Η «Καλαμαριά προτεραιότητα του πρωθυπουργού»

17/4/2025 11:41    Δεσμεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την Πόντου και την άμεση λειτουργία του Μετρό στην Καλαμαριά
Σημαντικές οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για την Καλαμαριά και τη λειτουργία της γραμμής του Μετρό κατά τη διευρυμένη σύσκεψη του Συντονιστικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης υπό την προεδρία του Υφυπουργού Κώστα Γκιουλέκα, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρίστου Δήμα και του Υφυπουργού Υποδομών, Νίκου Ταχιάου, με αντικείμενο την πρόοδο των έργων του Μετρό και του FlyOver, όπου συμμετείχε η Δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου.

Η Δήμαρχος Καλαμαριάς αναφέρθηκε σε σειρά ζητημάτων που αφορούν το έργο του Μετρό στην Καλαμαριά, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην άμεση ανάγκη ολοκλήρωσης της οδού Πόντου και τη σύνδεσή της με τη Γεωργικής Σχολής, προκειμένου να λειτουργήσει, πέραν των άλλων, ως συλλεκτήρια οδός της κίνησης της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, υπογράμμισε τον κίνδυνο που εγκυμονεί η ανεξέλεγκτη πρόσβαση και στάθμευση στον υπό κατασκευή σταθμό του Μετρό στη Μίκρα, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσει άμεσα η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και η οργάνωση των χώρων στάθμευσης, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του σταθμού και η ποιότητα ζωής στην περιοχή.

Ιδιαίτερη σημασία για την Καλαμαριά που περιμένει την λειτουργία του Μετρό και για τη διοίκηση του Δήμου που έχει επιδοθεί σ’ έναν εργώδη αγώνα ταχύτητας για την ολοκλήρωση πολυδαίδαλων διαδικασιών, είχε η δήλωση του νέου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστου Δήμα πως «η Καλαμαριά αποτελεί προτεραιότητα του πρωθυπουργού», όπως και του αρμόδιου Υφυπουργού, Νίκου Ταχιάου, ο οποίος στην τοποθέτησή του ανέφερε πως η Καλαμαριά είναι προτεραιότητα όσον αφορά στην ολοκλήρωση του Μετρό Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας ότι στο έργο επέκτασης του Μετρό περιλαμβάνεται και η οδός Πόντου, αναγνωρίζοντας την άμεση ανάγκη για τη σύνδεσή της με τη Γεωργικής Σχολής.

Στη σύσκεψη, την οποία συγκάλεσε ο ΥΜΑΘ Κώστας Γκιουλέκας, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Κ. Μακεδονίας Πάρις Μπίλιας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχοι του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στα δύο μεγάλα έργα, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Ελληνικό Μετρό», Νίκος Κουρέτας.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Θεσσαλονίκη: Καταπλήσσει το πάρκο δεινοσαύρων στη ΔΕΘ

Θεσσαλονίκη: Καταπλήσσει το πάρκο δεινοσαύρων στη ΔΕΘ

08:31 16/10/2017

Στην Τσιμισκή ο T-REX! (ΒΙΝΤΕΟ)

Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας στους ΟΤΑ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας στους ΟΤΑ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας

08:18 16/10/2017

ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στη Λάρισα η Αγία Ζώνη της Παναγίας στις 14 Νοεμβρίου

Στη Λάρισα η Αγία Ζώνη της Παναγίας στις 14 Νοεμβρίου

08:12 16/10/2017

φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

08:05 16/10/2017

16 Οκτωβριου

Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης

Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης

07:59 16/10/2017

στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Δράσης για τα Οστά και τις Αρθρώσεις»

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

07:57 16/10/2017

Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO)

Εορτή του Αγίου Λογγίνου του Εκατόνταρχου

Εορτή του Αγίου Λογγίνου του Εκατόνταρχου

07:53 16/10/2017

16 Οκτωβρίου

Πορεία κατά της εμπορίας ανθρώπων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πορεία κατά της εμπορίας ανθρώπων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

10:11 15/10/2017

Walk for Freedom

Σπάνια σκάφη του περασμένου αιώνα παρουσιάζονται 1η φορά στη Θεσσαλονίκη

Σπάνια σκάφη του περασμένου αιώνα παρουσιάζονται 1η φορά στη Θεσσαλονίκη

10:05 15/10/2017

στη Νέα Ραιδεστό

Σύλλογος Γονέων καταγγέλλει τα Jumbo για τη διαφήμιση με το γκέι ζευγάρι

Σύλλογος Γονέων καταγγέλλει τα Jumbo για τη διαφήμιση με το γκέι ζευγάρι

09:55 15/10/2017

ο Σύλλογος Ανεξάρτητων Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής

Κλασικά Έπιπλα