Θεσσαλονίκη: Διαζύγια σε αναμονή λόγω κορονοϊού - Αυξημένο ενδιαφέρον στο ληξιαρχείο

24/4/2020 19:29    τα στοιχεία της καραντίνας
Σε αναμονή βρίσκονται, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και του (μερικού) «λουκέτου» στα δικαστήρια, τα διαζύγια ζευγαριών που επιθυμούν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους. Οι δικηγόροι δέχονται αρκετά τηλεφωνήματα από άνδρες και γυναίκες που επιθυμούν να μάθουν πώς μπορεί να λυθεί το συντομότερο δυνατό ο γάμος τους, με την επιστροφή στην κανονικότητα.

«Μας τηλεφωνούν πελάτες και μας ρωτούν πώς μπορούν να κινηθούν οι διαδικασίες. Όταν ένας άνθρωπος θέλει να κλείσει τις εκκρεμότητες ή τα ζητήματα που τον απασχολούν μας ρωτά εάν υπάρχει κανένα "παραθυράκι" στο νόμο για να κάνει τη δουλειά του. Ωστόσο, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα καθώς όλα εξακολουθούν και είναι "παγωμένα". Περιμένουμε κι εμείς τις εξελίξεις και τη σταδιακή επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η δικηγόρος Σοφία Νανούση.

Όπως είπε, όλο αυτό το διάστημα με τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας έχουν ματαιωθεί υποθέσεις για επιμέλεια τέκνων καθώς και η έκδοση αιτήσεων διαζυγίων ανεξαρτήτου αιτίας.«Φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι που είναι σε αναμονή. Υπάρχουν και υποθέσεις που αναβλήθηκαν. Πελάτισσα είχε δικαστήριο την 1η Απριλίου για την επιμέλεια των τέκνων. Τώρα, περιμένει να ανοίξουν τα δικαστήρια για να κάνει αγωγή επιμέλειας και σε δεύτερο χρόνο το διαζύγιο», προσθέτει η κ. Νανούση.

Οι δικηγόροι αναμένουν τις εξελίξεις και τις αποφάσεις της κυβέρνησης ώστε μόλις ανοίξουν τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία να κινηθούν οι διαδικασίες για την έκδοση διαζυγίων που ζητούν οι πελάτες τους.

Αυξημένο ενδιαφέρον να δηλώσουν στο ληξιαρχείο τη λύση του γάμου τους

Μεγάλη φαίνεται πως είναι η επιθυμία των πολιτών να δηλώσουν στο ληξιαρχείο του δήμου Θεσσαλονίκης το διαζύγιό τους και να τελειώνουν με τις εκκρεμείς υποχρεώσεις, παρά την απαγόρευση μετακινήσεων και τα περιοριστικά μέτρα πρόληξης για την πανδημία του κορονοϊού.

«Φαίνεται πως βιάζονται να έχουν στα χέρια τους το τελικό χαρτί λύσης γάμου παρά τα απαγορευτικά μέτρα του κορονοϊού. Βλέπουμε μεγάλη προσέλευση στο ληξιαρχείο, ενώ δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα εαν καθυστερήσουν και πάρουν τη λύση του γάμου τους έναν ή δύο μήνες αργότερα», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Αβαρλής.

Μέσα στην καραντίνα και συγκεκριμένα το διάστημα από 1η Μαρτίου έως και σήμερα, 43 δημότες έσπευσαν στο δημαρχιακό μέγαρο προκειμένου να δηλώσουν στις αρμόδιες αρχές το τελικό στάδιο της λύσης του γάμου τους και να πάρουν στα χέρια τους το χαρτί. Ποσοστό συγκριτικά μεγάλο, σύμφωνα με τους αρμόδιους του ληξιαρχείου, καθώς την ίδια χρονική περίοδο του 2019 -και χωρίς συνθήκες πανδημίας- οι ενδιαφερόμενοι ανέρχονταν σε 70.



Επόμενο Προηγούμενο
 

«Ημέρες Θρησκευτικής Μουσικής» διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμαριάς και η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

«Ημέρες Θρησκευτικής Μουσικής» διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμαριάς και η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

20:00 28/3/2025

31/03 - 11/04

Προσωρινή αναστολή στις εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Ανδρούτσου

Προσωρινή αναστολή στις εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Ανδρούτσου

18:00 28/3/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς ενημερώνει τους κατοίκους

Let’s… Pass Μια πολυαισθητηριακή παράσταση από την Ιταλία στην Καλαμαριά

Let’s… Pass Μια πολυαισθητηριακή παράσταση από την Ιταλία στην Καλαμαριά

15:00 28/3/2025

28/03 - 8:00 μμ - 10:00 μμ

Δήμος Καλαμαριάς, ΕΠΑΛ και Cleaningans βάζουν σκούπα στο Κόδρα

Δήμος Καλαμαριάς, ΕΠΑΛ και Cleaningans βάζουν σκούπα στο Κόδρα

12:00 28/3/2025

Το Κόδρα, ο πνεύμονας πρασίνου στην καρδιά της Καλαμαριάς

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

10:00 28/3/2025

Παρασκευή 28/3

Εικαστική Έκθεση στο Case Studio του MOMus Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης -Splats

Εικαστική Έκθεση στο Case Studio του MOMus Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης -Splats

12:35 27/3/2025

27 Μαρ - 1 Ιούν 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

10:00 27/3/2025

Πέμπτη 27/3

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

10:00 26/3/2025

Τετάρτη 26/3

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

10:00 25/3/2025

Τρίτη 25/3

Electric Dreams στο Club του Μύλου στη Θεσσαλονίκη

Electric Dreams στο Club του Μύλου στη Θεσσαλονίκη

19:00 24/3/2025

Παρασκευή 28/3

Κλασικά Έπιπλα