Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Καλαμαριά: Δε λειτουργεί το κολυμβητήριο και τα τμήματα μαζικού αθλητισμού

Καλαμαριά: Δε λειτουργεί το κολυμβητήριο και τα τμήματα μαζικού αθλητισμού

11:28 9/1/2019

λόγω των καιρικών συνθηκών

Καλαμαριά: Οι γεννημένοι το 2003 καλούνται στο δημαρχείο

Καλαμαριά: Οι γεννημένοι το 2003 καλούνται στο δημαρχείο

11:16 9/1/2019

ανακοίνωση του δήμου

Καλαμαριά: Η ανακοίνωση του δήμου για το κλείσιμο των σχολείων

Καλαμαριά: Η ανακοίνωση του δήμου για το κλείσιμο των σχολείων

10:45 9/1/2019

δείτε την ανακοίνωση

Θεσσαλονίκη: Μαθητής έσπασε το πόδι του λόγω πάγου, στο διάλειμμα!

Θεσσαλονίκη: Μαθητής έσπασε το πόδι του λόγω πάγου, στο διάλειμμα!

10:33 9/1/2019

14χρονος μαθητής

Και ο δήμος Θεσσαλονίκης κλείνει τα σχολεία

Και ο δήμος Θεσσαλονίκης κλείνει τα σχολεία

10:21 9/1/2019

Η ανακοίνωση του δήμου

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες σήμερα Τετάρτη

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες σήμερα Τετάρτη

10:14 9/1/2019

στην Κεντρική Μακεδονία

Κλείνουν τα σχολεία στην Καλαμαριά

Κλείνουν τα σχολεία στην Καλαμαριά

10:08 9/1/2019

για την ασφάλεια των μαθητών

Ερχεται επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών

Ερχεται επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών

09:54 9/1/2019

στις επόμενες ημέρες

Τα 11 επιδόματα & οι αμοιβές που θα αυξηθούν μαζί με τον κατώτατο μισθό

Τα 11 επιδόματα & οι αμοιβές που θα αυξηθούν μαζί με τον κατώτατο μισθό

09:53 9/1/2019

από τον Φλεβάρη

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στον ΣΚΑΪ

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στον ΣΚΑΪ

09:48 9/1/2019

σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου

Κλασικά Έπιπλα