Ροτβάιλερ κατασπάραξε 3 μηνών κοριτσάκι μέσα στο σπίτι

12/9/2019 19:51    Το χρονικό της ανείπωτης τραγωδίας
Μία ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί στα Γλυκά Νερά όταν ροτβάιλερ επιτέθηκε και τραυμάτισε θανάσιμα βρέφος.

Σε κατάσταση σοκ η μητέρα μετέφερε το άτυχο βρέφος, το οποίο έφερε αρκετά τραύματα στο σώμα του, στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης στις 9:40 το πρωί.

Ο διοικητής του Παίδων Πεντέλης Ευάγγελος Τριγώνης, μιλώντας στο enikos.gr, είπε ότι “το δύο μηνών κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ουσιαστικά νεκρό. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης αλλά δυστυχώς δεν απέδωσε”.

Ο κ. Τριγώνης ανέφερε ότι η μητέρα τον ενημέρωσε ότι ο σκύλος που επιτέθηκε στο βρέφος άνηκε στην οικογένεια και επισήμανε ότι θα γίνει νεκροψία - νεκροτομή.

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο το λίγων μηνών κοριτσάκι διερευνά η Αστυνομία.

Σημειώνεται, ότι η οικογένεια έχει άλλα τρία παιδιά, ενώ σύμφωνα με καταθέσεις γειτόνων το σκυλί ήταν συνήθως στο μπαλκόνι του σπιτιού. Δίπλα στη μητέρα και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας βρίσκονται ειδικοί ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ..

Με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό του βρέφους η πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αθηνά Τραχήλη μιλώντας στο enikos.gr δήλωσε ότι “κανένα ζώο δεν γεννιέται επικίνδυνο, παίζουν ρόλο πάρα πολλοί παράγοντες στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του. Ανάλογα με την εκπαίδευση που θα λάβει και τις διεργασίες που θα έχει υποστεί, μπορεί να εκδηλώσει επιθετικότητα”.

Η κ. Τραχήλη τόνισε ότι “το ροτβάιλερ είναι σκύλος-φύλακας που τον βάλαμε στο σπίτι και τον κάναμε ζώο συντροφιάς” επισημαίνοντας πως “στην κατηγοριοποίηση που έχει γίνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις ράτσες των σκύλων ανάλογα με την επικινδυνότητά τους, τα ροτβάιλερ βρίσκονται στην κατηγορία με τα ζώα που εμφανίζουν τις περισσότερες επιθέσεις”.

“Ενόψει αλλαγής νομοθετικού πλαισίου είναι ευκαιρία να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις”, πρόσθεσε η πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Tο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το Παίδων Πεντέλης

Ανακοινωθέν για την κατάσταση στην οποία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο το δύο μηνών βρέφος που δέχθηκε επίθεση από ροτβάιλερ εξέδωσε το Παίδων Πεντέλης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, το βρέφος δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα, δεν είχε αναπνοές, ούτε καρδιακή λειτουργία, ενώ δεν υπήρξε αποτέλεσμα από την καρδιοαναπνευστική ανάνηψη διάρκειας περίπου 30 λεπτών που ακολούθησε.

Tο ιατρικό ανακοινωθέν:

«Σήμερα το πρωί στις 09.40 πμ, βρέφος θήλυ 2 μηνών, μεταφέρθηκε νεκρό στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου μας από τη μητέρα του.

Κατά την αντικειμενική εξέταση δεν είχε αναπνοές, ούτε καρδιακή λειτουργία, δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Έφερε σε όλο τον κορμό αιματηρές εκδορές και εκχυμώσεις.

Αμέσως μετά την εισαγωγή του στα Εξωτερικά Ιατρεία έγινε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη διάρκειας περίπου 30 λεπτών χωρίς αποτέλεσμα.

Η μητέρα υποστήριξε ότι ο σκύλος του σπιτιού επιτέθηκε στο βρέφος.

Η σορός μεταφέρεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία»


real

Επόμενο Προηγούμενο
 

2 Κοινωνικοί Φροντιστές ζητούνται στον Δήμο Παύλου Μελά

2 Κοινωνικοί Φροντιστές ζητούνται στον Δήμο Παύλου Μελά

20:16 10/10/2017

Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου

Επιστημονικούς και Εργαστηριακούς Συνεργάτες ζητεί το Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης

Επιστημονικούς και Εργαστηριακούς Συνεργάτες ζητεί το Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης

20:12 10/10/2017

με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαιίου ορισμένου χρόνου

Τα κακά και τα χειρότερα σενάρια για τη θέρμανσή μας

Τα κακά και τα χειρότερα σενάρια για τη θέρμανσή μας

20:06 10/10/2017

χειμώνας βαρύς

Από τη 13η σύνταξη στο … 13ο επίδομα

Από τη 13η σύνταξη στο … 13ο επίδομα

20:02 10/10/2017

Όλα τα σενάρια για τη διάθεση του «υπερ-πλεονάσματος»

Προσλήψεις 525 ατόμων στα ΕΛΤΑ

Προσλήψεις 525 ατόμων στα ΕΛΤΑ

19:48 10/10/2017

ΑΣΕΠ

Διόδια ανάμεσα στα Διαβατά με το Ωραιόκαστρο! - Οι τιμές

Διόδια ανάμεσα στα Διαβατά με το Ωραιόκαστρο! - Οι τιμές

19:44 10/10/2017

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή...

Αυτό είναι το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της Χαλκιδικής

Αυτό είναι το νέο 5άστερο ξενοδοχείο της Χαλκιδικής

19:40 10/10/2017

ΦΩΤΟ

Ανάκληση παιδικού γιαουρτιού από τον ΕΦΕΤ

Ανάκληση παιδικού γιαουρτιού από τον ΕΦΕΤ

19:33 10/10/2017

Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων

Νόμος του κράτους η αλλαγή ταυτότητας φύλου από 15 ετών

Νόμος του κράτους η αλλαγή ταυτότητας φύλου από 15 ετών

19:28 10/10/2017

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο

Πίνακες κατάταξης, απορριπτέων και προσληπτέου για τη θέση Διερμηνέα

Πίνακες κατάταξης, απορριπτέων και προσληπτέου για τη θέση Διερμηνέα

19:26 10/10/2017

σύναψη μίσθωσης έργου ενός (1) ατόμου

Κλασικά Έπιπλα