνδυνος - Διπλασιάστηκαν τα νέα κρούσματα κορονοϊού

24/3/2020 13:38    δεν έχει περιθώρια εφησυχασμού
Η Κίνα δεν έχει περιθώρια εφησυχασμού όσον αφορά την καταπολέμηση του νέου κορoνοϊού, καθώς η χώρα εξακολουθεί να κινδυνεύει από σποραδικά κρούσματα, όπως επίσης από τους προσβληθέντες που φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό, δήλωσε σήμερα υγειονομικός αξιωματούχος.

Η Χουμπέι, η επαρχία που βρέθηκε στο κέντρο του ιού, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα χαλαρώσει τους περιορισμούς στους ταξιδιώτες που εγκαταλείπουν την επαρχία από αύριο, Τετάρτη, με την πρωτεύουσά της Ουχάν να προβλέπεται να ακολουθήσει και αυτή στην εφαρμογή του μέτρου αυτού τον Απρίλιο.

Η κίνηση αυτή έγινε μολονότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα διπλασιάστηκε χθες, Δευτέρα, λόγω μιας αύξησης των προσβληθέντων που φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό.

Ο εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας Μι Φενγκ δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι "δεν μπορεί ακόμη να χαλαρώσουν η πρόληψη και οι εργασίες ελέγχου".

Στην ίδια ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Ουάνγκ Γκικιάνγκ, ο οποίος είναι διευθυντής του τμήματος λοιμωδών νόσων στο Πρώτο Νοσοκομείο του Πεκίνου, δήλωσε ότι οι αρχικές εκτιμήσεις για τον νέο κορoνοϊό δείχνουν ότι η μολυσματική του περίοδος είναι μεγαλύτερη από αυτήν του SARS και της γρίπης.

Η Κίνα δεν περιλαμβάνει αυτούς που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα ή βρίσκονται σε προσυμπτωματική περίοδο στον κατάλογο των κρουσμάτων της, πράγμα που προκαλεί ανησυχίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι μόλις χαλαρώσουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί μπορεί να προκληθούν νέα ξεσπάσματα της Covid-19 από ανθρώπους που θα μπορούσαν δυνητικά να μεταδώσουν τον ιό.

Ωστόσο ο Ου Ζουνγιού του Κέντρου της Κίνας Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αυτοί οι άνθρωποι να αποτελέσουν νέα πηγή μετάδοσης της Covid-19, καθώς και αυτοί τίθενται σε απομόνωση.

Παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας διευκρίνισε σήμερα ότι τα περισσότερα από τα αποκαλούμενα εισαγόμενα κρούσματα στη χώρα αφορούν Κινέζους πολίτες που ταξίδεψαν στην Κίνα από το εξωτερικό. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ σημείωσε ότι οι 380 από τους 427 προσβληθέντες ταξιδιώτες που εισήλθαν στη χώρα είναι Κινέζοι πολίτες. Ο ίδιος δεν διευκρίνισε περαιτέρω.


ΑΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο
 

Λαχανικά που μειώνουν το σάκχαρο από το ΤΕΙ Θεσσαλίας

Λαχανικά που μειώνουν το σάκχαρο από το ΤΕΙ Θεσσαλίας

02:23 11/10/2017

Το πρότζεκτ αυτό «τρέχουν» δύο Λαρισαίοι επιστήμονες

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

02:17 11/10/2017

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου

Εορτή του Αγίου Φιλίππου του Αποστόλου

Εορτή του Αγίου Φιλίππου του Αποστόλου

02:07 11/10/2017

11 Οκτωβρίου

Διεθνής Ημέρα Κοριτσιού

Διεθνής Ημέρα Κοριτσιού

02:03 11/10/2017

ΟΗΕ

Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας

Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας

02:01 11/10/2017

Παγκόσμια Ομοσπονδία Παχυσαρκίας (WOF)

Εξαρθρώθηκε σπείρα που κατηγορείται για 20 κλοπές στην Καλαμαριά

Εξαρθρώθηκε σπείρα που κατηγορείται για 20 κλοπές στην Καλαμαριά

20:30 10/10/2017

δράστες ηλικίας 25, 22, 22 και 41 ετών

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

20:18 10/10/2017

Εκπαιδευτικό Κέντρο Υποστήριξης Ζωής

2 Κοινωνικοί Φροντιστές ζητούνται στον Δήμο Παύλου Μελά

2 Κοινωνικοί Φροντιστές ζητούνται στον Δήμο Παύλου Μελά

20:16 10/10/2017

Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου

Επιστημονικούς και Εργαστηριακούς Συνεργάτες ζητεί το Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης

Επιστημονικούς και Εργαστηριακούς Συνεργάτες ζητεί το Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης

20:12 10/10/2017

με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαιίου ορισμένου χρόνου

Τα κακά και τα χειρότερα σενάρια για τη θέρμανσή μας

Τα κακά και τα χειρότερα σενάρια για τη θέρμανσή μας

20:06 10/10/2017

χειμώνας βαρύς

Κλασικά Έπιπλα