Χαρδαλιάς: Έρχεται ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας για τον κορωνοϊό – Τα τέσσερα επίπεδα τοπικών μέτρων

6/10/2020 19:03    video
6.233 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού υπάρχουν αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της νόσου.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε μίνι lockdown σε Αχαΐα και Ιωάννινα.

Ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι πλέον η κυβέρνηση θα παίρνει κατηγοριοποιημένα και στοχευμένα μέτρα για κάθε περιφέρεια, έτσι ώστε να συνεχιστεί ομαλά και με ασφάλεια η οικονομική και κοινωνική ζωή στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή, κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό θα παρουσιαστεί ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον Covid-19 για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Θα υπάρχουν τέσσερα επίπεδα τοπικών μέτρων: 1 – ετοιμότητα, 2 – επιτήρηση, 3 – αυξημένη επιτήρηση, 4 – αυξημένος κίνδυνος.

Το επίπεδο κινδύνου στο οποίο βρίσκεται κάθε περιφέρεια θα κρίνεται από διάφορους επιδημιολογικούς δείκτες, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες, οι δείκτες πληρότητας για τα νοσοκομεία, η διαδικασία ιχνηλάτησης και άλλα.

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται κάθε 15 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων, ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους επιδημιολογικούς δείκτες.

«Τα σχολεία μας είναι ασφαλή»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έδωσε και στοιχεία για τη διασπορά του κοροναϊού στα σχολεία.

14 σχολεία έχουν αναστείλει εντελώς τη λειτουργία τους, ενώ τμήματα σε 144 σχολεία πανελλαδικά έχουν κλείσει λόγω περιστατικών κοροναϊού. Τα περισσότερα «λουκέτα» έχουν μπει, όπως είναι φυσικό, σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, μόνο το 0,016% της μαθητικής κοινότητας της χώρας έχει βρεθεί θετικό στον ιό. Τα κρούσματα αυτά είναι αποσπασματικά και σε διαφορετικές περιοχές γεωγραφικά.

Έτσι, όπως είπε ο υφυπουργός, «τα σχολεία μας είναι ασφαλή, δεν υπάρχει διασπορά».

«Αγαπητοί μου συμπολίτες, θέλω να τονίσω την ανάγκη τήρησης των μέτρων παρά την κούραση και την κόπωση μπορεί δικαιολογημένα να αισθανόμαστε» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς, καταλήγοντας πως μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο πρέπει να τηρούμε τα μέτρα.


mega

Επόμενο Προηγούμενο
 

Καλαμαριά - Αυτά είναι τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου

Καλαμαριά - Αυτά είναι τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου

01:12 25/1/2018

3η τακτική συνεδρίαση

Ποιοι μπορούν να ανοίξουν φαρμακείο

Ποιοι μπορούν να ανοίξουν φαρμακείο

01:02 25/1/2018

Τι προβλέπει το Προεδρικό διάταγμα

Όλες οι αλλαγές σε Γυμνάσια & Λύκεια -Αργίες, απουσίες

Όλες οι αλλαγές σε Γυμνάσια & Λύκεια -Αργίες, απουσίες

00:59 25/1/2018

ΦΕΚ

ΔΕΗ: Από 1η Φεβρουαρίου το νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο -Ποιοι εντάσσονται

ΔΕΗ: Από 1η Φεβρουαρίου το νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο -Ποιοι εντάσσονται

00:54 25/1/2018

πίνακες

Προσλήψεις διανομέων στα ΕΛΤΑ (προκήρυξη)

Προσλήψεις διανομέων στα ΕΛΤΑ (προκήρυξη)

00:51 25/1/2018

χρονικής διάρκειας οκτώ (8) μηνών

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

00:43 25/1/2018

Πέμπτη 25/1

Εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου

Εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου

00:36 25/1/2018

25 Ιανουαρίου

Σκοπιανό: Πρώτο βήμα πίσω από Ζάεφ, ανυποχώρητος ο Τσίπρας για αλυτρωτισμό

Σκοπιανό: Πρώτο βήμα πίσω από Ζάεφ, ανυποχώρητος ο Τσίπρας για αλυτρωτισμό

00:34 25/1/2018

βιντεο

Κλωνοποίησαν μαϊμού για πρώτη φορά - Επόμενο βήμα ο άνθρωπος;

Κλωνοποίησαν μαϊμού για πρώτη φορά - Επόμενο βήμα ο άνθρωπος;

00:24 25/1/2018

Σαγκάη

Οκτώ αλλαγές στο ν. Κατσέλη και τροποποιήσεις στον εξωδικαστικό

Οκτώ αλλαγές στο ν. Κατσέλη και τροποποιήσεις στον εξωδικαστικό

01:45 23/1/2018

Τεχνική βελτίωση του εξωδικαστικού μηχανισμού ζητούν οι θεσμοί

Κλασικά Έπιπλα