Σήμα κινδύνου για τις ΜΕΘ στην Αττική

23/9/2020 19:23    Αναστασία Κοτανίδου
Τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ στην Αττική ανακοίνωσε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας ΕΕΕΘ, η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δήλωση της, στην Αττική είναι διαθέσιμα 337 κρεβάτια ΜΕΘ σε κρατικά και στρατιωτικά Νοσοκομεία.

Από αυτά 107 έχουν διατεθεί για τις ανάγκες των ασθενών με COVID-19, ενώ εντός των επομένων ημερών θα προστεθούν άλλα 42 σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ. Σήμερα, 23/09/20, το 30% των κλινών ΜΕΘ στην Αττική είναι ελεύθερες προς διάθεση, ειδικότερα δε από τις κλίνες ΜΕΘ-COVID είναι ελεύθερες το 40% των κλινών.

Υπενθυμίζεται πως ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων αποτυπώθηκε και την Τρίτη από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, με την καταγραφή 346 νέων περιστατικών μόλυνσης από τον ιό. Βάσει των στοιχείων και πάλι η Αττική βρέθηκε στο επίκεντρο με 210 κρούσματα. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 77 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ ανακοινώθηκαν οκτώ ακόμα καταγεγραμμένοι θάνατοι και 352 συνολικά στη χώρα. 

Για την οριακή κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία λόγω της πανδημίας, για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και το ενδεχόμενο lockdown, μίλησαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας -Πειραιά Ματίνα Παγώνη και ο καθηγητής δημόσιας υγείας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμώνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος.

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 580 άτομα με κορωνοϊό. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, ενώ στις ΜΕΘ υπάρχουν νέοι άνθρωποι, μέχρι και 17 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα. «Έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19 για να μετατραπούν και αυτές σε Covid-19», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τονίζοντας ότι σήμερα εκκενώνονται Μονάδες Εντατικής στο Αττικό, ενώ θα ακολουθήσει το Γεννηματά και άλλα νοσοκομεία.

«Αυτή τη στιγμή ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει. Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς, είναι γεμάτος και με κρούσματα Covid-19» τόνισε.

«Εφημερεύαμε προχθές. Τα περιστατικά που μπήκαν Covid-19, τα μισά διασωληνώθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά», τόνισε η κ. Παγώνη.

Εξήγησε ότι η τα κρούσματα που βλέπουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα της κατάστασης πριν από 15 ημέρες, γύρω στις 5 Σεπτέμβρη, όταν δηλαδή γύρισαν όλοι από τις διακοπές και πριν ανοίξουν τα σχολεία.


kathimerini

Επόμενο Προηγούμενο
 

Νέα εντυπωσιακά ευρήματα - Οι θάλασσες της Δήμητρας!

Νέα εντυπωσιακά ευρήματα - Οι θάλασσες της Δήμητρας!

02:40 3/11/2017

Δείτε ένα βίντεο

Πότε αναμένεται το πρόγραμμα «Πρώτη Πρόσληψη Μισθωτού»

Πότε αναμένεται το πρόγραμμα «Πρώτη Πρόσληψη Μισθωτού»

02:21 3/11/2017

ένα νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ

Θρίλερ με το ένταλμα σύλληψης του ηγέτη της Καταλονίας

Θρίλερ με το ένταλμα σύλληψης του ηγέτη της Καταλονίας

02:20 3/11/2017

Εισαγγελέας: Να προφυλακιστούν 8 υπουργοί του

Ξεκινάει το 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ξεκινάει το 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

02:17 3/11/2017

στο Ολύμπιον

Καλαμαριά - Δωρεάν διάλεξη για τις δυσκολίες των παιδιών στο σχολείο

Καλαμαριά - Δωρεάν διάλεξη για τις δυσκολίες των παιδιών στο σχολείο

02:04 3/11/2017

6 Νοεμβρίου

Εορτή των Αγίων Ακεψιμά, Ιωσήφ και Αειθαλά

Εορτή των Αγίων Ακεψιμά, Ιωσήφ και Αειθαλά

02:02 3/11/2017

3 Νοεμβρίου

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

01:58 3/11/2017

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου

Μεγάλη αεροπορική εταιρία σκοπεύει να ζυγίζει επιβάτες πριν την επιβίβαση

Μεγάλη αεροπορική εταιρία σκοπεύει να ζυγίζει επιβάτες πριν την επιβίβαση

01:48 3/11/2017

Finnair

Ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο ένα κρυφό κενό στην Πυραμίδα του Χέοπα

Ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο ένα κρυφό κενό στην Πυραμίδα του Χέοπα

01:44 3/11/2017

video

Μουσικοπαιδαγωγός ζητείται στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Μουσικοπαιδαγωγός ζητείται στο Δήμο Θεσσαλονίκης

01:33 3/11/2017

για την καλλιτεχνική περίοδο «Ιανουάριος-Ιούνιος 2018»

Κλασικά Έπιπλα