Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση ΠΟΕΔΗΝ στις 11 Σεπτεμβρίου

10/9/2020 17:04    Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία
Κινητοποίηση διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στις 11 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Η «πορεία σωτηρίας Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας & ΕΚΑΒ» θα ξεκινήσει στις 8.30 το πρωί από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, αναφέροντας ότι «με την εμφάνιση της πανδημίας έχουν όλοι αντιληφθεί τη σημασία της Δημόσιας Υγείας», ωστόσο «οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας εξακολουθούν να βρίσκονται στο τριτοκοσμικό ύψος του 5% του ΑΕΠ όταν ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στο 7,5% στου ΑΕΠ». Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων τέλος Απρίλη ήταν 1 δισ. ευρώ.

«Τα Νοσοκομεία χρειάζονται πρόγραμμα ετήσιων προσλήψεων 3.000 υπαλλήλων προκειμένου να καλύπτονται συνταξιοδοτήσεις και σταδιακά οι κενές οργανικές θέσεις» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας ότι «θα είναι καταστροφικό εάν η Δημόσια Υγεία προσαρμοστεί για άλλη μια φορά στην αντιμετώπιση περιστατικών κορονοϊού όπως το χειμώνα. Να σταματήσουν δηλαδή την λειτουργία τα χειρουργεία, οι καρδιολογικές μονάδες, εξωτερικά ιατρεία και να αυξάνεται έτσι η νοσηρότητα από άλλες αιτίες».

Έρευνα για κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, με βάση τα νοσοκομειακά κρεβάτια θα έπρεπε να λειτουργούν 3500 κλίνες ΜΕΘ. «Πέρυσι τον Ιούνιο λειτουργούσαν 557 και σήμερα λειτουργούν 607 και μπορούν να αναπτυχθούν επιπλέον 28 με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού. ΜΕΘ COVID: 169 με δυναμική να λειτουργήσουν 39 επιπλέον. ΜΑΦ: 117 μπορούν να λειτουργήσουν άλλες 27 με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού».

Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι «εάν δεν ανοίξουν κλίνες ΜΕΘ και δεν προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό για την στελέχωσή τους οι λίστες αναμονής το χειμώνα θα είναι πολύ μεγάλες με κορονοϊό, εποχική γρίπη και άλλες παθήσεις».

Για την παρακολούθηση της πανδημίας, η Ομοσπονδία ζητάει «να αυξηθούν τα τεστ και να βελτιωθούν τα μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και τις υγειονομικές μονάδες.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Το ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ έρχεται στην Καλαμαριά

Το ΡΙΖΕΣ ΦΕΣΤ έρχεται στην Καλαμαριά

20:39 29/5/2025

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ της παράδοσης δίπλα στη θάλασσα! 1/06 - 6:00 μμ - 10:00 μμ

Η Παιδική Παράσταση Ο Μάγος του Οζ στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη

Η Παιδική Παράσταση Ο Μάγος του Οζ στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη

17:00 29/5/2025

Κυριακή 1/6

Συνεδρίαση της επιτροπής εμποροπανηγύρεων

Συνεδρίαση της επιτροπής εμποροπανηγύρεων

15:06 29/5/2025

Παρασκευή 30/05

Νέος, σύγχρονος φωτισμός στην παραλιακή οδό Ν. Πλαστήρα

Νέος, σύγχρονος φωτισμός στην παραλιακή οδό Ν. Πλαστήρα

11:31 29/5/2025

Στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του δικτύου του δημοτικού φωτισμού

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 29/5/2025

Πέμπτη 29/5

Έρχεται Λευκή Νύχτα που θα «δονήσει» τη Θεσσαλονίκη

Έρχεται Λευκή Νύχτα που θα «δονήσει» τη Θεσσαλονίκη

20:00 28/5/2025

Ανοιχτά καταστήματα μέχρι 12

Ξεκίνησε η προπώληση για τους Metallica: Οι τιμές των εισιτηρίων

Ξεκίνησε η προπώληση για τους Metallica: Οι τιμές των εισιτηρίων

11:54 28/5/2025

Αναλυτικά τις τιμές ανά ζώνη

Μήνυση κατά αγνώστων για βανδαλισμό υπόγειου κάδου στην οδό Σοφούλη

Μήνυση κατά αγνώστων για βανδαλισμό υπόγειου κάδου στην οδό Σοφούλη

11:48 28/5/2025

Μήνυση κατά αγνώστων κατέθεσε η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Καλαμαριάς

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 28/5/2025

Τετάρτη 28/5

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Rockwave 2025 στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Rockwave 2025 στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη

20:00 27/5/2025

Δευτέρα 2/6

Κλασικά Έπιπλα