Μόνο με ηλεκτρονική ιατρική συνταγή το αντιγριπικό εμβόλιο - Πότε θα πρέπει να γίνεται

26/9/2020 00:38    υφυπουργός Υγείας
Μόνο με ηλεκτρονική ιατρική συνταγή θα χορηγείται το αντιγριπικό εμβόλιο η συνταγογράφηση του οποίου ξεκινάει την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, υπογράμμισε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της επιδημίας covid-19 στη χώρα μας.

Τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα ανεπάρκειας των εμβολίων, καθώς φέτος έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον 1,1 εκατ. δόσεις εμβολίων ενάντια στη γρίπη σε σχέση με πέρυσι όπου και πάλι το υπουργείο Υγείας είχε προμηθευτεί 1 εκατ. επιπλέον δόσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

«Θα υπάρχει μια διαθεσιμότητα 4,2 εκατ. δόσεων εμβολίων που είναι επαρκές νούμερο προκειμένου να χτίσουμε το τείχος ανοσίας», είπε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ο κ. Κοντοζαμάνης.

Επανέλαβε τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, «όπου φέτος θα πρέπει να την κάνουμε πράξη λόγω των ειδικών συνθηκών. Ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει μετά τα μέσα Οκτωβρίου, καθώς η γρίπη στη χώρα μας ξεκινάει από το Δεκέμβριο και μετά και παραμένει μέχρι τον Απρίλιο Άρα όσο πιο αργά εμβολιαστούμε τόσο πιο εύκολο θα είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών και Υγείας για την διάθεση κλινών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα στο σύστημα υγείας για την νοσηλεία ασθενών με covid -19 με ισχύ έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ο κ. Κοντοζαμάνης υπενθύμισε ότι υπήρχε ανάλογη ΚΥΑ και στην πρώτη περίοδο της πανδημίας η ισχύς της οποίας κάποια στιγμή έληξε και το καλοκαίρι δεν χρειάστηκε να επεκταθεί.

Στην παρούσα φάση και προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυξημένες ανάγκες ενεργοποιείται και πάλι. Ωστόσο επειδή οι ΠΝΠ που έχουν κυρωθεί με νόμο στη Βουλή δίνουν τη δυνατότητα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, τις επόμενες ημέρες έρχεται νέα διάταξη όπου η ισχύς της ΚΥΑ θα παραταθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά το περιεχόμενο της ΚΥΑ ο κ. Κοντοζαμάνης εξήγησε ότι αφορά τον τρόπο αποζημίωσης των κλινών που θα διαθέσει ο ιδιωτικός τομέας ανάλογα με τις ανάγκες που θα έχει το σύστημα υγείας και την διαθεσιμότητα. Είπε μάλιστα ότι όλα τα χρόνια το δημόσιο μέσω του ΕΟΠΥΥ συμβάλλεται με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να έχει στη διάθεση του επιπλέον κλίνες στις ΜΕΘ.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Φωτιά σε Ι.Χ. σε υπόγειο πάρκινγκ στην Καλαμαριά

Φωτιά σε Ι.Χ. σε υπόγειο πάρκινγκ στην Καλαμαριά

12:00 16/10/2017

Πυρκαγιά σε ένα επιβατηγό Ι.Χ.

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 7.685 ανέργους

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 7.685 ανέργους

11:36 16/10/2017

Νέα προκήρυξη

ΟΑΕΔ: Τελείωσε το επίδομα ανεργίας σου; Δες τι άλλο δικαιούσαι

ΟΑΕΔ: Τελείωσε το επίδομα ανεργίας σου; Δες τι άλλο δικαιούσαι

11:32 16/10/2017

επιδόματα

Εκτίμηση για τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου στον Θερμαϊκό!

Εκτίμηση για τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου στον Θερμαϊκό!

08:35 16/10/2017

άρθρο καθηγητή Πανεπιστημίου

Θεσσαλονίκη: Καταπλήσσει το πάρκο δεινοσαύρων στη ΔΕΘ

Θεσσαλονίκη: Καταπλήσσει το πάρκο δεινοσαύρων στη ΔΕΘ

08:31 16/10/2017

Στην Τσιμισκή ο T-REX! (ΒΙΝΤΕΟ)

Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας στους ΟΤΑ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας στους ΟΤΑ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας

08:18 16/10/2017

ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στη Λάρισα η Αγία Ζώνη της Παναγίας στις 14 Νοεμβρίου

Στη Λάρισα η Αγία Ζώνη της Παναγίας στις 14 Νοεμβρίου

08:12 16/10/2017

φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

08:05 16/10/2017

16 Οκτωβριου

Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης

Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης

07:59 16/10/2017

στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Δράσης για τα Οστά και τις Αρθρώσεις»

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

07:57 16/10/2017

Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO)

Κλασικά Έπιπλα