Φωτοβολταϊκά και αντλίες θερμότητας θα παρέχει η ΔΕΗ - «Μπόνους» για τους καλούς πελάτες

6/12/2020 16:29    νέο επιχειρησιακό σχέδιο
Φωτοβολταϊκά και αντλίες θερμότητας μπαίνουν στο «μενού» που θα παρέχει η ΔΕΗ στους καταναλωτές στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της εμπορικής της πολιτικής. Παράλληλα για τους καλούς πελάτες ετοιμάζεται η εφαρμογή προγράμματος «μπόνους» με συλλογή πόντων που θα εξαργυρώνονται σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, ανάλογου με αυτό που εφαρμόζουν τράπεζες και άλλες εμπορικές επιχειρήσεις. Οι πρωτοβουλίες αυτές περιγράφονται στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ για την περίοδο 2021-2023 που παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης στους επενδυτές με στόχο σε πρώτη φάση την αποτροπή της διαρροής των καλών πελατών στον ανταγωνισμό και, στη συνέχεια, την ανάκτηση ενός ποσοστού των λεγόμενων «golden customers» χωρίς να επηρεάζεται η πρόβλεψη πως το συνολικό μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ θα μειωθεί σε 54 % από 64 % το Σεπτέμβριο του 2020.

Τα φωτοβολταϊκά και οι αντλίες θερμότητας εντάσσονται στη λογική της παροχής ενεργειακών υπηρεσιών σύμφωνα με την οποία μία επιχείρηση, εν προκειμένω η ΔΕΗ, συμμετέχει στην επένδυση (ή αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το κόστος) και αποπληρώνεται εισπράττοντας ένα μέρος της ωφέλειας που προκύπτει για τον καταναλωτή από την εξοικονόμηση ενέργειας. Παράλληλα οι πρωτοβουλίες αυτές εντάσσονται στη στρατηγική για εξηλεκτρισμό της θέρμανσης αλλά και για εξοικονόμηση ενέργειας και μετατροπή των καταναλωτών σε καταναλωτές και παραγωγούς («prosumers»).

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα πιστότητας για τους καλούς πελάτες, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα απευθύνεται σε πελάτες χωρίς ληξιπρόθεσμες οφειλές και με κατανάλωση πάνω από 2.000 κιλοβατώρες το χρόνο. Στο πελατολόγιο αυτό θα γίνονται στοχευμένες προσφορές και θα παρέχεται το πρόγραμμα πιστότητας με συλλογή πόντων που θα «μεταφράζονται» σε εκπτώσεις για αγορές προϊόντων σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ προβλέπει επενδύσεις συνολικού ύψους 3,4 δισ. ευρώ ως το 2023, εκ των οποίων το 42 % θα κατευθυνθεί στον εκσυγχρονισμό του δικτύου διανομής (μεταξύ άλλων για εγκατάσταση έξυπνων μετρητών και περιορισμό απωλειών όπως οι ρευματοκλοπές), το 34 % σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και το 21 % σε συμβατική ενέργεια, περιλαμβανομένων των υδροηλεκτρικών.

Προβλέπεται επίσης περαιτέρω επιτάχυνση της απολιγνιτοποίησης καθώς το 2021 εκτός από τις μονάδες 3 και 4 της Καρδιάς θα "σβήσει" και η Μεγαλόπολη 3, η απόσυρση της οποίας προγραμματιζόταν για το τέλος του 2022. Ήδη εφέτος έκλεισαν οι μονάδες 1 και 2 του Αμυνταίου, ενώ ακολουθούν το 2022 οι μονάδες 1-4 του Αγ.Δημητρίου και το 2023 οι Αγ.Δημήτριος 5, η Μελίτη και η Μεγαλόπολη 4. Μετά το 2023 θα παραμείνει σε λειτουργία μόνο η νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαίδα 5 που είναι τώρα υπό κατασκευή.και προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2022.


ΑΜΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο
 

Ομιλία με θέμα την αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ γονέων και παιδιών στον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Καλαμαριάς

Ομιλία με θέμα την αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ γονέων και παιδιών στον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Καλαμαριάς

12:45 19/3/2025

19/03 - 5:30 μμ - 6:30 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

10:00 19/3/2025

Τετάρτη 19/3

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην “Ώρα της Γης”

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην “Ώρα της Γης”

21:49 18/3/2025

Σάββατο 22/3

Προσωρινές αλλαγές στο ωράριο του Μετρό

Προσωρινές αλλαγές στο ωράριο του Μετρό

19:00 18/3/2025

16 έως τις 20/3

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στην Πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης για τη γλαύκη

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στην Πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης για τη γλαύκη

16:10 18/3/2025

20/03 - 6:30 μμ - 9:00 μμ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλαμαριά

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλαμαριά

12:50 18/3/2025

Στο πλαίσιο των εργασιών για τις «Αναπλάσεις πράσινων διαδρομών στο Δήμο Καλαμαριάς»

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

10:00 18/3/2025

Τρίτη 18/3

«100 χρόνια Αγία Τριάδα»

«100 χρόνια Αγία Τριάδα»

19:00 17/3/2025

Δωρεάν Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα

Η Καλαμαριά θυμάται τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Η Καλαμαριά θυμάται τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

15:10 17/3/2025

H Καλαμαριά ως πόλη της μνήμης

Προγραμματισμένη διακοπή νερού

Προγραμματισμένη διακοπή νερού

12:01 17/3/2025

Τρίτη 18/03

Κλασικά Έπιπλα