Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Του Αγίου Αμβροσίου Επισκόπου Μεδιολάνων

Του Αγίου Αμβροσίου Επισκόπου Μεδιολάνων

01:30 7/12/2018

7 Δεκεμβρίου

Κατασχέθηκαν πάνω από 12 εκατομμύρια τσιγάρα!

Κατασχέθηκαν πάνω από 12 εκατομμύρια τσιγάρα!

01:17 7/12/2018

Τελωνείο Εξαγωγών Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Έκαψαν το εργοτάξιο του Μετρό, πεδίο μάχης η Εγνατία

Θεσσαλονίκη: Έκαψαν το εργοτάξιο του Μετρό, πεδίο μάχης η Εγνατία

01:14 7/12/2018

μετά την ολοκλήρωση της πορείας

Στο 18,6% υποχώρησε η ανεργία

Στο 18,6% υποχώρησε η ανεργία

01:12 7/12/2018

ΕΛΣΤΑΤ

Ο καιρός στην Καλαμαριά σήμερα Παρασκευή

Ο καιρός στην Καλαμαριά σήμερα Παρασκευή

01:07 7/12/2018

7 Δεκεμβρίου

Καλαμαριά: Άναψε το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο στις γειτονιές (βιντεο)

Καλαμαριά: Άναψε το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο στις γειτονιές (βιντεο)

23:47 6/12/2018

πλατεία Νικολάου Τζούμα

Καλαμαριά - Χριστουγεννιάτικο παζάρι από το Κέντρο Ειδικής Αγωγής

Καλαμαριά - Χριστουγεννιάτικο παζάρι από το Κέντρο Ειδικής Αγωγής

05:01 6/12/2018

φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι

Παραλήρημα από τα Τίρανα: «Οι Έλληνες σκοτώνουν Αλβανούς»

Παραλήρημα από τα Τίρανα: «Οι Έλληνες σκοτώνουν Αλβανούς»

04:57 6/12/2018

Σκληρή απάντηση από την Αθήνα

Χριστουγεννιάτικα είδη, ρούχα και παιχνίδια συγκεντρώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Χριστουγεννιάτικα είδη, ρούχα και παιχνίδια συγκεντρώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης

04:54 6/12/2018

“Γίνε κι εσύ Αι Βασίλης!”

Τα σχέδια Ζάεφ για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Τα σχέδια Ζάεφ για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

04:37 6/12/2018

ο σκοπιανός πρόεδρος

Κλασικά Έπιπλα