Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1

Λαμία - ΠΑΟΚ 0-1

22:01 3/12/2018

Δια πυρός και σιδήρου

Οδηγός ταξί χτύπησε μοτοσικλετιστή και τον εγκατέλειψε

Οδηγός ταξί χτύπησε μοτοσικλετιστή και τον εγκατέλειψε

20:33 3/12/2018

Μπότσαρη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη - Νεκρός 26χρονος σε τροχαίο

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη - Νεκρός 26χρονος σε τροχαίο

20:29 3/12/2018

δεν τα κατάφερε

Αιματηρό επεισόδιο με έναν τραυματία στην Θεσσαλονίκη

Αιματηρό επεισόδιο με έναν τραυματία στην Θεσσαλονίκη

20:21 3/12/2018

στην περιοχή της Καμάρας

Το πρόγραμμα της Εθνικής στο δρόμο για το EURO 2020

Το πρόγραμμα της Εθνικής στο δρόμο για το EURO 2020

20:07 3/12/2018

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα

ΟΑΕΔ: Πότε πληρώνει το δώρο Χριστουγέννων και τα επιδόματα

ΟΑΕΔ: Πότε πληρώνει το δώρο Χριστουγέννων και τα επιδόματα

19:39 3/12/2018

τι ανακοίνωσε ο Οργανισμός

Συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Συμβολική κατάληψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

19:31 3/12/2018

από εργαζόμενους

Καλαμαριά - Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Αντωνίου

Καλαμαριά - Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Αντωνίου

19:18 3/12/2018

''Ένας καλύτερος άνθρωπος''

Ανατροπή: Δεν ανοίγει την Τρίτη η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα

Ανατροπή: Δεν ανοίγει την Τρίτη η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα

18:49 3/12/2018

koinonikomerisma.gr

Ετοιμάζεται νέα ρύθμιση για 120 δόσεις σε ταμεία και Εφορία

Ετοιμάζεται νέα ρύθμιση για 120 δόσεις σε ταμεία και Εφορία

04:03 3/12/2018

Ποιες θα είναι οι νέες προϋποθέσεις

Κλασικά Έπιπλα