Χωρίς καθαρίστριες το ΙΚΑ Καλαμαριάς

12/12/2018 10:21     Καθαρίζουν οι υπάλληλοι
Από τέλη Σεπτέμβρη έχει μείνει χωρίς προσωπικό καθαριότητας το υποκατάστημα του ΙΚΑ που βρίσκεται στην οδό Τάκη Οικονομίδη 1, στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Όπως αναφέρει ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος στο ThessToday.gr, οι τουαλέτες του προσωπικού και οι κοινόχρηστοι χώροι καθαρίζονται από τους εργαζομένους!

«Οι τουαλέτες του κοινού μένουν κλειστές για να μην υπάρξουν λόγοι κινδύνου για τη δημόσια υγεία. Αυτά που κάνουν υπάλληλοι δεν είναι αναγκασμένοι να τα κάνουν και υπάρχει υπέρβαση των αρμοδιοτήτων», ανέφερε και πρόσθεσε: «Όποιοι συνάδελφοι είναι πρόθυμοι να καθαρίσουν, θα το κάνουν εναλλάξ. Εμείς δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τους αναγκάσουμε».




Υπάλληλος του ΙΚΑ δήλωσε: «Εμείς δεν καθαρίζουμε μόνο τις τουαλέτες, αλλά και όλους τους κοινόχρηστους χώρους, κάτι που λόγω φόρτου εργασίας δε μπορούμε να το κάνουμε συνέχεια. Ελπίζουμε να δοθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα αυτό, καθώς υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία», ολοκλήρωσε.

Για το αν ο κόσμος παραπονιέται, ο προϊστάμενος τόνισε: «Αυτό είναι ένα πρόβλημα για το υποκατάστημα της Καλαμαριάς. Οι πολίτες παραπονιούνται ορισμένες φορές και βρίσκονται σε δυσάρεστη θέση, όπως και εμείς».

Ωστόσο, σε περιπτώσεις που τα άτομα με αναπηρία ή έγκυες θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα, τότε οι υπάλληλοι τους κατευθύνουν στις τουαλέτες προσωπικού.

Το πρόβλημα της καθαριότητας των Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ προέκυψε από τις αρχές του 2018. Η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης αποφάσισε να προχωρήσει σε πανελλαδικό διαγωνισμό, ο οποίος όμως δώδεκα μήνες μετά, δεν έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε φάση επανάληψης.

Από την αρχή της λειτουργίας του ενιαίου φορέα δεν έχει βρεθεί μόνιμη λύση για την έγκριση δαπάνης για την καθαριότητα με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με βάρδιες να καθαρίζουν τους χώρους αναμονής των ασφαλισμένων και τις τουαλέτες.




Επόμενο Προηγούμενο
 

Σχεδιάζουμε μαζί την Πλατεία Ρόδων

Σχεδιάζουμε μαζί την Πλατεία Ρόδων

18:00 16/12/2024

Δήμος Καλαμαριάς, ΑΠΘ και κάτοικοι συνεργάζονται και δημιουργούν έναν νέο χώρο αστικού πρασίνου

Οι χορωδίες της γιορτής  Χριστουγεννιάτικη συνάντηση στην Καλαμαριά

Οι χορωδίες της γιορτής Χριστουγεννιάτικη συνάντηση στην Καλαμαριά

16:00 16/12/2024

16/12 - 7:00 μμ - 9:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

10:00 16/12/2024

Δευτέρα 16/12

Κωστής Μαραβέγιας Xmas Show

Κωστής Μαραβέγιας Xmas Show

19:00 15/12/2024

Παρασκευή 20/12

Σχεδιάζουμε μαζί την Πλατεία Ρόδων

Σχεδιάζουμε μαζί την Πλατεία Ρόδων

18:00 15/12/2024

Ο Δήμος Καλαμαριάς καλεί τους πολίτες στο 1ο Εργαστήριο Συμμετοχικού Σχεδιασμού - 14/12 - 11:00 πμ - 1:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

10:00 15/12/2024

Κυριακή 15/12

Ανοίγει καθαρό και ασφαλές το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς

Ανοίγει καθαρό και ασφαλές το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς

18:00 14/12/2024

Δευτέρα 16/12

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

10:00 14/12/2024

Σάββατο 14/12

Χριστούγεννα σε μια Καλαμαριά ανοιχτή αγκαλιά για όλους

Χριστούγεννα σε μια Καλαμαριά ανοιχτή αγκαλιά για όλους

17:00 13/12/2024

Η Καλαμαριά είναι μια πόλη ανοιχτή αγκαλιά για όλους

The Hellenic Mosaic: Σώζοντας την Ιστορική Μνήμη

The Hellenic Mosaic: Σώζοντας την Ιστορική Μνήμη

12:04 13/12/2024

Εκδήλωση για την πορεία του έργου “The Hellenic Mosaic”

Κλασικά Έπιπλα