4.000 επιχειρήσεις καλούνται να κατοχυρώσουν το brand name «Μακεδονία»

17/7/2018 19:42    ΣΒΒΕ
Το μεγάλο πρόβλημα για τη χρήση του μακεδονικού όρου, από τις ελληνικές επιχειρήσεις «λύνει» η «συμφωνία των Πρεσπών», ωστόσο οι Έλληνες επιχειρηματίες, πρέπει να κινηθούν γρήγορα για να κατοχυρώσουν το δικαίωμα τους να χρησιμοποιούν το μακεδονικό όνομα, δίνοντας άμεση προτεραιότητα, στις αγορές όπου δραστηριοποιούνται.

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων σε εκπροσώπους του Τύπου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Αθανάσιος Σαββάκης, λίγες μόλις ημέρες, αφότου ο Σύνδεσμος αναγνωρίστηκε από την κυβέρνηση ως κοινωνικός εταίρος.

Σύμφωνα με το real, 4.000 περίπου επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονία» ή παράγουν προϊόντα με μακεδονικό brand name.  Δυστυχώς, όμως, έχει διαπιστωθεί, ότι μέχρι σήμερα, τουλάχιστον, σχεδόν καμία ελληνική εταιρεία δεν είχε απευθυνθεί στο Γραφείο Εναρμόνισης για την Εσωτερική Αγορά (ΟΗΙΜ), το οποίο εδρεύει στο Αλικάντε της Ισπανίας, κι αρμοδιότητά του αποτελεί η κατοχύρωση των κοινοτικών σημάτων και των κοινοτικών βιομηχανικών σχεδίων ή υποδειγμάτων.  Αντίθετα, δύο Σκοπιανές εταιρείες είχαν ήδη κατοχυρώσει το δικαίωμα τους. 

Για να τονίσει, δε, τη σημασία της κατοχύρωσης του ονόματος, ανέφερε, ότι "κάποιες εταιρείες, χρειάστηκε να διεκδικήσουν δικαστικά το δικαίωμα τους, για να χρησιμοποιούν τον μακεδονικό όρο.   Όπως, συνέβη με ελληνική εταιρεία, που εμπορεύεται το «μακεδονικό πιπεράκι» στη Γερμανία". Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ τόνισε ότι ο Σύνδεσμος  προσφέρει την απαραίτητη νομική και διαδικαστική υποστήριξη στις ελληνικές επιχειρήσεις, ώστε να διεκπεραιώσουν τη διαδικασία κατοχύρωσης του εμπορικού τους σήματος που περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

Δεδομένου, δε, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στους πέντε κορυφαίους επενδυτές της γειτονικής χώρας, «τώρα οι σχέσεις με τα Σκόπια θα γίνουν καλύτερες», τόνισε ο Α. Σαββάκης, καθώς όπως είπε «η διευθέτηση του διμερούς προβλήματος των δύο χωρών, θα επιφέρει κλίμα ηρεμίας κι εμπιστοσύνης και ταυτόχρονα θα εξασφαλίσει την προστασία των επενδύσεών μας στη γειτονική χώρα».

Σχετικά με το θέμα των μισθών στην Ελλάδα, ο ίδιος, τάχθηκε υπέρ της αύξησης των μισθών αλλά με ταυτόχρονη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, ενώ πρόσθεσε πως θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και ειδικά των μονάδων που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Θεσσαλονίκη: 2η Λευκή Νύχτα Ευόσμου 2024!

Θεσσαλονίκη: 2η Λευκή Νύχτα Ευόσμου 2024!

14:00 28/8/2024

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Η μνήμη ζωντανή  η συγκίνηση στην επέτειο μνήμης του Μπλόκου της Καλαμαριάς

Η μνήμη ζωντανή η συγκίνηση στην επέτειο μνήμης του Μπλόκου της Καλαμαριάς

14:00 28/8/2024

Ένα κερί, μια προσευχή και η ιστορία να ζωντανεύει

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

11:19 28/8/2024

Τετάρτη 28/8

Νατάσα Θεοδωρίδου στη Θεσσαλονίκη

Νατάσα Θεοδωρίδου στη Θεσσαλονίκη

17:00 27/8/2024

Αύριο Τετάρτη 28/08 στο Στάδιο Απόλλωνα Καλαμαριάς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στη Θεσσαλονίκη

11:30 27/8/2024

Για την παρουσίαση της πλατφόρμας erga.gov.gr

80 χρόνια από το Μπλόκο της Καλαμαριάς: Εκδήλωση μνήμης στην Πλατεία 13ης Αυγούστου

80 χρόνια από το Μπλόκο της Καλαμαριάς: Εκδήλωση μνήμης στην Πλατεία 13ης Αυγούστου

11:00 27/8/2024

27/08 - 7:30 μμ - 9:30 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 27/8/2024

Τρίτη 27/8

Φεστιβάλ Καντίνας στα Κουφάλια

Φεστιβάλ Καντίνας στα Κουφάλια

12:17 26/8/2024

26/8-29/08

Άγιος Μάμας πανηγύρι 2024

Άγιος Μάμας πανηγύρι 2024

12:12 26/8/2024

Από την Πέμπτη 29 Αυγούστου έως την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Προσωρινά κλειστό το Δημοτικό Κολυμβητήριο λόγω βλάβης στον υποσταθμό της ΔΕΗ

Προσωρινά κλειστό το Δημοτικό Κολυμβητήριο λόγω βλάβης στον υποσταθμό της ΔΕΗ

12:01 26/8/2024

Προσωρινά κλειστό

Κλασικά Έπιπλα