Καλαμαριά: Τιμητική εκδήλωση για τον Μητροπολίτη Εδέσσης

12/12/2018 09:04    στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο
Την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, στις 19.30, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» πραγματοποιήθηκε Εκδήλωση του Ομίλου Μουσικοφίλων Βυζαντινό Αναλόγιο Καλαμαριάς με τίτλο: «Ανέτειλας, Χριστέ, εκ Παρθένου» προς τιμήν του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Την Εκδήλωση προλόγισε ο κ. Μιχαήλ Πετρόπουλος, Δικηγόρος παρ᾿ Αρείω Πάγω, και στην συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ι. Μονής Βλατάδων. Ο Θεοφιλέστατος χαρακτήρισε τον τιμώμενο Μητροπολίτη πρότυπο μιμήσεως για όλους εγκωμιάζοντας τις αρετές του και τονίζοντας ιδιαίτερα την υπέρ των εν ανάγκαις συνεχή μέριμνα και θυσιαστική προσφορά του.



Ακολούθως απηύθυνε χαιρετισμό ο Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος τόνισε ότι η πολυετής γνωριμία και συναναστροφή του με τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης υπήρξε πρόξενος πνευματικής ωφελείας και μόνον, ενώ τον χαρακτήρισε πολύτιμο κεφάλαιο για την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Απευθυνόμενος δε προς τον ίδιο υπογράμμισε: «Θελήσαμε με αυτήν την εκδήλωση να τοποθετήσουμε το φως που ο Χριστός σας χάρισε, το φως της δικής σας παρουσίας, στην λυχνία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, για να μπορεί και να έχει την δυνατότητα κάθε ένας από εμάς από αυτό το δικό σας φως να φωτίζεται, να αγιάζεται και παράλληλα να μεταδίδει αυτό το φως στους έχοντας ανάγκην αδελφούς».

Στην συνέχεια ο κ. Αναστάσιος Πολυχρονιάδης, Διδάκτωρ Θεολογίας, ανέγνωσε το βιογραφικό του τιμωμένου Ιεράρχου και άρχισε το κυρίως μέρος της εκδηλώσεως κατά το οποίο ο Χορός του Ομίλου Μουσικοφίλων Βυζαντινό Αναλόγιο Καλαμαριάς απέδωσε ύμνους των Χριστουγέννων υπό την διεύθυνση του χοράρχου του κ. Αντωνίου Πετρόπουλου, Λαμπαδαρίου του Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως Καλαμαριάς. Του ύμνους παρουσίασε και σχολίασε η κ. Μαγδαληνή Κουτσιούδη.

Τέλος τον λόγο έλαβε ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδηλώσεως σημειώνοντας ότι, αν και οι εγκωμιαστικοί λόγοι για το πρόσωπό του δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τους δέχεται με χαρά επειδή προέρχονται από αγαπώσαν καρδίαν.

Ανέφερε επίσης τον λόγο της οσίας Συγκλητικής: «Αλίμονο στον άνθρωπο που η φήμη του είναι μεγαλύτερη από την αξία του». Κατόπιν, ομίλησε για την εορτή των Χριστουγέννων εξαίροντας την σπουδαιότητα της ενσαρκώσεως στο σχέδιο του Θεού για την σωτηρία της ανθρωπότητος και την ανυπέρβλητη αγάπη Του προς τον πεπτωκότα άνθρωπο.



Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προσφώνηση του χοράρχη του Ομίλου Μουσικοφίλων κ. Αντωνίου Πετρόπουλου και την προσφορά αναμνηστικών, ενώ και ο Σεβ. Μητροπολίτης προσέφερε προσφάτως εκδοθέντα συγγράμματά του σε αυτόν και τα μέλη της χορωδίας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, Αρχιμ. Παύλος Ιωσηφίδης, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Θεοδόσιος Μπακογλίδης και μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητος. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν ο τηλεοπτικός σταθμός 4Ε και το ραδιόφωνο Λυδία fm.



ekklisiaonline

Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Μ. Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Μ. Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 15/4/2025

Μ. Τρίτη 15/4

Κλειστό Θα παραμείνει το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς τις παρακάτω ημέρες

Κλειστό Θα παραμείνει το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς τις παρακάτω ημέρες

16:00 14/4/2025

Ανακοίνωση

Με το «Μοιρολόι της Παναγιάς» ολοκληρώνονται οι Ημέρες Θρησκευτικής Μουσικής του Δήμου Καλαμαριάς

Με το «Μοιρολόι της Παναγιάς» ολοκληρώνονται οι Ημέρες Θρησκευτικής Μουσικής του Δήμου Καλαμαριάς

14:07 14/4/2025

Στην Μητρόπολη της Καλαμαριάς

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Μ. Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Μ. Δευτέρα στην Καλαμαριά

09:49 14/4/2025

Μ. Δευτέρα 14/4

Χωρίς νερό τη Μεγάλη Δευτέρα περιοχές του Δήμου Καλαμαριάς

Χωρίς νερό τη Μεγάλη Δευτέρα περιοχές του Δήμου Καλαμαριάς

17:00 13/4/2025

Μ. Δευτέρα 14/4

Inspire Project 2025 στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

Inspire Project 2025 στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης

17:00 13/4/2025

11 Απρ - 1 Ιούν 2025

Δήμας: Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2026 θα λειτουργήσουν οι πέντε σταθμοί του μετρό προς Καλαμαριά

Δήμας: Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2026 θα λειτουργήσουν οι πέντε σταθμοί του μετρό προς Καλαμαριά

14:00 13/4/2025

Σε μία αποκάλυψη για το μετρό Θεσσαλονίκης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 13/4/2025

Κυριακή 13/4

Μια παράσταση για τη θάλασσα, δίπλα στη θάλασσα

Μια παράσταση για τη θάλασσα, δίπλα στη θάλασσα

19:00 12/4/2025

Ταξίδι στον κόσμο του Νίκου Καββαδία στο Remezzo στις 13/04 - 8:00 μμ - 10:00 μμ

“Λαζαράκια” στο Δημαρχείο της Καλαμαριάς

“Λαζαράκια” στο Δημαρχείο της Καλαμαριάς

18:00 12/4/2025

«Ήρθ’ ο Λάζαρος, ήρθαν τα βάγια»

Κλασικά Έπιπλα