Kορονοϊός - Ο ΠΟΥ επιμένει: Οι νέοι κινδυνεύουν εξίσου

2/4/2020 16:23    Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υπενθύμισε σήμερα πως οι νέοι πλήττονται επίσης από την πανδημία της COVID-19 που οφείλεται στον νέο κορονοϊό και η οποία έχει προκαλέσει θύματα ανάμεσα στα παιδιά και τους εφήβους.

«Η ιδέα σύμφωνα με την οποία 'η COVID-19 πλήττει μόνο τους ηλικιωμένους' είναι με βάση τα γεγονότα εσφαλμένη», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΥ για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε διαδικτυακά από την Κοπεγχάγη.

«Η ηλικία δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας κινδύνου για μια σοβαρή μορφή της ασθένειας», επέμεινε ο Κλούγκε.

Σοβαρά κρούσματα έχουν παρατηρηθεί ανάμεσα σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, πολλοί χρειάστηκε να νοσηλευθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας και κάποιοι πέθαναν, είπε.

Στην Ευρώπη, το πιο νεαρό θύμα που έχει καταγραφεί ήταν μια 12χρονη που πέθανε στο Βέλγιο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα μωρό έξι εβδομάδων, που μολύνθηκε από τον κορονοϊό, πέθανε επίσης.

Ποσοστό από 10 έως 15% των ανθρώπων ηλικίας κάτω των 50 ετών υποφέρουν από μια μέτρια έως σοβαρή μόλυνση, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

«Ωστόσο εκείνοι που γερνάνε και η υγεία τους είναι καλή παρουσιάζουν μικρότερο κίνδυνο», είπε ο Κλούγκε ο οποίος λέει πως «άνθρωποι άνω των 100 ετών (...) που εισήχθησαν στο νοσοκομείο για την COVID-19 στη συνέχεια ανέρρωσαν πλήρως».

Ο ΠΟΥ για την Ευρώπη καταγράφει τουλάχιστον 464.859 κρούσματα που συνδέονται επίσημα με τον ιό και 30.098 θανάτους στις 53 πολύ διαφορετικές χώρες της διοικητικής περιφέρειάς του, που εκτείνεται από τις ευρωπαϊκές ακτές στον Ατλαντικό έως τις ρωσικές ακτές στον Ειρηνικό.

Περίπου το 80% των ανθρώπων που πέθαναν παρουσίαζαν τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα, ιδιαίτερα καρδιαγγειακά προβλήματα και διαβήτη.

Για τον Κλούγκε, η τήρηση των κανόνων υγιεινής είναι απαραίτητη «σε κάθε ηλικία».

«Δεν είναι μόνο μια πράξη αλληλεγγύης απέναντι στους άλλους, ιδιαίτερα εκείνους που κινδυνεύουν να πληγούν σοβαρά, αλλά και μια πράξη ζωτικής σημασίας για τη δική μας υγεία και ασφάλεια», ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ.


Επόμενο Προηγούμενο
 

Η νέα αεροπορική που προσφέρει εμπειρία ταξιδιού νέας γενιάς

Η νέα αεροπορική που προσφέρει εμπειρία ταξιδιού νέας γενιάς

03:37 12/10/2017

Joon

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας

03:29 12/10/2017

από το 1996

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης

03:27 12/10/2017

(Κατά της Τύφλωσης)

Εορτή του Οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου

Εορτή του Οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου

03:26 12/10/2017

12 Οκτωβρίου

Θα εξαιρούνται από πλειστηριασμούς σπίτια αξίας έως 300.000 ευρώ

Θα εξαιρούνται από πλειστηριασμούς σπίτια αξίας έως 300.000 ευρώ

00:40 12/10/2017

οι διοικήσεις των τραπεζών συμφώνησαν

Στα μπαράζ του Μουντιάλ η Ελλάδα – Ποιοι είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι

Στα μπαράζ του Μουντιάλ η Ελλάδα – Ποιοι είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι

03:30 11/10/2017

Δε δυσκολεύτηκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κόντρα στο Γιβραλτάρ

Στις 120 δόσεις οι οφειλές στον ΕΦΚΑ

Στις 120 δόσεις οι οφειλές στον ΕΦΚΑ

03:27 11/10/2017

προβλέπεται από το άρθρο 15 του νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Τρία στα τέσσερα μέλια περιέχουν νεονικοτινοειδή

Τρία στα τέσσερα μέλια περιέχουν νεονικοτινοειδή

03:12 11/10/2017

φυτοφάρμακα βρέθηκαν σε δείγματα από όλο τον κόσμο

Πουτζδεμόντ: Θα σεβαστώ τη βούληση των Καταλανών, θα διαπραγματευτώ

Πουτζδεμόντ: Θα σεβαστώ τη βούληση των Καταλανών, θα διαπραγματευτώ

03:08 11/10/2017

«Παγώνει» η απόφαση για ανεξαρτησία

Μικρές ποσότητες ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας

Μικρές ποσότητες ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας

03:05 11/10/2017

Άγνωστη η πηγή του ισότοπου Ru-106

Κλασικά Έπιπλα