Η Γωνιά Επιστημών μπαίνει στα νηπιαγωγεία της Καλαμαριάς

19/1/2023 13:20    Μία νέα πρωτότυπη συνεργασία ξεκινάει φέτος μεταξύ της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης και των νηπιαγωγείων της Καλαμαριάς.
Μία νέα πρωτότυπη συνεργασία ξεκινάει φέτος μεταξύ της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης και των νηπιαγωγείων της Καλαμαριάς. Η Γωνιά Επιστημών ταξιδεύει πέρα από τα όρια της Βιβλιοθήκης και επισκέπτεται τα νηπιαγωγεία του Δήμου, με στόχο να προσφέρει στα παιδιά νέα ερεθίσματα και δυνατότητα ανάπτυξης της αναλυτικής σκέψης, των ψηφιακών δεξιοτήτων αλλά και της φαντασίας τους. Η κυψέλη με τα έξι μελισσάκια Bee-Bot θα είναι στη διάθεση των νηπιαγωγείων για εικοσαήμερο δανεισμό, προκειμένου να υλοποιηθούν προγράμματα ρομποτικής για παιδιά προσχολικής ηλικίας, που με αφορμή θέματα όπως η κυκλοφοριακή αγωγή, η αντιστοίχιση εικόνων και γραμμάτων, το κυνήγι θησαυρού κλπ. διδάσκουν στα παιδιά βασικές αρχές προγραμματισμού και άλλες δεξιότητες.

«Το μέλλον βρίσκεται στην τεχνολογία, και σ’ αυτόν τον κόσμο πρέπει να βάλουμε από νωρίς τα παιδιά μας. Η Καλαμαριά πριν λίγες ημέρες βραβεύτηκε για τις smart εφαρμογές της. Και είμαστε ακόμη στην αρχή. Σκεφτείτε όταν οι επόμενες γενιές κατακτήσουν την τεχνολογία, τότε η Καλαμαριά μας θα διαπρέψει ακόμη περισσότερο» τόνισε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Τα νηπιαγωγεία του Δήμου Καλαμαριάς, που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και να ενθαρρύνουν τους μικρούς επιστήμονες μπορούν να απευθυνθούν στην Παιδική Βιβλιοθήκη, στο 2313314413 και paidikilib@kalamaria.gr.

Η Γωνιά Επιστημών

Η Γωνιά Επιστημών «Γεωργίας Καραγιάννη» ιδρύθηκε και εξοπλίστηκε με δωρεά του Αντιδημάρχου Παιδείας, Αθανασίου Γιαννακού. Βρίσκεται στο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης Καλαμαριάς στο Κέντρο Παιδείας, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, στην Ανδρέα Παπανδρέου 35, Αη Γιάννη. Διαθέτει εξοπλισμό ρομποτικής, καθώς και άλλα εποπτικά μέσα για την εξοικείωση των παιδιών με τις σύγχρονες επιστήμες και τεχνολογίες.  Έχει φιλοξενήσει δράσεις ρομποτικής για παιδιά δημοτικού, καθώς και τις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ρομποτικής το 2021 και 2022.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην “Ώρα της Γης”

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην “Ώρα της Γης”

21:49 18/3/2025

Σάββατο 22/3

Προσωρινές αλλαγές στο ωράριο του Μετρό

Προσωρινές αλλαγές στο ωράριο του Μετρό

19:00 18/3/2025

16 έως τις 20/3

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στην Πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης για τη γλαύκη

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στην Πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης για τη γλαύκη

16:10 18/3/2025

20/03 - 6:30 μμ - 9:00 μμ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλαμαριά

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλαμαριά

12:50 18/3/2025

Στο πλαίσιο των εργασιών για τις «Αναπλάσεις πράσινων διαδρομών στο Δήμο Καλαμαριάς»

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

10:00 18/3/2025

Τρίτη 18/3

«100 χρόνια Αγία Τριάδα»

«100 χρόνια Αγία Τριάδα»

19:00 17/3/2025

Δωρεάν Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα

Η Καλαμαριά θυμάται τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Η Καλαμαριά θυμάται τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

15:10 17/3/2025

H Καλαμαριά ως πόλη της μνήμης

Προγραμματισμένη διακοπή νερού

Προγραμματισμένη διακοπή νερού

12:01 17/3/2025

Τρίτη 18/03

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

11:49 17/3/2025

Δευτέρα 17/3

Πρόγραμμα Προβολών του 27ου Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Πρόγραμμα Προβολών του 27ου Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

18:10 16/3/2025

Κυριακή 16/3

Κλασικά Έπιπλα