Δημόσια δέσμευση για τις απαλλοτριώσεις και τη διάνοιξη της οδού Πόντου

18/12/2024 13:08    Δημόσια δέσμευση του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών Ν. Ταχιάου
Χωρίς τη διάνοιξη της οδού Πόντου δεν ανοίγει το Μετρό στην Καλαμαριά.  Η δημόσια δέσμευση του Νίκου Ταχιάου στη διάρκεια ημερίδας της Voria.gr με θέμα το Μετρό, όπου ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών και η Δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου ήταν ομιλητές, αποτελεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την Καλαμαριά, την επόμενη γραμμή του Μετρό.

Απαντώντας στα όσα αναλυτικά είπε στη διάρκεια της ομιλίας της για το Μετρό και την προαναγγελθείσα έλευσή του στην Καλαμαριά το 2025, η Δήμαρχος Καλαμαριάς, που στάθηκε ιδιαίτερα στην υπόθεση των απαλλοτριώσεων και της διάνοιξης της οδού Πόντου, ο Υφυπουργός από το βήμα της ημερίδας με τίτλο «Μετά το μετρό: Οι επόμενες αναπτυξιακές προκλήσεις για τη Θεσσαλονίκη» συμφώνησε με την άποψη της διοίκησης του Δήμου Καλαμαριάς. «Δεσμεύομαι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει η επέκταση του μετρό στην Καλαμαριά, χωρίς να διανοίξουμε την Πόντου. Το ποσό για τις απαλλοτριώσεις είναι μαχητό και δεν πρόκειται να μη βοηθήσουμε τον δήμο, όπως άλλωστε κάναμε με τα 25 εκατ. ευρώ που δώσαμε ως κυβέρνηση για τις απαλλοτριώσεις στη Μιχαήλ Ψελλού και τον τερματικό της Νέας Ελβετίας. Θα συνεργαστούμε με τη δήμαρχο, Χρύσα Αράπογλου, τις αμέσως επόμενες μέρες και θα συντονίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας», επισήμανε ο κ. Ταχιάος.

Η σημερινή εξέλιξη είναι ιδιαίτερα θετική για την Καλαμαριά, καθώς η δημόσια διαβεβαίωση του αρμόδιου Υφυπουργού αποτελεί συνέχεια της επικοινωνίας και συνεργασίας που είχε τους τελευταίους μήνες με την Δήμαρχο Καλαμαριάς.

Η Καλαμαριά διεκδικεί την υλοποίηση ενός τεράστιας αξίας συνοδού έργου του μεγαλύτερου κυκλοφοριακού έργου που έχει γίνει στη Θεσσαλονίκη. Η διάνοιξη της οδού Πόντου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την λειτουργία του Μετρό στην πόλη μας.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμαριά συνάντηση εργασίας του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών με την Δήμαρχο Καλαμαριάς και τις υπηρεσίες του Δήμου ώστε να συντονιστούν ταχύτατα οι περαιτέρω ενέργειες.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Περισσότερα ελικόπτερα και καναντέρ στη μάχη με τις φλόγες φέτος το καλοκαίρι

Περισσότερα ελικόπτερα και καναντέρ στη μάχη με τις φλόγες φέτος το καλοκαίρι

18:48 13/5/2018

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών

Καλαμαριά - Ζητείται βοηθός σερβιτόρου

Καλαμαριά - Ζητείται βοηθός σερβιτόρου

18:27 13/5/2018

Firenze

Κισσαμικός - Απόλλων Πόντου 2-1

Κισσαμικός - Απόλλων Πόντου 2-1

18:15 13/5/2018

με ανατροπή στις καθυστερήσεις

Επίδομα στέγασης: Πώς θα πάρετε 175 ευρώ το μήνα

Επίδομα στέγασης: Πώς θα πάρετε 175 ευρώ το μήνα

17:53 13/5/2018

Περισσότερες από 150.000 οικογένειες θα λάβουν οικονομική ενίσχυση

Λάρισα: Φρικτό τροχαίο με δύο νεκρούς και τρεις τραυματίες

Λάρισα: Φρικτό τροχαίο με δύο νεκρούς και τρεις τραυματίες

17:49 13/5/2018

Τραγωδία

Θεσσαλονίκη: Λαμπερή εκδήλωση για τον Πόντιο κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν

Θεσσαλονίκη: Λαμπερή εκδήλωση για τον Πόντιο κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν

17:46 13/5/2018

παρουσία Καραμανλή (VIDEO)

«Αθλούμαι στην Καλαμαριά»: Αγώνες Μπάσκετ, Βόλεϊ, Ποδόσφαιρο την Τριτη

«Αθλούμαι στην Καλαμαριά»: Αγώνες Μπάσκετ, Βόλεϊ, Ποδόσφαιρο την Τριτη

17:39 13/5/2018

στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

17:36 13/5/2018

μια γιορτή με αρχαιοελληνικές αναφορές

Σκοπιανό: Υπερψήφιση της συμφωνίας από 180 βουλευτές θέλουν οι Βρυξέλλες

Σκοπιανό: Υπερψήφιση της συμφωνίας από 180 βουλευτές θέλουν οι Βρυξέλλες

16:22 13/5/2018

«διαρρέει» η Αθήνα

ΤΩΡΑ: Τροχαίο με τραυματία στον Περιφερειακό

ΤΩΡΑ: Τροχαίο με τραυματία στον Περιφερειακό

15:50 13/5/2018

Μεγάλο μποτιλιάρισμα

Κλασικά Έπιπλα