Πανελλαδική απεργία αύριο Τετάρτη 9 Απριλίου

8/4/2025 12:21    Τετάρτη 9/4
Ρολά κατεβάζει η χώρα αύριο, Τετάρτη 9 Απριλίου καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν ανακοινώσει 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ- ΕΚΘ με σύνθημα- αίτημα «Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και Πραγματικές Αυξήσεις ενάντια στην Ακρίβεια» απευθύνει η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι του νομού Θεσσαλονίκης συμμετέχουμε καθολικά στην απεργία και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, τονίζει το ΕΚΘ.

«Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους φοιτητές και τους συνταξιούχους της πόλης σε συγκέντρωση στο κτίριο του ΕΚΘ στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης 9 Απριλίου 2025 και σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση και την πορεία που θα ακολουθήσει», τονίζεται στην ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλονίκη, ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 της Τετάρτης στο άγαλμα Βενιζέλου από το ΠΑΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΚΘ αναφέρει: Η ακρίβεια και τα ενοίκια είναι στο Θεό και οι μισθοί μας στα τάρταρα! Η κυβέρνηση διατυμπανίζει ότι δίνει «αυξήσεις», ενώ στην πραγματικότητα τις παίρνει πίσω μέσω της ακρίβειας, των ανατιμήσεων, του υψηλού στεγαστικού κόστους, της ενέργειας και της διατήρησης του αφορολόγητου ορίου στα ίδια επίπεδα. Πρέπει αυτοί που κυβερνούν να κατανοήσουν ότι μόνο η ενίσχυση της αγοραστικής ικανότητας και του εισοδήματος των εργαζομένων μέσα από την επαναφορά των διαπραγματεύσεων των κοινωνικών εταίρων και την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας θα δώσουν λύση στην άνευ προηγουμένου κρίση ακρίβειας και στο τέλμα που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εδώ και τώρα αυτόματη επέκταση των Κλαδικών ΣΣΕ,  ώστε να καλύπτουν καθολικά τους εργαζόμενους στον κλάδο, να επανέλθει η αρχή της ευνοϊκότερης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, να επανέλθει η μετενέργεια στην προ μνημονίων ρύθμιση, ελέγχους στην αγορά για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που ροκανίζει το εισόδημα των εργαζομένων και λύση στο πρόβλημα της στεγαστικής κρίσης μέσα από το μοντέλο της Κοινωνικής Κατοικίας που θα εξασφαλίζει προσιτή στέγη για όλες και όλους».

«Τραβούν χειρόφρενο» τα λεωφορεία ΟΑΣΘ

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη, 9 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα εκτελείται περιορισμένος αριθμός δρομολογίων, από προσωπικό ασφαλείας, ενώ τα 16 εκδοτήρια του Οργανισμού θα παραμείνουν κλειστά.

Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων για τη δωρεάν μετακίνηση των Ατόμων με Αναπηρίες. Κανονικά θα δρομολογηθεί η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Ποιοι απεργούν την Τετάρτη

Ρολά κατεβάζει η Ελλάδα στις 9 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ θα προχωρήσουν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, με τα σωματεία και τα συνδικάτα, το ένα μετά το άλλο, να ανακοινώνουν κι αυτά με τη σειρά τους τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, τα κυρίαρχα αιτήματα για την απεργία είναι: Η επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, Πραγματικές αυξήσεις στις αποδοχές «για να ζούμε με αξιοπρέπεια και όχι ‘αυξήσεις’ κοροϊδία».

Από την πλευρά της, η ΓΣΕΕ συμμετέχει στην απεργία θέτοντας στην αιχμή του δόρατός της την ακρίβεια, τη στεγαστική κρίση, τους μισθούς και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Δεμένα τα πλοία – Τι ισχύει με τα αεροπλάνα

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη αποφάσισε ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Όπως τονίζει το συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών, η απεργία έχει πανελλαδικό χαρακτήρα και αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων. Παράλληλα, στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), από 00.01 ως 24.00.

Όπως έχουν ανακοινώσει κατά τη διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετηθούν μόνον οι:

Πτήσεις που υπερίπτανται του FIR Αθηνών. Πτήσεις που μεταφέρουν Αρχηγούς Κρατών, Πρωθυπουργούς. Πτήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέχουν σε επιχειρησιακές αποστολές και προγραμματισμένες ασκήσεις. Πτήσεις αεροσκαφών που αντιμετωπίζουν ασυνήθεις καταστάσεις ή διατελούν σε κατάσταση ανάγκης. Νοσοκομειακές πτήσεις. Πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας. Πτήσεις αεροσκαφών έρευνας και διάσωσης.

Η AEGEAN και η Olympic Air έχουν ενημερώσει από τις 4 Απριλίου τους επιβάτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν την Τετάρτη 9 Απριλίου  2025 ότι, λόγω της πιθανής απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και έως ότου οριστικοποιηθεί η πραγματοποίησή της από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, παρέχεται η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν, είτε να προβούν σε αλλαγές των εισιτηρίων τους χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου, είτε να ακυρώσουν την κράτησή τους και να λάβουν credit voucher για μελλοντική χρήση.

«Σύμφωνα με σχετική NOTAM από την ΥΠΑ η συμμετοχή των ελεγκτών στην απεργία μπορεί να ανασταλεί κατόπιν σχετικής απόφασης των αρμόδιων δικαστικών αρχών. Έως τότε και σε αναμονή έκδοσης της σχετικής απόφασης δεν θα προβούμε σε καμία τροποποίηση του προγράμματος δρομολογίων».
Επόμενο Προηγούμενο
 

Καλαμαριά - Δωρεάν διάλεξη για τις δυσκολίες των παιδιών στο σχολείο

Καλαμαριά - Δωρεάν διάλεξη για τις δυσκολίες των παιδιών στο σχολείο

02:04 3/11/2017

6 Νοεμβρίου

Εορτή των Αγίων Ακεψιμά, Ιωσήφ και Αειθαλά

Εορτή των Αγίων Ακεψιμά, Ιωσήφ και Αειθαλά

02:02 3/11/2017

3 Νοεμβρίου

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

01:58 3/11/2017

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου

Μεγάλη αεροπορική εταιρία σκοπεύει να ζυγίζει επιβάτες πριν την επιβίβαση

Μεγάλη αεροπορική εταιρία σκοπεύει να ζυγίζει επιβάτες πριν την επιβίβαση

01:48 3/11/2017

Finnair

Ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο ένα κρυφό κενό στην Πυραμίδα του Χέοπα

Ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο ένα κρυφό κενό στην Πυραμίδα του Χέοπα

01:44 3/11/2017

video

Μουσικοπαιδαγωγός ζητείται στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Μουσικοπαιδαγωγός ζητείται στο Δήμο Θεσσαλονίκης

01:33 3/11/2017

για την καλλιτεχνική περίοδο «Ιανουάριος-Ιούνιος 2018»

30 ευρώ παράβολο κατά την άρση ακινησίας των ΙΧ

30 ευρώ παράβολο κατά την άρση ακινησίας των ΙΧ

22:23 2/11/2017

υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Έρχονται τα πάνω - κάτω στις φορολογικές δηλώσεις

Έρχονται τα πάνω - κάτω στις φορολογικές δηλώσεις

02:25 2/11/2017

Το νέο taxis τα αλλάζει όλα

Έναρξη νέου κύκλου δωρεάν μαθημάτων ποντιακής διαλέκτου για αρχαρίους

Έναρξη νέου κύκλου δωρεάν μαθημάτων ποντιακής διαλέκτου για αρχαρίους

02:19 2/11/2017

ΠΑΜΑΚ

Ποιες περιοχές της Θεσσαλονίκης θα τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο

Ποιες περιοχές της Θεσσαλονίκης θα τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο

02:18 2/11/2017

ως το τέλος του χρόνου

Κλασικά Έπιπλα