Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες σήμερα Τρίτη

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες σήμερα Τρίτη

10:32 8/1/2019

στην Κεντρική Μακεδονία

Στις έξι οι συλλήψεις για τα χθεσινά επεισόδια στο camp των Διαβατών

Στις έξι οι συλλήψεις για τα χθεσινά επεισόδια στο camp των Διαβατών

10:27 8/1/2019

μεταξύ μεταναστών κ οδηγών

Θεσσαλονίκη: ''Γέμισαν'' τα νοσοκομεία από πτώσεις λόγω πάγου!

Θεσσαλονίκη: ''Γέμισαν'' τα νοσοκομεία από πτώσεις λόγω πάγου!

10:22 8/1/2019

Αυξημένη ήταν η κίνηση

Κλειστό και σήμερα στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Κλειστό και σήμερα στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

09:46 8/1/2019

Αναστολή μαθημάτων

ΚΕΕΛΠΝΟ: Γαστρεντερίτιδα - Συμβουλές για ενήλικες και παιδιά

ΚΕΕΛΠΝΟ: Γαστρεντερίτιδα - Συμβουλές για ενήλικες και παιδιά

08:49 8/1/2019

Οδηγίες

Παρατείνεται η λειτουργία των θερμαινόμενων χώρων στη Θεσσαλονίκη

Παρατείνεται η λειτουργία των θερμαινόμενων χώρων στη Θεσσαλονίκη

08:29 8/1/2019

λόγω παγετού

Πατέρας και βρέφος εγκλωβίστηκαν στο όχημά τους

Πατέρας και βρέφος εγκλωβίστηκαν στο όχημά τους

08:25 8/1/2019

Πυροσβεστική Υπηρεσία

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στη Θεσσαλονίκη λόγω παγετού

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στη Θεσσαλονίκη λόγω παγετού

08:19 8/1/2019

Δειτε αναλυτικά

ΟΑΣΘ: Λειτουργήσαμε με γνώμονα την ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών

ΟΑΣΘ: Λειτουργήσαμε με γνώμονα την ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών

08:10 8/1/2019

διευθύνων σύμβουλος κος Παναγιωτίδης

Σύλληψη γιατρού σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για “φακελάκι”

Σύλληψη γιατρού σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για “φακελάκι”

08:06 8/1/2019

1.000 ευρώ

Κλασικά Έπιπλα