Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Καλαμαριά: Άγνωστοι έγραψαν ''Προδότες'' στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Καλαμαριά: Άγνωστοι έγραψαν ''Προδότες'' στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

15:50 13/1/2019

ανακοίνωση της ΡΕΚΚ

Θεσσαλονίκη: Άντρας παρασύρθηκε από τρένο και σκοτώθηκε

Θεσσαλονίκη: Άντρας παρασύρθηκε από τρένο και σκοτώθηκε

15:42 13/1/2019

στο ύψος του Κορδελιού

Του Οσίου Μαξίμου του Καυσοκαλυβίτη

Του Οσίου Μαξίμου του Καυσοκαλυβίτη

15:35 13/1/2019

13 Ιανουαρίου

Ο καιρός στην Καλαμαριά σήμερα Κυριακή

Ο καιρός στην Καλαμαριά σήμερα Κυριακή

15:32 13/1/2019

13 Ιανουαρίου

Στο όριο αντοχής το σύστημα ηλεκτροδότησης λόγω της κακοκαιρίας

Στο όριο αντοχής το σύστημα ηλεκτροδότησης λόγω της κακοκαιρίας

21:49 12/1/2019

Κίνδυνος για black out

Την ιστορία του Διοικητηρίου ανακάλυψαν οι Θεσσαλονικείς

Την ιστορία του Διοικητηρίου ανακάλυψαν οι Θεσσαλονικείς

21:42 12/1/2019

μέσα από ένα ξεχωριστό θέαμα

Τρεις νεκροί από την έκρηξη στο Παρίσι

Τρεις νεκροί από την έκρηξη στο Παρίσι

21:35 12/1/2019

Δύο πυροσβέστες και μία τουρίστρια

Καλαμαριά: Πρωτοχρονιάτικη πίτα κόβει ο ''Ναύαρχος Βότσης''

Καλαμαριά: Πρωτοχρονιάτικη πίτα κόβει ο ''Ναύαρχος Βότσης''

21:27 12/1/2019

Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος

Παράνομος οίκος ανοχής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Παράνομος οίκος ανοχής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

19:53 12/1/2019

Αναζητείται η ιδιοκτήτρια

Νεκρός βρέθηκε μέσα στο σπίτι του 36χρονος

Νεκρός βρέθηκε μέσα στο σπίτι του 36χρονος

19:28 12/1/2019

Λαμία

Κλασικά Έπιπλα