Ροτβάιλερ κατασπάραξε 3 μηνών κοριτσάκι μέσα στο σπίτι

12/9/2019 19:51    Το χρονικό της ανείπωτης τραγωδίας
Μία ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί στα Γλυκά Νερά όταν ροτβάιλερ επιτέθηκε και τραυμάτισε θανάσιμα βρέφος.

Σε κατάσταση σοκ η μητέρα μετέφερε το άτυχο βρέφος, το οποίο έφερε αρκετά τραύματα στο σώμα του, στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης στις 9:40 το πρωί.

Ο διοικητής του Παίδων Πεντέλης Ευάγγελος Τριγώνης, μιλώντας στο enikos.gr, είπε ότι “το δύο μηνών κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ουσιαστικά νεκρό. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης αλλά δυστυχώς δεν απέδωσε”.

Ο κ. Τριγώνης ανέφερε ότι η μητέρα τον ενημέρωσε ότι ο σκύλος που επιτέθηκε στο βρέφος άνηκε στην οικογένεια και επισήμανε ότι θα γίνει νεκροψία - νεκροτομή.

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο το λίγων μηνών κοριτσάκι διερευνά η Αστυνομία.

Σημειώνεται, ότι η οικογένεια έχει άλλα τρία παιδιά, ενώ σύμφωνα με καταθέσεις γειτόνων το σκυλί ήταν συνήθως στο μπαλκόνι του σπιτιού. Δίπλα στη μητέρα και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας βρίσκονται ειδικοί ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ..

Με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό του βρέφους η πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αθηνά Τραχήλη μιλώντας στο enikos.gr δήλωσε ότι “κανένα ζώο δεν γεννιέται επικίνδυνο, παίζουν ρόλο πάρα πολλοί παράγοντες στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του. Ανάλογα με την εκπαίδευση που θα λάβει και τις διεργασίες που θα έχει υποστεί, μπορεί να εκδηλώσει επιθετικότητα”.

Η κ. Τραχήλη τόνισε ότι “το ροτβάιλερ είναι σκύλος-φύλακας που τον βάλαμε στο σπίτι και τον κάναμε ζώο συντροφιάς” επισημαίνοντας πως “στην κατηγοριοποίηση που έχει γίνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις ράτσες των σκύλων ανάλογα με την επικινδυνότητά τους, τα ροτβάιλερ βρίσκονται στην κατηγορία με τα ζώα που εμφανίζουν τις περισσότερες επιθέσεις”.

“Ενόψει αλλαγής νομοθετικού πλαισίου είναι ευκαιρία να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις”, πρόσθεσε η πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Tο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το Παίδων Πεντέλης

Ανακοινωθέν για την κατάσταση στην οποία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο το δύο μηνών βρέφος που δέχθηκε επίθεση από ροτβάιλερ εξέδωσε το Παίδων Πεντέλης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, το βρέφος δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα, δεν είχε αναπνοές, ούτε καρδιακή λειτουργία, ενώ δεν υπήρξε αποτέλεσμα από την καρδιοαναπνευστική ανάνηψη διάρκειας περίπου 30 λεπτών που ακολούθησε.

Tο ιατρικό ανακοινωθέν:

«Σήμερα το πρωί στις 09.40 πμ, βρέφος θήλυ 2 μηνών, μεταφέρθηκε νεκρό στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου μας από τη μητέρα του.

Κατά την αντικειμενική εξέταση δεν είχε αναπνοές, ούτε καρδιακή λειτουργία, δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Έφερε σε όλο τον κορμό αιματηρές εκδορές και εκχυμώσεις.

Αμέσως μετά την εισαγωγή του στα Εξωτερικά Ιατρεία έγινε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη διάρκειας περίπου 30 λεπτών χωρίς αποτέλεσμα.

Η μητέρα υποστήριξε ότι ο σκύλος του σπιτιού επιτέθηκε στο βρέφος.

Η σορός μεταφέρεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία»


real

Επόμενο Προηγούμενο
 

Δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον θάνατο εργαζομένου στην Καλαμαριά

Δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον θάνατο εργαζομένου στην Καλαμαριά

02:51 11/10/2017

έγγραφο

Τι είδους πορνό βλέπουν οι Έλληνες

Τι είδους πορνό βλέπουν οι Έλληνες

02:47 11/10/2017

Στατιστικά από το PornHub

Απίστευτο: Μηδενισμός στους Πόντιους για τη φανέλα με τη Γενοκτονία

Απίστευτο: Μηδενισμός στους Πόντιους για τη φανέλα με τη Γενοκτονία

02:42 11/10/2017

«Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ»

Παμποντιακή Ομοσπονδία: Να επιτραπούν οι εμφανίσεις με μήνυμα για τη Γενοκτονία

Παμποντιακή Ομοσπονδία: Να επιτραπούν οι εμφανίσεις με μήνυμα για τη Γενοκτονία

02:40 11/10/2017

επιστολή που έφτασε στην Εθνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Λαχανικά που μειώνουν το σάκχαρο από το ΤΕΙ Θεσσαλίας

Λαχανικά που μειώνουν το σάκχαρο από το ΤΕΙ Θεσσαλίας

02:23 11/10/2017

Το πρότζεκτ αυτό «τρέχουν» δύο Λαρισαίοι επιστήμονες

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

02:17 11/10/2017

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου

Εορτή του Αγίου Φιλίππου του Αποστόλου

Εορτή του Αγίου Φιλίππου του Αποστόλου

02:07 11/10/2017

11 Οκτωβρίου

Διεθνής Ημέρα Κοριτσιού

Διεθνής Ημέρα Κοριτσιού

02:03 11/10/2017

ΟΗΕ

Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας

Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας

02:01 11/10/2017

Παγκόσμια Ομοσπονδία Παχυσαρκίας (WOF)

Εξαρθρώθηκε σπείρα που κατηγορείται για 20 κλοπές στην Καλαμαριά

Εξαρθρώθηκε σπείρα που κατηγορείται για 20 κλοπές στην Καλαμαριά

20:30 10/10/2017

δράστες ηλικίας 25, 22, 22 και 41 ετών

Κλασικά Έπιπλα