Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Ο καιρός στην Καλαμαριά σήμερα Πέμπτη

Ο καιρός στην Καλαμαριά σήμερα Πέμπτη

02:58 6/12/2018

6 Δεκεμβρίου

Φιλανθρωπική συναυλία από την Μητρόπολη Καλαμαριάς

Φιλανθρωπική συναυλία από την Μητρόπολη Καλαμαριάς

21:17 5/12/2018

στον Αγιο Παντελεήμονα

Καλαμαριά - Ετοιμάζεται η Χριστουγεννιάτικη πλατεία (βιντεο)

Καλαμαριά - Ετοιμάζεται η Χριστουγεννιάτικη πλατεία (βιντεο)

20:45 5/12/2018

πλατεία δημαρχείου

Καλαμαριά - Απίστευτη κίνηση από ακινητοποιημένο λεωφορείο (βιντεο)

Καλαμαριά - Απίστευτη κίνηση από ακινητοποιημένο λεωφορείο (βιντεο)

20:23 5/12/2018

Ένταση και κορναρίσματα

Κίνδυνος κλοπής χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς κατόχων iPhone

Κίνδυνος κλοπής χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς κατόχων iPhone

04:57 5/12/2018

Συναγερμό

Μειώνεται η συμμετοχή στα φάρμακα με εισοδηματικά κριτήρια

Μειώνεται η συμμετοχή στα φάρμακα με εισοδηματικά κριτήρια

04:53 5/12/2018

υπουργείο Υγείας

Καλαμαριά: Δημοτικό συμβούλιο σήμερα - Δείτε τα θέματα

Καλαμαριά: Δημοτικό συμβούλιο σήμερα - Δείτε τα θέματα

04:46 5/12/2018

37η τακτική συνεδρίαση

Σε τροχιά υλοποίησης οι υπολειπόμενες εργασίες του κόμβου Κ16

Σε τροχιά υλοποίησης οι υπολειπόμενες εργασίες του κόμβου Κ16

04:40 5/12/2018

εσωτερική περιφερειακή

Το Christmas Street Festival έρχεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το Christmas Street Festival έρχεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

04:35 5/12/2018

Πρόγραμμα

Νεκρός νεαρός από πυροβολισμό στο κέντρο της Καβάλας

Νεκρός νεαρός από πυροβολισμό στο κέντρο της Καβάλας

04:25 5/12/2018

το βράδυ της Τρίτης

Κλασικά Έπιπλα