Θεσσαλονίκη: Ταξιτζήδες σε ρόλο κούριερ παραδίδουν από φακέλους μέχρι ηλεκτρικές συσκευές

17/12/2020 17:38    ''η ανάγκη ήταν αυτή που τους έκανε''
Το σταθερό τηλέφωνο χτυπάει και από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ο οδηγός ενημερώνει τον παραλήπτη πως έχει να του παραδώσει ένα δέμα. Το δέμα βρίσκεται στο πορτ μπαγκάζ ή στο πίσω κάθισμα του ταξί και ο οδηγός εξηγεί ευγενικά ότι ο ίδιος δεν είναι από εταιρεία ταχυμεταφορών αλλά θα παραδώσει την παραγγελία. Η περίπτωση δεν είναι η μοναδική αλλά είναι μια εικόνα συχνή το τελευταίο διάστημα με πολλούς ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί να γίνονται όπως οι ίδιοι λένε... κούριερς παραδίδοντας από φακέλους μέχρι ηλεκτρικές συσκευές.

Μιλώντας στο στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Δημήτρης Καρατάκης ταμίας του σωματείου ιδιοκτητών ταξί «Ερμής», τονίζει πως η ανάγκη ήταν αυτή που τους έκανε και ...ταχυμεταφορείς, με δεδομένο αφενός ότι έχουν μπλοκάρει από τον όγκο των δεμάτων οι εταιρείες ταχυμεταφορών και αφετέρου οι περισσότεροι συνάδελφοι εξ αιτίας της ...αναδουλειάς αναγκάζονται να βγάλουν με κάποιο τρόπο το μεροκάματο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο ιδιοκτητών ταξί «Ερμής», Κλήμη Λεοντιάδη, έχουν δικαίωμα βάση νόμου(4530), να μεταφέρουν ασυνόδευτα δέματα μετά από συμβάσεις με τις εταιρείες και το διάστημα αυτό έχουν γίνει συμφωνίες και με εταιρείες ταχυμεταφορών αλλά και με πολυκαταστήματα.

«Κούρσες κανονικές δεν έχουμε εδώ και μήνες οπότε κάνουμε δρομολόγια για να παραδώσουμε αντικείμενα σε πελάτες των εταιρειών και αυτό ακριβώς είναι η απόδειξη της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο κλάδος μας. Όταν μιλάμε για παράδοση εννοούμε πως θα πάρουμε τα δέματα από μια κούριερ ή πολυκατάστημα και θα τα μοιράσουμε αλλά μη φανταστείτε πως θα ρέει το χρήμα άφθονο, καθώς η καλύτερη περίπτωση είναι δυο ευρώ το δέμα» εξηγεί.

Όπως σημειώνει ο κ. Καρατάκης, ο μέγιστος αριθμός των δεμάτων που μπορεί κάποιος οδηγός ταξί να παραδώσει δεν μπορεί να ξεπεράσει τα είκοσι τη μέρα γιατί δεν προλαβαίνει να εξυπηρετήσει περισσότερες περιπτώσεις ,αφού πρέπει να παρκάρει και να κατέβει για να κάνει την παράδοση όταν ο παραλήπτης δεν μπορεί.

Με έναν υπολογισμό και με παράδοση το μεγαλύτερο αριθμό πακέτων στα σπίτια οι οδηγοί ταξί μόλις που βάζουν σαράντα ευρώ στο πορτοφόλι τους και όπως λένε χαρακτηριστικά «που να πρωτοπάνε αυτά τα χρήματα», καθώς και κάτω από το σπίτι να έχουν ακινητοποιημένα τα οχήματά τους, έχουν έξοδα 35 ευρώ.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στην Πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης για τη γλαύκη

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στην Πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης για τη γλαύκη

16:10 18/3/2025

20/03 - 6:30 μμ - 9:00 μμ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλαμαριά

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλαμαριά

12:50 18/3/2025

Στο πλαίσιο των εργασιών για τις «Αναπλάσεις πράσινων διαδρομών στο Δήμο Καλαμαριάς»

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

10:00 18/3/2025

Τρίτη 18/3

«100 χρόνια Αγία Τριάδα»

«100 χρόνια Αγία Τριάδα»

19:00 17/3/2025

Δωρεάν Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα

Η Καλαμαριά θυμάται τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Η Καλαμαριά θυμάται τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

15:10 17/3/2025

H Καλαμαριά ως πόλη της μνήμης

Προγραμματισμένη διακοπή νερού

Προγραμματισμένη διακοπή νερού

12:01 17/3/2025

Τρίτη 18/03

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

11:49 17/3/2025

Δευτέρα 17/3

Πρόγραμμα Προβολών του 27ου Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Πρόγραμμα Προβολών του 27ου Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

18:10 16/3/2025

Κυριακή 16/3

Μουσικό Αφιέρωμα στο Ποντιακό Τραγούδι από τον Δήμο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης

Μουσικό Αφιέρωμα στο Ποντιακό Τραγούδι από τον Δήμο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης

16:00 16/3/2025

Δευτέρα 17/3

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

10:00 16/3/2025

Κυριακή 16/3

Κλασικά Έπιπλα