Η «Καλαμαριά προτεραιότητα του πρωθυπουργού»

17/4/2025 11:41    Δεσμεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την Πόντου και την άμεση λειτουργία του Μετρό στην Καλαμαριά
Σημαντικές οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για την Καλαμαριά και τη λειτουργία της γραμμής του Μετρό κατά τη διευρυμένη σύσκεψη του Συντονιστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης υπό την προεδρία του Υφυπουργού Κώστα Γκιουλέκα, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρίστου Δήμα και του Υφυπουργού Υποδομών, Νίκου Ταχιάου, με αντικείμενο την πρόοδο των έργων του Μετρό και του FlyOver, όπου συμμετείχε η Δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου.

Η Δήμαρχος Καλαμαριάς αναφέρθηκε σε σειρά ζητημάτων που αφορούν το έργο του Μετρό στην Καλαμαριά, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην άμεση ανάγκη ολοκλήρωσης της οδού Πόντου και τη σύνδεσή της με τη Γεωργικής Σχολής, προκειμένου να λειτουργήσει, πέραν των άλλων, ως συλλεκτήρια οδός της κίνησης της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, υπογράμμισε τον κίνδυνο που εγκυμονεί η ανεξέλεγκτη πρόσβαση και στάθμευση στον υπό κατασκευή σταθμό του Μετρό στη Μίκρα, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσει άμεσα η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και η οργάνωση των χώρων στάθμευσης, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του σταθμού και η ποιότητα ζωής στην περιοχή.

Ιδιαίτερη σημασία για την Καλαμαριά που περιμένει την λειτουργία του Μετρό και για τη διοίκηση του Δήμου που έχει επιδοθεί σ’ έναν εργώδη αγώνα ταχύτητας για την ολοκλήρωση πολυδαίδαλων διαδικασιών, είχε η δήλωση του νέου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστου Δήμα πως «η Καλαμαριά αποτελεί προτεραιότητα του πρωθυπουργού», όπως και του αρμόδιου Υφυπουργού, Νίκου Ταχιάου, ο οποίος στην τοποθέτησή του ανέφερε πως η Καλαμαριά είναι προτεραιότητα όσον αφορά στην ολοκλήρωση του Μετρό Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι στο έργο επέκτασης του Μετρό περιλαμβάνεται και η οδός Πόντου, αναγνωρίζοντας την άμεση ανάγκη για τη σύνδεσή της με τη Γεωργικής Σχολής.

Στη σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο ΥΜΑΘ Κώστας Γκιουλέκας, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Κ. Μακεδονίας Πάρις Μπίλιας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχοι του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στα δύο μεγάλα έργα, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Ελληνικό Μετρό», Νίκος Κουρέτας.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

03:55 9/10/2017

9 Οκτωβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων

Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων

03:35 9/10/2017

καθιερώθηκε το 1969

Τουλάχιστον 58 νεκροί σε συναυλία στο Λας Βέγκας!

Τουλάχιστον 58 νεκροί σε συναυλία στο Λας Βέγκας!

19:50 2/10/2017

Αυξάνεται η λίστα των νεκρών από το μακελειό

Αποκλείστηκαν από το κύπελλο οι γυναίκες του Απόλλωνα

Αποκλείστηκαν από το κύπελλο οι γυναίκες του Απόλλωνα

18:13 2/10/2017

το γυναικείο τμήμα μπάσκετ

Εορτή του Αγίου Κυπριανού και της Αγίας Ιουστίνης

Εορτή του Αγίου Κυπριανού και της Αγίας Ιουστίνης

17:04 2/10/2017

2 Οκτωβρίου

Διεθνής Ημέρα Μη Βίας

Διεθνής Ημέρα Μη Βίας

17:02 2/10/2017

καθιερώθηκε στις 15 Ιουνίου 2007

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

16:58 2/10/2017

Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου

ΗΠΑ και Ρωσία αναγνωρίζουν με δικούς τους χάρτες ότι τα Ίμια είναι ελληνικά

ΗΠΑ και Ρωσία αναγνωρίζουν με δικούς τους χάρτες ότι τα Ίμια είναι ελληνικά

16:53 2/10/2017

δειτε τους χάρτες

ΠΕΘ: «Ο κ. Γαβρόγλου ψεύδεται και εμπαίζει τον ελληνικό λαό για τα Θρησκευτικά»

ΠΕΘ: «Ο κ. Γαβρόγλου ψεύδεται και εμπαίζει τον ελληνικό λαό για τα Θρησκευτικά»

16:38 2/10/2017

Η Πανελλήνια Ενωση Θεολόγων

Θεσσαλονίκη: Κάθε μήνα κλείνουν 45 επιχειρήσεις

Θεσσαλονίκη: Κάθε μήνα κλείνουν 45 επιχειρήσεις

16:32 2/10/2017

Όπως προκύπτει από το μητρώο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου

Κλασικά Έπιπλα