Θεσσαλονίκη: Από Ιούνιο τα έργα στην Πλατεία Ελευθερίας

11/4/2025 11:28    Πότε κλείνει το πάρκινγκ
Οι θέσεις που θα χαθούν, θα αναπληρωθούν από αυτές που θα γίνουν στο λιμάνι, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Τον Ιούνιο αναμένεται η έναρξη των εργασιών για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Στέλιος Αγγελούδης.

Ο δήμαρχος ανέφερε πως γίνονται προσπάθειες να επιταχυνθεί το συγκεκριμένο έργο. Αυτή την περίοδο η σύμβαση είναι στην φάση του προσυμβατικού ελέγχου. Έπειτα θα πέσουν οι υπογραφές με τον ανάδοχο. Ο κ. Αγγελούδης σημείωσε πως θα ασκήσει πίεση για να προχωρήσει γρήγορα ο παραπάνω έλεγχος. Εξάλλου πρόσθεσε πως μετά από συνομιλία που είχε με τον ανάδοχο του έργου, ο τελευταίος τον ενημέρωσε πως σε διάστημα δέκα ημερών μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μπορεί να μπει το εργοτάξιο για να αρχίσουν οι εργασίες.

Όσο για το πότε θα σταματήσει να λειτουργεί το πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε πως αυτό θα γίνει 5-6 μέρες πριν την έναρξη των εργασιών.

Αναφορικά με τις θέσεις που χαθούν σχολίασε πως θα αναπληρωθούν με τις 230 επιπλέον θέσεις που θα δοθούν στο λιμάνι της πόλης μας. «Είναι περίπου όσες θα χαθούν από την πλατεία Ελευθερίας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την επόμενη εβδομάδα ασφαλτοστρώνεται το πάρκινγκ Νέας Ελβετίας

Αξίζει να σημειωθεί πως την επόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη αναμένεται να ασφαλτοστρωθεί και το πάρκινγκ Νέας Ελβετίας. «Δεν προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες οι εργασίες λόγω και των βροχοπτώσεων που είχαμε. Μετά την ασφαλτόστρωση θα δοθεί προς χρήση, ενώ μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα παραδοθούν και τα γήπεδα της Νέας Ελβετίας ώστε να κάνουν προπονήσεις και οι ομάδες», σημείωσε ο κ. Αγγελούδης.

Από βδομάδα ασφαλτόστρωση και σε Βασιλέως Γεωργίου και τμήμα της Βασ. Όλγας

Εν τω μεταξύ από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας αναμένεται να αρχίσει και η ασφαλτόστρωση στην οδό Βασιλέως Γεωργίου και σε τμήμα της οδού Βασιλίσσης Όλγας. Όπως είπε ο κ. Αγγελούδης «πρόκειται για δρόμους του δήμου Θεσσαλονίκης που η κατάσταση του οδοστρώματος δεν είναι σε καλή κατάσταση. Την Δευτέρα ή την Τρίτη ο εργολάβος θα προχωρήσει στην αποκατάσταση του οδοστρώματος στην Βασ. Γεωργίου και σε τμήμα της Βασ. Όλγας». Συμπλήρωσε πως στην τελευταία επέλεξαν να γίνει επέμβαση μόνο σε ένα τμήμα της γιατί το επόμενο διάστημα θα κάνει έργα και η ΕΥΑΘ.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Εκπρόσωποι όλων των θρησκειών στην Αθήνα- Σε εξέλιξη η Διεθνής Διάσκεψη

Εκπρόσωποι όλων των θρησκειών στην Αθήνα- Σε εξέλιξη η Διεθνής Διάσκεψη

00:25 31/10/2017

Αρχισε σήμερα το πρωί

Εορτή του Αγίου Στάχυ και των συν Αυτώ Μαρτυρησάντων

Εορτή του Αγίου Στάχυ και των συν Αυτώ Μαρτυρησάντων

00:20 31/10/2017

31 Οκτωβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

00:18 31/10/2017

γιορτάζεται την 31η Οκτωβρίου

Θεσσαλονίκη: Πώς θα αλλάξει η κυκλοφορία για τα έργα Μετρό στη Βενιζέλου

Θεσσαλονίκη: Πώς θα αλλάξει η κυκλοφορία για τα έργα Μετρό στη Βενιζέλου

18:46 30/10/2017

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος

Εγκαινιάζεται απόψε στην Καλαμαριά η έκθεση ιστορικής μνήμης

Εγκαινιάζεται απόψε στην Καλαμαριά η έκθεση ιστορικής μνήμης

18:24 30/10/2017

στις 7 το βράδυ

Καλαμαριά - Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον 2ο κύκλο για το ψυχο-εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Καλαμαριά - Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον 2ο κύκλο για το ψυχο-εκπαιδευτικό πρόγραμμα

18:17 30/10/2017

W.I.N HELLAS ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Ιδανική αρχή για τον Απόλλωνα Πόντου με διπλό

Ιδανική αρχή για τον Απόλλωνα Πόντου με διπλό

17:59 30/10/2017

… δώρο του Καλογέρη

Ποσειδώνας Καλαμαριάς - Ακρίτες Συκεών 2-0

Ποσειδώνας Καλαμαριάς - Ακρίτες Συκεών 2-0

22:46 29/10/2017

μίνι ρεπορτάζ

Αυτά είναι τα πιο βρώμικα μέρη μέσα στ’ αεροπλάνα

Αυτά είναι τα πιο βρώμικα μέρη μέσα στ’ αεροπλάνα

22:44 29/10/2017

σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Ελλάδα και ο 10ος παγκοσμίως

Αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Ελλάδα και ο 10ος παγκοσμίως

22:42 29/10/2017

video

Κλασικά Έπιπλα