Θεσσαλονίκη: Νέος διαγωνισμός για τους υπόγειους κάδους

9/1/2020 17:53     δήμος Θεσσαλονίκης
Την προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προχωρήσει το έργο, το οποίο έχει σταματήσει τους τελευταίους μήνες.

Ο εργολάβος που είχε αναλάβει την προμήθεια και τοποθέτηση των 80 υπόγειων συστημάτων κάδων απορριμμάτων, πρόκειται να κηρυχθεί έκπτωτος από τον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς από τον περασμένο Νοέμβριο ο ανάδοχος δεν προχώρησε σε καμία εργασία για την τοποθέτηση των υπόγειων κάδων, με αποτέλεσμα το έργο να βρίσκεται στον αέρα.

Σύμφωνα με το voria.gr έκπτωση του εργολάβου πρόκειται να εγκριθεί την ερχόμενη Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων. Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Καθαριότητας Νίκος Ζεϊμπέκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα παρουσιάσει αναλυτικά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το έργο.

Στον συγκεκριμένο εργολάβο είχαν ήδη δοθεί δύο παρατάσεις, ωστόσο, δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια ούτε για την προμήθεια των κάδων ούτε για την τοποθέτησή τους. Η τελευταία παράταση έληξε στις 20 Δεκεμβρίου, οπότε πλέον λύθηκαν τα χέρια της διοίκησης για να κινήσει τις διαδικασίες και να ξεπαγώσει το έργο.

Μέσα στο επόμενο διάστημα ο δήμος αναμένεται να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού. Στόχος της διοίκησης όπως αναφέρει ο κ. Ζεϊμπέκης είναι να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες καθώς δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν στην πόλη 50 ορύγματα, έτοιμα για την υπογειοποίηση των κάδων.

Σημειώνεται ότι το έργο υπογειοποίησης των κάδων θα υλοποιούνταν μέσα από δύο εργολαβίες, η μία για την κατασκευή των ορυγμάτων και η  άλλη για την προμήθεια και τοποθέτηση των υπόγειων συστημάτων κάδων απορριμμάτων. Οι συμβάσεις με τους αναδόχους είχαν υπογραφεί στο τέλος του 2018 από τη διοίκηση Μπουτάρη μετά από πολυετείς καθυστερήσεις.

Η εκσκαφή των ορυγμάτων σε επιλεγμένες θέσεις στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο της πόλης έχει προχωρήσει και έχουν ήδη ετοιμαστεί περίπου 50 ορύγματα από τα 80 που προβλέπονταν, παρά τα εμπόδια που υπήρχαν κατά τη διάρκεια των εργασιών από τον εντοπισμό αρχαίων και δικτύων κοινής ωφέλειας.


Επόμενο Προηγούμενο
 

Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Λουκιανού

Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Λουκιανού

07:58 15/10/2017

15 Οκτωβρίου

Πώς ξεχωρίζουμε το κοινό κρυολόγημα από τη γρίπη

Πώς ξεχωρίζουμε το κοινό κρυολόγημα από τη γρίπη

07:52 15/10/2017

Oι τρόποι αντιμετώπισης

H Κατερίνα Στεφανίδη κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης για το 2017!

H Κατερίνα Στεφανίδη κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης για το 2017!

07:47 15/10/2017

Βίλνιους

Διακοπή ρεύματος σήμερα στην Καλαμαριά

Διακοπή ρεύματος σήμερα στην Καλαμαριά

05:07 15/10/2017

Δείτε σε ποιες οδούς...

Κ.Α.Π.Η. ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ. Πρόγραμμα εκδηλώσεων ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Κ.Α.Π.Η. ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ. Πρόγραμμα εκδηλώσεων ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

13:21 14/10/2017

αναλυτικά το κάθε Κ.Α.Π.Η

Ποιες μέρες θα λειτουργεί το γραφείο Εσόδων του Δήμου

Ποιες μέρες θα λειτουργεί το γραφείο Εσόδων του Δήμου

12:53 14/10/2017

μέχρι τέλος του έτους

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

12:50 14/10/2017

Σάββατο 14 Οκτωβρίου

Συγκοινωνιακές λύσεις χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος σε πόλεις της Μεσογείου

Συγκοινωνιακές λύσεις χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος σε πόλεις της Μεσογείου

11:53 14/10/2017

Πρόγραμμα ''REMEDIO''

Αιτήσεις για επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων ηλικίας 18 -24 ετών

Αιτήσεις για επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων ηλικίας 18 -24 ετών

11:27 14/10/2017

ΕΣΠΑ - ΣΕΠΒΕ

Προκήρυξη 99 θέσεων εργασίας στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Προκήρυξη 99 θέσεων εργασίας στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

11:19 14/10/2017

Ορισμένου Χρόνου

Κλασικά Έπιπλα