Θεσσαλονίκη: Αυξημένη ένταση κεραυνών στη χθεσινή καταιγίδα

11/6/2020 13:30    ίσως είχαμε ρεκόρ
«Μια τυπική, ωραία καταιγίδα που φέτος καθυστέρησε να κάνει την εμφάνιση της», χαρακτήρισε τη χθεσινή έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ο φωτογράφος και «κυνηγός» κεραυνών, Κώστας Εμμανουηλίδης. Όπως είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», το χθεσινοβραδινό φαινόμενο παρουσίασε αυξημένη ένταση κεραυνών, όπως επίσης ανέμων και χαλαζόπτωσης. 

Ο κ. Εμμανουηλίδης περίμενε εδώ και αρκετό καιρό να έρθει η στιγμή για τη λήψη φωτογραφίας εν μέσω καταιγίδας. Διότι, όπως εξήγησε, «θεωρητικά τα φαινόμενα των κεραυνών ξεκινούν από τον Μάρτιο. Συνηθέστερα από τα μέσα Απριλίου έως τις αρχές Μαΐου. Φέτος ήρθαν λίγο καθυστερημένα».

«Η χθεσινή ήταν μια πολύ καλή καταιγίδα, για κάποιον που την κυνηγάει...», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος «έστησε καρτέρι» στο φαινόμενο λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ στην περιοχή του Καλοχωρίου, εκεί όπου δεν περίμενε να συμβούν «δύο πράγματα: το πόσο γρήγορα γύρισε ο αέρας και πόσο γρήγορα "χάθηκε" ο δρόμος από το νερό».

«Σε μικρό χρονικό διάστημα γύρισε ο καιρός σε έντονο χαλάζι με έντονες ριπές ανέμου, που κουνούσαν το αυτοκίνητο. Σε δύο- τρία λεπτά η λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου φούσκωσε και χάθηκε ο δρόμος, από τη ραγδαιότητα του φαινομένου, ενώ το χαλάζι έπεφτε σαν πέτρες επάνω στο αυτοκίνητο», εξιστορεί αναφορικά με την εμπειρία την οποία κατέγραψε σε δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο.

«Εχθές μπορεί να μην είχαμε ρεκόρ κεραυνών, αλλά είχαμε αυξημένη ένταση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα», προσθέτει. Εδώ και περίπου 15 χρόνια, ο κ. Εμμανουηλίδης έχει ως χόμπι να κυνηγά και να φωτογραφίζει τις καταιγίδες, δίνοντας παράλληλα συμβουλές πώς να προφυλαχθούν οι πολίτες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Εάν κάποιος κινείται στον δρόμο με αυτοκίνητο και η ραγδαιότητα του φαινομένου είναι μεγάλη θα πρέπει να σταματήσει στην άκρη. Δεν είναι ασφαλής η οδήγηση γιατί τα νερά μπορούν να παρασύρουν το αυτοκίνητο. Θα πρέπει να είμαστε "πονηρεμένοι". Εάν πάλι κινείται κάποιος με τα πόδια στην πόλη δεν έχει πρόβλημα. Εάν όμως βρίσκεται σε βουνό, είναι αρκετά δύσκολα. Να μη σταθεί κάτω από δέντρο, αλλά όσο περίεργο κι αν ακούγεται να είναι εκτεθειμένος στη βροχή και κουλουριασμένος. Να νιώθει την επιφάνεια του εδάφους για να μειωθούν οι πιθανότητες να χτυπηθεί από κεραυνό», πρότεινε. 



Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 3/6/2025

Τρίτη 3/6

Μια υπέροχη Κυριακή στο Κόδρα!

Μια υπέροχη Κυριακή στο Κόδρα!

20:00 2/6/2025

Ένα ακόμα ιδιαίτερο κυριακάτικο ραντεβού

Καθημερινοί καθαρισμοί στις παιδικές χαρές του Δήμου Καλαμαριάς

Καθημερινοί καθαρισμοί στις παιδικές χαρές του Δήμου Καλαμαριάς

16:52 2/6/2025

Με την άνοδο της θερμοκρασίας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

12:18 2/6/2025

Δευτέρα 2/6

Γιώργος Νταλάρας και Χρήστος Μάστορας στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Γης

Γιώργος Νταλάρας και Χρήστος Μάστορας στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Γης

20:00 1/6/2025

Πέμπτη 5/6

Η Παράσταση «Οι Εστριμμένες» στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Αθήναιον

Η Παράσταση «Οι Εστριμμένες» στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Αθήναιον

14:00 1/6/2025

Πέμπτη 19/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 1/6/2025

Κυριακή 1/6

Ζήσε την εμπειρία του καλοκαιριού στην Καλαμαριά

Ζήσε την εμπειρία του καλοκαιριού στην Καλαμαριά

17:00 31/5/2025

Μια μεγάλη γιορτή της θάλασσας από 3/06 - 8:00 πμ - 29/07 - 5:00 μμ

Στις 23 Ιουνίου το πρώτο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο για Σποράδες

Στις 23 Ιουνίου το πρώτο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο για Σποράδες

13:00 31/5/2025

Στις 23 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο δρομολόγιο

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 31/5/2025

Σάββατο 31/5

Κλασικά Έπιπλα